Calvus Kabuğu Bıraktı


sinetraÇevrim Dışı

Kayıt: 15/05/2009
İl: Ankara
Mesaj: 13
sinetraÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Aralık 2009 20:04
Arkadaşlar 2. Kez başıma gelen bi olayı anlatmak ve sizlerden yardım almak istiyorum. Calvus dişim kabuğa yakınlaşıtığının 3. Günü yumuta döküyor. Bunu ertesi gün karnındaki çökmeden anlıyorum. Dişi calvusum ilk günler kabuğa devamlı girip çıkıyor ve havalandırma koruma vesair yapıyor. Ama bu aralarda erkeği etrafında çok fazla göremiyorum. 3. Gün dişi calvus kabuktan uzaklaşmaya başlıyor ve ilgilenmiyor. Hatta kabuğa girdiğini bile pek görmüyorum. Eskiden kabuk önünden ayrılmayan, yaklaşan biri bile olsa kabuğa hemen dalan bi hayvandı. 4. Günde artık kabukla hiç ilgisi kalmıyor. İlk seferinde ters giden bişeyler olduğunu düşünerek kabuğu aldım ve çırptım. İçinden beyaz renkte 10 12 civarı yumurta döküldü. Bu olay şimdi ikinci kez tekrarlanıyor. Daha önce aynı dişi ve erkekten 2 batım yavru aldım. Yavruları hala büyütüyorum. Sorularıma gelince;

1- kabuğu terketme sebebi nedir?
2- yumurtaların rengi ip ucları verirmi?
3- erkekli ilgili bir sıkıntımı var?
4- durumu kurtarmak için neler yapabilirim?
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Discus Da DiscusÇevrim Dışı

Kayıt: 04/01/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 4
Discus Da DiscusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Aralık 2009 19:00
Üstat merhaba,
Dişi calvuslar şayet yumurtlamışlar ise kabuğu sadece 2 neden ile terkederler.
1. yumurtalar döllenmemiştir.
2. yavrular yeterli boya ulaşmışlardır.

2. sorunun cevabı balıkları yumurtaları görecek kadar rahatsız ediyorsan yanlış yapıyorsun ama söyliyim başlangıçta beyaz ancak embrio geliştikçe krem rengine döner.

3. Sorununun erkek ile ilgili olduğunu düşünüyorum. keza dişinin 4 gün kabuğukta  yumurtladıktan sonra beklediğini söylüyorsun. calvus yumurtaları 5 günde karınlı ancak tam balık şeklini alırlar yani yumurtaların döllenmiş olsaydı kabuğa baktığında canlı embriolar görmüş olmalıydın.

4.Erkeği hemen değiştir.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sinetraÇevrim Dışı

Kayıt: 15/05/2009
İl: Ankara
Mesaj: 13
sinetraÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Aralık 2009 23:23
Cevabın için çok teşekkürler. Erkeğim akvaryumda tek değil ama baskın erkeğim o. Dediğim gibi 2 batım yavru aldıktan sonra bu olay meydana geldi. Sorunu aslında bende erkekte gibi görüyorum ama eminde olamıyorum. Aslında hiç rahatsız etmiyorum hayvanları. Kabuğu dişi terkettikten sonra kurcaladım. çıkan yumurtalar beyaza çok yakındı. hemen bi kuluçka kurdum şansımı denedim ama nafile 5 gün sonra mantarlaştılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir