Calvus yavrularında artemia ya alternatif


dr.aquaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 901
dr.aquaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Temmuz 2009 11:44
[QUOTE=alpartürk]Ben buzamana kadar hiç artemia kullanmadım büyük balıklara verdiğim yemi havanda ezerek minik parçalara ayırdım ve o şekilde besledim gayette sağlıklı yavrular büyüttüm kullanmayıda düşünmüyorum anneleri ne yiyorsa ondan yesin keratalar sanki doğal ortamda onlara özel yemmi yetiştiriyorlar [/QUOTE]

Ramazan bey aynen öyle oluyor ''DOĞA'' özel yem yetiştiriyor. Doğadaki ufak bir böcekteki besleyicilik petshoplarda satılan en pahalı ve en kaliteli yemlerde bile yoktur. Canlı yemin yerini hiçbir alternatif kuru yemin tutamayacağı bir gerçektir. Kullanmak istemeyenler olabilir, isteyipte bulamayanlar olabilir (artemia her yerde var) anlalarız fakat doğruyu yanlış gibi lanse etmek son derece yanlıştır ki  hobiye yeni başlayan foruma üye olmuş arkdaşlar buradaki yorumları okuyarak fikir ediniyorlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

lordgordonÇevrim Dışı

Kayıt: 28/11/2006
İl: Ankara
Mesaj: 192
lordgordonÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Temmuz 2009 10:28
dr.aqua  +1 aayrıca
 
hangi kuru yem olursa olsun, hiç bir yem ezilerek verilmemlidir. bu suyunuzu bozmaktan başka bir işe yaramaz. o yüzden yem üreticileri farklı boylarda yemler üretirler siz uygun boytta olanı almalısınız.. yemi ezerek veriyorsanız 1 -2 gün sonra beyaz bir kapın içine bir parça su alın ve rengine bakın nedemek istediğimi gözünüzle de göreceksiniz..
Saygılar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir