cama cam akvaryumdan mobilya görünümüne


atlantisyldzÇevrim Dışı

Kayıt: 14/05/2008
İl: Izmir
Mesaj: 62
atlantisyldzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Kasım 2008 13:41
Bir çoğumuzun üretim akvaryumlarında set kapaklarımız vardır..Ama tek başına sehpa üzerinde durmaya mecbur olan cama cam akvaryumumuzdan bakın neler çıkarabilir,ne hoş görünümler yaratabiliriz.
.Aslında size bu anlatacağım işlemlerin bitmiş halli akvaryumu vardı ama neyazıkki tankları dağıtınca oda tarih oldu.Bu yüzden sadece sistemi anlatmakla yetineceğim maalesef..En azından fikir edinmeniz ve geliştirmeniz kolaylaşır.
Öncelikle kapak yapımından bahsedelim:
Malzemeler:

-Polikarbon plaka reklamcılarda ,tabelacılarda bulunur.Resimdekilerden en incesi daha sert olduğundan daha uygundur.
-Sarı metal L veya U köşebent (parkecilerde kolayca bulunur.
-Kaliteli bir yapıştırıcı,silikon veya perçin tabancası hangisi olursa.
-Maket bıçağı.
-Mobilya desenli yapışkanlı folyo.
-Alüminyum plaka .


Öncelikle L veya U profilimizi perçin,yapışkan veya silikon yardımıyla akvaryumumuzun üst ölçülerine tam oturacak ölçüde birleştirerek bir çerçeve oluşturacağız.yanlız birleştirme sırasında L profil kullanıyorsak yüksek ve düz kenarların dışa gelmesine dikkat edeceğiz.
Daha sonra birleştirdiğimiz çerçevenin yan kenarlarını oluşturmak için  aşağıdaki resimde görülen şekilde polikarbondan 2 parça kesiyor ve profilin içine monte ediyoruz.Kenarlar oluşturulduktan sonra elimizdeki poli karbon plakayı kapağın arka çerçevesinden başlayarak,kenarlıklarında üzerinden yapıştırmak suretiyle kaplıyoruz.

Bu kaplama işleminden sonra kapağımızın iskeleti büyük ölçüde hazır..Şimdi onu kullanılabilir hale getireceğiz.Önce iç kısım için ışık lazım olacağı düşünülerek hazırladığımız alüminyum plakamızı içine uygun keserek yapıştırıyor veya monte ediyoruz.Işık sisteminin sıcaklığından kapağımızın etkilenmemesi ve ışığı sadece akvaryum içine yansıtması için yaptığımız işlemde bitti.Şimdi sıra dış kaplamada elimizdeki diğer malzeme olan mobilya ahşap görünümlü ,kendinden yapışkanlı folyo ile kapağımızı dikkatlice kaplıyoruz.Ama kaplarken metal çerçevemizin polikarbon dışında kalan kısmının görünmesine dikkat edelim.Parlak sarı profille çerçeveli bir mobilya imajı taşıyacak kapağımız.
Aşağıda eskiden bu sistemle yapılmış bir kapak örneği var fakat metal çerçeveleri gizlenmiş ve mobilya desenli değil mavi kaplama yapılmış.


Kapağımızla işimiz bitti şimdi sıra yine aynı malzemelersen artan parçaları kullanarak akvaryumumuzu kaplamaya geldi.önce köşebentler yardımıyla akvaryum kapağımızın oturacağı kapak profiline tam ters bir çerçeve yapıyor ve akvaryumun üst cam köşelerine yapıştırıyoruz.Aynı çerçeveden taban kısmınada yapıp yapıştırıyoruz.
Daha sonra elimizde kalan mobilya desenli folyodan 3-4 cm genişliğinde bir folyo keserek akvaryum tabanına yapıştırdığımız profilin üzerinden cama bir şerit çekiyoruz.Böylece akvaryum ile kapak arasındaki bütünlüğüde sağlamış oluyoruz.Kapağı yok ama aşağıda daha önce cama cam bir akvaryum kaplamıştım onun resmi var.





Şimdi tek yapacağımız akvaryumumuzu tam ebatları ile oturacağı mobilya bir tv sehpası üzerine oturtmak..
Umarım anlatımımdan bir şeyler anlayabilmişsinizdir oldukça yalın olmaya çalıştım ama kelime,cümle kurma yeteneğimin olmayışına verin neolur..Saygılarımla.




Alıntı değildir..Dileyen herkeste izin almaksızın kullanabilir.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

rahmi-67Çevrim Dışı

Kayıt: 13/10/2008
İl: Manisa
Mesaj: 1
rahmi-67Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Kasım 2008 13:48
atlantisyldz msn ni yazarmısın birşey soracaktım rahmi-672008-11-15 13:51:29

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

atlantisyldzÇevrim Dışı

Kayıt: 14/05/2008
İl: Izmir
Mesaj: 62
atlantisyldzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Kasım 2008 15:13
Özel mesajda gönderdim rahmi bey :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RcALTINÇevrim Dışı

Kayıt: 03/11/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 245
RcALTINÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Kasım 2008 00:18
Bende sizin yaptığınız gibi cama cam akvaryumumun kenarlarını beyaz köşebent kaplamıştım. Aynen sizin beyaz köşebentli tankınızın bir kaç boy büyüğü gibi duruyordu. :) Ancak ben tankımı sizin bahsettiğiniz mobilyaya benzetmek yerine istediğimde kolayca çıkartabileceğim, beton bir yapıya benzettim. Konuyla ilgilenlere fikir verebilmesi açısından konu linki ekliyorum; BURADA
 
Saygılar,
RcALTIN2008-11-16 00:27:29

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir