Cama cam dıskuslarım yeni resimler syf ,2'de


levent1936Çevrim Dışı

Kayıt: 30/05/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 482
levent1936Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Aralık 2011 10:25
[QUOTE=Chicco]Ekleyebileceğim tek şey : Koca bir Maşallah !

Balıklarınızın alımlığı karşısında akvaryumunuzda dekor un oluşu yada olmayışını direk arka plana atmış ...

Eğer ilerleyen dönemlerde dekor eklemeyi düşünürseniz aşağıdaki videodaki gibi bir konsept tercih etmenizi isterim ;

http://www.youtube.com/watch?v=-nvQcLY04V4&feature=related
[/QUOTE]
Video daki akvaryum ve balıklar mükemmel...paylaşım için teşekkür.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RustyÇevrim Dışı

Özel Üye
[C]2,1,119401[/C] [B]7567,2[/B] [B]8834,3[/B]
Kayıt: 27/11/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 1701
RustyÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Aralık 2011 11:41
[QUOTE=tropcu38]
Kum ve bitki koyarsanız balıkların gelişimini zayıflatırsınız çünkü bitki aşırı su değişimini sevmez ve bitki hastalıklarını akvaryuma salar ve balıkların zarar görmesi sağlar kum olan akvaryumda dip çekimi sağlıklı olmayacağı için kumda zarar verir.
Gördüğüm kadarıyla balıklarınız damızlık hale gelmiş dip çekimini2 günde bir yüzde 50 ye çıkarın balıklarınızda yakın zamanda eşleşme kurlarını göreceksiniz.Gerçekten güzel balıklarınız var değerlerini bilin.   



NOT : discus`un içinde asla ve asla melek olmaz bence melekleri bir an önce akvaryumdan alın.
[/QUOTE]

Hocam lafınıza laf katmak amacında değilim ama bir başka üstadımız yaptığı araştırmalar melekler ile discusların aynı biyolojik ortamların canlıları oldugunu beraber yaşamamalarını gerektiren bilimsel ve teorik hiç bir açıklama bulunmadıgını ve cok uzun zamandır beraber beslediğini hiç bir sorun yaşamadığını belirtmiş.

[QUOTE=nomomir] [QUOTE=airmen]Tankınız gerçekten çok güzel.Fakat meleklerin ve diskusların aynı yerde yaşaması,diskusun bağışıklığı olmayan bakteriler nedeniyle sakıncalıdır.Bu noktaya dikkat etmenizi öneririm.[/QUOTE]

Öncelikle ilginize ve yorumunuza teşekkür ederim, 

Belirtmiş olduğunuz konuya gelince; 

Bende bir zamanlar sizin gibi melekle discusun aynı akvaryumda olmasının sakıncalı olduğuna inananlardandım . Ama bir gün tesadüf sonucu okuduğum bir makale ve bunun üzerine yapmış olduğum araştırma bana bu konuda ne kadar yanlış olduğumu gösterdi. Bu konu hakkında şu ana kadar yapılan tüm bilimsel araştırmalar böyle bir durumun olduğunu ispatlayacak hiç  bir şey bulamadılar aksine yapılan bilimsel çalışmalarda  bu iki balığında aynı habitat ortamıda yaşadığı eğer böyle bir durum olsaydı amazonda Discus denen bir balık formunun bulunmasının  mümkün olmayacığını belirtiyorlar. Melekten discusa geçen yani sizin dediğiniz durumu ispatlayan hiç bir bilimsel veri yok . Aksine olmadığını destekleyen yüzlerce , binlerce bilimsel araştırma ve  hobici makaleleri var. 

Çoğu insanın yanlış bildiği bu konu hakkında artık internet sayesinde doğrulara ulaşmak mümkün .Umarım burada söylediklerimden sonra bu inanca sahip , içlerinde hep melek ve discus u aynı akvaryumda görmek isteyipte yapmaktan çekinen arkadaşlara bir nebze de olsa katkım olur.

Sonuç olarak evet discus meleke göre daha hassas ama gerekli ortam sağlanır ve su dengeleri düzenli olarak takip edilip stabil bir akvaryum yapılırsa bu konuda hiç bir sakınca yok . Melek ten dolayı discusum öldü diyenlere gelince onlar hatayı melekte değil kendilerinde arasınlar lütfen ...

Tekrar teşekkür ederim , bu konu hakkında en kısa zamanda bilimsel çalışmalar ve hobici deneyimlerini paylaşan linkeri buraya ekleyeceğim.
[/QUOTE]


buyrun buda videosu:

http://www.youtube.com/watch?v=aupyihOTwss

saygılar..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KöKBöRiÇevrim Dışı

Kayıt: 05/11/2011
İl: Konya
Mesaj: 280
KöKBöRiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Aralık 2011 00:46
Cama cam akvaryum derken neyi kastediyorsunuz tam anlamadım ....biraz açıklarmısnız


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

thekobayÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/07/2011
İl: Bursa
Mesaj: 460
thekobayÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Aralık 2011 02:42
Hayırlı olsun.İnşallah bana da kısmet olur böyle güzel discuslar....
İbrahim kardeş cama cam demek yani tankın içinde kum,torf vs şeyler bulunmaması demektir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

saerosÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/11/2008
İl: Eskisehir
Mesaj: 614
saerosÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Aralık 2011 04:26
Balıklar güzel birazdaha büyük akvaryuma ihtiyaçları varBol yavrular alırsın inşallah diskus yavrularının anneleri ile birlikte dolanmalarını gördüğünde  bu balıklara dahaçok bağlanıcağına eminim.

 Yorum yazan arkadaşlarada sunu özellikle söylemek istedim.Yorum yapmak öneride bulunmak bazı türler için gerçekten bilgi ve tecrübe ister yorumlar yazılırken kendi görüşüm üstünkörü yazıp geçeyim manasında yazmayalım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

unsalgundogduÇevrim Dışı

Kayıt: 03/12/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 53
unsalgundogduÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Aralık 2011 13:58
[QUOTE=egemen1903]Gerçekten suyun berraklığı, akvaryumun sadeliği, balıklarınızın form ve renkleri gözlerimi kamaştırdı.
 Nazar değmesin, sağlıklı balıklar dilerim.
Bakarken normalde ilgimi çekmeyen bir noktaya takıldım, kaliteli malzemelerle dolu 2217 kullanıyorsunuz, şimdi orada 2 adette üretim tipi pipo filtre var. Bu filtreler ne derece etkili? Bunlar olmasaydı yada başka bir iç filtre, dış filtre kullansaydınız ne değişirdi? Merak ettim de.
[/QUOTE]
 
Eheim kullanmamdaki amaç tamamen suyu düzenlemesi temizlik pek olmasada olur,pipo filitreler içerideki bakteriyi üzerinde barındırmaktalar ve bu sayede dıscus tanklrında sık sık su değiştirilsede balıklar açısından bu bakterilerin yararı olduğu düşünülüyor bende bundan esinlenerek böyle bir sistem yaptı bakalım ne faydası olucak veya olmuyacak görücez tecrube etmeye çalışıyorum ...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir