Camallanus Worms - İç parazit


Dj_ReXÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/04/2009
İl: Mugla
Mesaj: 596
Dj_ReXÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Ocak 2010 18:12
Fotoğraf: Fotoğraf makinem iyi olmadığından belli olmuyor solucanlar, bu sebepten temsili bir resim koyuyorum.

Canlıdaki Belirtiler: Anüsten çıkan kırmızı ince solucanlar (Bolivian Ramirezi)

Akvaryum Kapasitesi (litre): 500

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Lepistes, neon, kırmızı burun, oto cat, çöpçü, midye

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): 

Ph:6.8
Sıcaklık: 25 C
Amonyak: 0
Nitrat: Bilinmiyor

Filitrasyon:
Ekol 15 & 17
Atman 11 w uV filtre
Şelale filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Yok

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :

Haftada bir %10-20 su değişimi.

Aslında bu başlığı hastalığın ne olduğunu sormaktan çok tecrübelere göre çok yüksek oranda başarılı tedavi yöntemini yazmak için açtım. Hastalık tedavisi ile ilgili bulduğum en güzel makale http://www.petfish.net/kb/entry/154/ adresinde yazılıydı. Zamanım olursa çevireceğim yazıyı. Sonra biraz daha araştırdım ve piyasada tavsiye edilen ilaçların çoğunun işe yaramadığını gördüm camallanus solucanları için. Yalnız bir-iki ilaç var ki 1-2 günde bu solucanların tamamını yok ediyor denilene göre, ayrıca larvaları da öldürüyormuş.Birinci ilacın etken maddesi Levamisole Hydrochloride. ( Levamizol Hidroklorür diye bulunuyor ülkemizde), ikinci ilaç ise fenbendazole( Fenbendazol diye bulunuyor ülkemizde), toz halinde olan . Yalnız ilacı nasıl temin edebileceğimiz konusunda sıkıntı yaşıyorum. İnternetten satışına yapan bir yere rastlamadım Türkiye'de. Balık için olacağından az miktarlarda lazım bu tarz poşetlerde olanlardan.

Benim bu iş ile ilgilenenlerden ricam, Levamizol Hidroklorür veya Fenbendazol ilaçlarını nereden ve ne kadara temin edebileceğimi yazmaları

Alternatif olarak Baymec %1 parazit ilacı var elimde, kuş için olumlu sonuç almıştım, balıklar için nasıl olur bilemiyorum, tecrübeli arkadaşlar yardım ederse sevinirim. Nematod tedavisi yapabileceği yazıyor fakat ivermektin ne derece etkili bilmiyorum bu tedavide.

BİLEŞİMİ
1 ml’de 10 mg ivermektin içerir.

FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ
Baymec® %1 sığır ve koyunlarda nematod ve artropod parazitlerinin tedavi ve kontrolünde kullanılan geniş spektrumlu bir endektosittir.İçerdiği ivermektin aktif maddesi, avermektin türevi olup Streptomyces avermitilis’in fermantasyon ürünüdür. İvermektin %80 dolayında B1a avermektin ve %20 dolayında B1b avermektinden oluşur.



Yurtdışında 10 $ civarı bu tür ürünler. Bir de Levamisol Hydrocloride içeren iki ürün var bulduğum, bunlar da olur mu tedavi için ? Aşağıda bulduğum bilgileri paylaştım.

-Alıntı-
LEVADİF, Oral Toz (SANOFİ-DİF) 

Formülasyonu : 1 gram toz içeriğinde 150 mg levamizol hidroklorür bulunmaktadır. 

Levadif Toz, kanatlı hayvanlarda karşılaşılan başlıca iç parazit olgularının sağaltımı ve kontrolü amacıyla levamizol etken maddesi esasına göre geliştirilmiş, hayvanların içme sularına katılarak verilmeye özgü, oral bir toz formülasyondur. 

Farmakolojisi ve özellikleri : Levadif içeriğindeki levamizol etken maddesi, güçlü antelmentik etkinliğe ve geniş antinematodal spektruma sahip olan güvenli bir ilaçtır. Kanatlılar dahil bütün evcil hayvanlarda sindirim sistemi ve solunum sistemine yerleşen nematodların ergin ve lavral şekillerini tek dozluk uygulamalarla yok edebilir. Kanatlı nematodlarından Ascaridia gali, Heterakis gallinarum ve Capillaria obsignata’nın ergin ve lavral şekilleri üzerinde 36-48 mg/kg canlı ağırlık dozlarında verildiğinde aynı çeşitten parazitlere bağlı vücut parazit yükünü % 95’den daha yüksek oranlarda ortadan kaldırır. 

Kullanılma yerleri : Bu ilaç, kanatlıların başlıca iç parazitlerinden olan, A.galli, H.gallinarum ve Capillaria türlerinden ileri gelen parazitoz olgularının sağaltımı ile invaziyonların uzun süreli sağaltımında kullanılır. Ergin parazitleri % 95 oranında yok ederken, lavral şekilleri de öldürür

Kullanılma şekli ve dozları : Levadif, kanatlı hayvanlarda yukarıda belirtilen parazit çeşitlerinden ileri gelen infestasyonlara karşı koruyucu amaçlarla; kümeslerin durumuna göre ayda bir kez uygulanması önerilir. İlaç 25 mg/kg (18-36 mg/kg arasında) günlük alım dozuna denk gelecek şekilde 8-12 saat içerisinde içilebilecek miktardaki içme suyuna katılarak verilir. 

Ticari şekli : Levadif Toz, 150 gram, 300 gram ve 500 gramlık alüminyum folyo poşetlerde sunulmaktadır.


LEVAMİN-10, Oral Toz (VİLSAN) 

Formülasyonu : 1 gram toz içeriğinde 150 mg levamizol bulunmaktadır. 

Levamin, tüm evcil hayvanlarda mide-barsak ve akciğer kıl kurtları ile askaridler ve diğer yuvarlak kurtlardan ileri gelen parazitoz olgularının sağaltımı amacıyla levamizol etken maddesi esasına göre hazırlanmış olan, bir toz formülasyondur. 

Farmakolojisi ve özellikleri : Bu ürünün etken maddesini oluşturan levamizol, imidazotinazol türevi sentetik bir maddedir. Aynı etken madde içeriği sayesinde evcil hayvanlarda sıklıkla invaziyonlara yol açan mide-barsak ve akciğer kıl kurtları ile askaridler ve diğer yuvarlak kurtların ergin şekilleri ve farklı gelişme evrelerindeki lavral şekilleri üzerinde güçlü antelmentik etki meydana getirir. Ağız yoluyla verildiğinde kolaylıkla emilmek suretiyle bütün vücuda dağılır. Uygulamayı izleyen 1-2 saat içerisinde kandaki derişimi en yüksek değere ulaşır. Levamizol, duyarlı parazitler üzerinde paraliz yapıcı etkiye sahiptir. Belirtilen etkisi, otonom gangliyonları şiddetli biçimde uyararak, güçlü kas kontraksiyonu oluşturmasından ileri gelir. 

Kullanılma yerleri : Kanatlılarda mide-barsak ve akciğer kıl kurtları (Cooperia, Ostertagia, Nematodirus, Bunostomumu, Chabertia ve Oesophagostomum türleri, Trichostrongylus axei, Ditcyocaulus viviparus, D.arnfileldi) ile askaridler (Strongylus vulgaris, T.leonina, T.canis, Uncinaria stenocephala, Anchylostoma türleri) ve kanatlı parazitlerinden Heterakis gallinarum, syngamus trahea, Capillaria türleri v.b. yuvarlak kurtlardan ileri gelen parazitoz olgularının sağaltımında kullanılır. 

Kullanılma şekli ve dozları : Levamin, hayvanların içme sularına katılarak içirilmek suretiyle uygulanır. Tavuk, hindi, ördek ve kaz gibi kanatlı hayvanlarda ağız yoluyla bir defada verilen sağaltım dozu 18-36 mg/kg arasındadır. Kıl kurtlarına karşı etkili bir klinik ve koruyucu sağaltımın sağlanabilmesi için, Levamin 10’un özellikle ilkbahar ve sonbahar başlangıcında verilmesi önerilir. Hayvanlarda parazit varlığı saptanmasından hemen sonra ilaç uygulanmalı ve 1-1,5 ay sonra da ilaçla sağaltım tekrarlanmalıdır. Kanatlıların içme sularına katılmak suretiyle sürü sağaltımı yapılabilir. 

Ticari şekli : Levamin, 20 gram, 100 gram ve 250 gramlık alüminyum folyo poşetlerde sunulmaktadır.

-Alıntı-

Alıntı kaynağı: sultancik.com


Yardımcı olanlara şimdiden teşekkür ederim.

Dj_ReX2010-01-25 18:13:07

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

oscar.Çevrim Dışı

Kayıt: 26/01/2009
İl: Ankara
Mesaj: 177
oscar.Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Haziran 2010 15:22
Kaan Bey, Yazı ve bilgilendirme için teşekkürler. Ben bu capillaria illeti ile bir hayli mücadele ettim. Link  ise bu.
 
SITRAKS 40 MG 6 DRAJE etken madde olarak içerisinde,
Levamizol HCL.
 Ben en sonunda bu ilaç sayesinde bu illetten kurtuldum.


Yalnız bir husus daha var ki oda İvermektin denilen bir etken madde bütün nematod gurubunda ki parazitleri erişkin ve lavra olarak yok ediyor. Sonuçta Camallunus ve Capillaria da bir nematod ivermektin türevi ilaçlarıda (Efektin,Cedora,Ekomek F v.b) bu parazit mücadelesinde kullanabiliriz diye düşünüyorum. Bakalım üstadların ve bu konu ile ilgili arkadaşların yorumları ne olaçak.murat.elmamali2010-06-29 00:46:10

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

karsahiniÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/10/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 492
karsahiniÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Temmuz 2010 12:17
[QUOTE=murat.elmamali] Kaan Bey, Yazı ve bilgilendirme için teşekkürler. Ben bu capillaria illeti ile bir hayli mücadele ettim. Link  ise bu.
 
SITRAKS 40 MG 6 DRAJE etken madde olarak içerisinde,
Levamizol HCL.
 Ben en sonunda bu ilaç sayesinde bu illetten kurtuldum.


Yalnız bir husus daha var ki oda İvermektin denilen bir etken madde bütün nematod gurubunda ki parazitleri erişkin ve lavra olarak yok ediyor. Sonuçta Camallunus ve Capillaria da bir nematod ivermektin türevi ilaçlarıda (Efektin,Cedora,Ekomek F v.b) bu parazit mücadelesinde kullanabiliriz diye düşünüyorum. Bakalım üstadların ve bu konu ile ilgili arkadaşların yorumları ne olaçak.[/QUOTE]


KULLANIM SONU İMHA, HEDEF OLMAYAN TÜRLER İÇİN UYARILAR
İvermektin, balıklar ve suda yasayan diğer canlılar için toksik olduğundan, kullanılmıs ilaç
siselerinin sulara karısmamasına dikkat ediniz.
Ölüme sebep olabileceğinden; basta Collie ırkı olmak üzere, köpeklerde kullanmayınız.
Raf ömrü dolmus, açılmıs veya saklama sartlarına uyulmadan uzun süre bekletilmis olan
ilaç, iç ambalajı (sisesi) ile birlikte imha edilmelidir
.

Murat Bey,
bu bilgiden sonra sizin deneyip kullandığınız ve başarıya ulaştığınız Sitraks draje den şaşılmamalıdır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Dj_ReXÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/04/2009
İl: Mugla
Mesaj: 596
Dj_ReXÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Temmuz 2010 10:17

Açıkcası forumda bu konuda bilgili bir arkadaş bulamadım Murat Bey. İvermektin etken ilaçları kesinlikle suda kullanmayın, ben acı bir tecrübeyle bunu test ettim. Bolivian Ramirezilerim ,ilginçtir, Baymec %1 kullanımından sonra (3-4 cc) 450 L akvaryumda parazitlerinden kurtuldular, ilk iki gün çok durgun bir şekilde davrandılar, ölecekler sandım. İlaç onlar haricinde ne kadar tetram varsa hepsini öldürdü, keza lepisteslerimi de. 50 tane balığımı kaybettim. Yemi bütün balıklarım yedi, fakat çöpçülere, rasboralara ve ramirezilere bir şey olmadı. Geri kalanları gözümün önünde feci şekilde can verdiler. Zamanım ve balıkları ayıracak ekstra tankım olmamasından ötürü, ana tankta böyle bir facia yaşadım. 50 balık öldürdükten sonra ramirezilerin iyileştiğini görmek tek sevindirici olaydı fakat ne kadar sevindirici olabilir siz tahmin edin...


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

XXX€Çevrim Dışı

Kayıt: 22/01/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 229
XXX€Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Temmuz 2010 18:59
Merhaba, bu ilacı eczanelerden mi temin edeceğiz yoksa veterinerden mi ? Teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Dj_ReXÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/04/2009
İl: Mugla
Mesaj: 596
Dj_ReXÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Ekim 2010 21:27
Çok geç kalınmış bir cevap olabilir fakat ben yazımda bahsettiğim ilacı yurtiçinde bulamadım, yurtdışından getirmek gerekiyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir