Camda yosun (resimli)


Timor B.Çevrim Dışı

Kayıt: 28/04/2011
İl: Tekirdag
Mesaj: 58
Timor B.Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Ağustos 2013 11:43
Fatih bey açıklamalarınız oldukça makul. Açıklamalarınızı desteklemesi açısından akvaryumun son durumu ile ilgili bilgi vermek isterim. Bu pazar, yani dün, %30 luk su değişimi yaptım. Camlarda çok çok az alg oluşumu vardı. Kredi kartı ile kolayca temizledim. geçen hafta hiç gübre eklememiştim, tavsiyeniz doğrultusunda bu hafta da eklemeyeceğim. Aslına bakarsanız gübrelerle ilgili kararımı Mustafa Erdoğar beyin low-tech ile ilgili yazısını okuduktan sonra vermiştim.
 
 
Bu yazıda potasyum ve mikro elementin önemini vurguluyor Mustafa bey. Excel pro'yu ise yosunla mücadele etmek açısından kendi insiyatifimle seçmiştim. Fakat dediğiniz gibi çeşme suyundaki elementler ve bitki yoğunluğu tüm tanklarda değişiklik gösterdiği için her tankın bakımı ve ihtiyaçları münferit oluyor ve bunu anlamak, mükemmel bitki gelişimini yakalamak biraz tecrübe ve deneme işi.
 
Nitrat ile ilgili tavsiyenize gelince; tankta elma salyangozları, karidesler, 3 adet sae ve 5 adet kuhli var. Bunların tanka sağladığı nitrat yeterli değil midir? Dışarıdan ek olarak nitrat eklemelimiyim sizce?
 
 
[QUOTE=fatihcaner]Hulusi bey merhabalar;

Algler zaten en iyi test kitleridir.Şu aşamada edinmenize gerek yok.  Çünkü farklı besin gruplarındaki fazlalık ve dengesizlik doğrultusunda belirli bir alg türü önce gelişir. Mevcut alginiz bildiğimiz yeşil alg, yeşil toz yada yeşil nokta alg değil. 

Dediğim gibi şebeke suyunuz ve gübrelemeniz bitkilerinizin tükettiğinden daha fazla besin içeriyor bundan eminim . 

Şişelerin üzerindeki tavsiye edilen değerler SIFIR değerinden belli bir ppm konsantrasyonuna çıkarmak üzere hazırlanmıştır ve yoğun bitkili akvaryumlar için planlanmıştır. 

Benim size tavsiyem önce gübrelemeyi kesin, rutin su değişimlerinize devam edin. Sonra bitkilerin göstereceği ihtiyaca ve tepkiye göre eksikleri tamamlama yoluna gidin. Fosfat yeşil nokta algi görene kadar kesinlikle eklemeyin, nitrat ekleyebilirsiniz. Çünkü ekleyeceğiniz nitrat, potasyum ve fosfatın emilmesini sağlar. Mikro element gübresi kullanmanıza ise bence gerek yok çünkü zaten su değişimi ile bol miktarda ekliyorsunuz. 

Dediğim gibi besinin fazlası ve dengesizliği ALG getirir. Bu nedenle açlık ve eksiklik görmeden gübreleme yapmanızı tavsiye etmiyorum. 




[/QUOTE]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fatihcanerÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 06/01/2007
İl: Antalya
Mesaj: 607
fatihcanerÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Ağustos 2013 23:24
Hulusi bey bence akvaryumunuzda gübrelemeyi gerektirecek bitki yoğunluğu yok bir süre bu durumu korumanızda fayda var. Zaten ileryen dönemde bitkiler ve algler size ne yapmanız gerektiğini söyleyecektir. Bu arada en azından fosfat test kiti edinmenizde fayda var. Fosfat 0,5 ppm i geçmediği sürece sorun yaşayacağınızı sanmıyorum. 



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir