canlı doğuran sıktı artık


mrtcn98Çevrim Dışı

Kayıt: 30/08/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 114
mrtcn98Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Ekim 2012 22:08
Merhaba arkadaşlar şuan elımde 2 moli 1 velifera 25 lepistes yavrusu var yani canlı doğuranlar konusunda professionel oldum diyebilirz ama artık çok sıkıldım canlı doğuranlardan hemde çok uğraştırıyor öğrenciyim ve onlarla ilgilnemek haftada 2 günümü alıyor derslerim aksıyor japon baıklarının bakımı kolay hemde güzel hoş balıklar elidemki balıkları japonla takas edicem ve size bir kaç sorum olucak (hiç japon beslemedim ama birkaç şey biliyorum) filitreye gerek varmı hava motoruna gerek varmı yani kısaca bu balıklar akıntıyı seviyolarmı ısı değişimine karşı hassas olduklarını biliyorum elimde ısıtıcı var kaç derece olmalı ve japonların yanında başka hangi tür balıklar yada omurgasızlar beslenebilir 3 tane ela salyangozum var çünkü ayrıca akvaryum nasıl olmalı kayalıkmı severler yoksa bitkilimi

arkadaşlar biraz fazla oldu kusura bakmayın bilgileriniz benim için çok değerli herkese teşekkürler şimdiden. .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Bitkisel_HayatÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/04/2010
İl: Konya
Mesaj: 930
Bitkisel_HayatÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Ekim 2012 22:55
Japon balıkları hakkında tam bir tecrübem yok. ( En son 10 yaşımdayken 3 yıllık japonlarımızı hediye etmiştik.) Ancak bildiğim kadarıyla ister japon olsun ister Çinli; balıklar için filtre şart. Ayrıca japonlar suyu kirleten canlılar. Filtre çalıştığı sürece (su yüzeyinde dalgalanma yarattığı sürece) hava motoruna gerek yok. Derece olarak 20-24 aralığı uygun olacaktır. Yanına canlı olarak japona zarar veremeycek aynı zamanda japonunda yutamayacağı boyutlarda balıklar seçilebilir.(Çöpcü, vatoz gibi...) Omurgasız olarak salyangoz ve/veya midye uygundur. Karidesleri canlı bırakmazlar. Kerevitler japona zarar verebilirler. Başka omurgasız türüde aklıma gelmiyor.Akvaryum olarak; tabanda köşeli olmayan kum, taş seçilmelidir. Aksi takdirde japonların ağzı zarar görebilir. (Benim tavsiyem quartz kum.) Taşla akvaryum doldurulabilir ancak onunda sivri köşeleri olmadığına dikkat etmelisiniz. Japonlar yumuşak bitkileri yeme eğilimi gösterirler. Sert yapılı bitkiler tercih edilmelidir. (Saz, anubias, crypto aklıma gelen ve forumda da japonlara uygun olarak tavsiye edilen bitkiler...) Umarım yardımcı olabilmişimdir. Biraz uzun oldu; kusuruma bakmayın. İyi günler, sağlıkl japonlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Rc orandaÇevrim Dışı

Kayıt: 07/09/2011
İl: Kocaeli
Mesaj: 451
Rc orandaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Ekim 2012 23:21
Liste halinde şu şekilde olabilir;
1.Akvaryumun kaç litre bilmiyorum ama balık sayını balık başına 10-20 litre gelecek şekilde ayarla ben 330 litrede 10 balık bakıyorum örnek olarak.

2.Filtre gereklidir çünkü japon balıkları gerçekten çok atık üreten balıklardır, ve temiz suyu çok severler.

3.Hava motoru ile havalandırmaya gelince farklı görüşler var bu konu hakkında, ama kendi fikrimi belirteyim iyi havalandırılmış bir akvaryum sağlıklı balıklar için çok önemli
örnek: http://www.youtube.com/watch?v=WuxeYlRXLQ8

4.Fazla akıntıyı hiç sevmezler salına salına yüzmeleri ile ünlüdürler, iç filtre kullanacaksan akış hızını akvaryuma göre hesap ederek al.

5.Isı değişimine karşı hassas oldukları belirtilir ama gün içinde sıradışı sıcaklık değişimleri olmaz ise ısıtıcı şart değildir kullanırsan zarar etmezsin, ben kendim kullanmıyorum akvaryumum büyük olduğu ve ani ısı değişimleri çok uzun sürede sıcaklığı değiştirdiği için. 

6.Kendi türleri ile beslenmesi en iyisidir, farklı olarak cüce vatoz koyabilirsin akvaryumun büyüklüğüne göre

7.Omurgasızlar ile ilgili tam olarak bir fikrim yok ama elma salyangozu çok küçük değilse kendini kurtarabilir sanırım.

8.Kum olarak ağızlarına alıp atabilecekleri gibi kumları kullanman iyi olur yemlenme sonrası kumları karıştırmayı çok severler siyah hagen kum kullanabilirsin. Taş koyacaksan kesinlikle ama kesinlikle yuvarlak hatlara sahip taşları yada kayaları koy bilinçsizce kendilerine zarar verebiliyorlar. Görsellik katmak ve su şartlarına fayda sağlaması için bir üstteki arkadaşın da belirttiği gibi sert yapraklı bitkileri koyabilirsin.

9.Son ve en ama en önemlisi özel cins japon balıkları: oranda, ranchu, teleskop, inci gövde, ryukin zannettiğin gibi basit bakımla bakılabilecek balıklar değildir, oldukça nazlı ve zaman zaman kolayca hastalanmaları ile zorlayıcı balıklardır. Basit bakılabilecek ve dayanıklı olan tür ise suriye japonu tabir edilen türdür.

Ayrıca belirttiğim bilgilerden çok daha fazlasına akvaryum tanıtımı bölümünün bir alt bölümü olan japon balığı akvaryumlarındaki uzun sayfalar süren tanıtımlardan ulaşabilirsin.

Bütün bunları bilmenin, çok daha doğru bir karar vermende sana faydası olur sanırım. İyi hobiler, sağlıklı balıklar 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mrtcn98Çevrim Dışı

Kayıt: 30/08/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 114
mrtcn98Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Ekim 2012 23:27

PEKİ HANGİ YEMLERİ KULLANMAM GEREKİYOR VE ISPANAK SUYU GİBİ ŞEYLER DUYDUM AKVARYUMA KOYUYOLARMIŞ FİLAN


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Rc orandaÇevrim Dışı

Kayıt: 07/09/2011
İl: Kocaeli
Mesaj: 451
Rc orandaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Ekim 2012 23:54
 Tanıtımımda ki yemlere göz atabilirsin ama tavsiyem benim kullandığımdan daha fazla bitkisel ağırlıklı yemler kullanman ve bezelye ile balıkların sağlığını daha da arttırman.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mrtcn98Çevrim Dışı

Kayıt: 30/08/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 114
mrtcn98Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Ekim 2012 16:42
arkadaşlar kızabilirsiniz ama ben vazgetçtim öünkü okadar alıştığım balıkları bırakmak çok zor o yavrular bnm elımde büyüdü bilgileriniz için teşekkür ederim japonlar konsunda bilgi aldım

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir