Canlı doğuran+bitki içerikli akvaryum tavsiyeniz?


High PowerÇevrim Dışı

Kayıt: 06/07/2013
İl: Ankara
Mesaj: 32
High PowerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Ocak 2015 00:13
Arkadaşlar öncelikle durumu anlatmak istiyorum daha önce 130*45*45 + 110*30*40 ve 80*30*25 ölçilerinde  3 akvaryumdan büyük olanında Malavi besliyordum (yunus ve yaşayankaya) diğer akvaryumlardan oranca olanı ağzı dolu olan dişileri (akvaryumu 2 ye bazan 3-4 e ayırmak sureti ile dişileri diğer balıklar rahatsız etmesin diye) ayırmak için kullanıyordum en küçük olan akvaryumuda yavruları belirli bir süre büyütmek için kullanıyordum.Ama zamanla bakımı ve temizliğinden yıldığım için akvaryumları ve balıkları isteyene vererek sayıyı azalttım ;
Şu an elimde 110*30*40 ölçülerinde akvaryum ve 3 tane yavru iken alıp 1 yıldır büyüttüğüm cüce vatozlarım kaldı akvaryumu yeniden dekore ederek kurmak istiyorum vatozlar durmak şartı uyum içinde yaşayabilecek karma türlerden oluşan bir akvaryum oluşturabilmem için önerebileceğiniz küçük ırk balıklar varmı ?       ve tanlarına karides salyangoz türleri koysamsorun teşkil edermi ?       Ayrıca akvaryumda yeşil ve hoş bir görüntü olmasını istiyorum bunun için çabuk büyüyen ve hızlı yayılarak akvaryumu kaplayabilecek bitki ve yosun türleri önerebilrmisiniz ?

Arkadaşlar yazı uzun oldu okuma ve fikrini beyan etme zahmetine giren herkese şimdiden teşekkür ederim birde önerilerinizde ekonomik ve göze hitap eden türleri söyleyebilirseniz çok makbule geçer çünki malavi beslerken bir ara birisinin ısrarı üzerine tanganyika türlerine geçiş yaptım ve maddi manevi çok emek harcadım sonunda akvaryumda oluşan bir sorun yüzünden bütün balıklar ölünce bu hobiden resmen soğudum ama vaz geçemedim. O yüzden şimdi ekonomik ve göze hitap eden bir akvaryum kurmak istiyorum ben akvaryum izlerken bulduğum huzuru başka birşeyde bulamayan bir insanım .
Hepinize tekrar tekrar çok teşekkür ediyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BöcekÇevrim Dışı

Kayıt: 14/04/2014
İl: Bursa
Mesaj: 155
BöcekÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Ocak 2015 01:26
Merhaba cüce vatozlarının yanına lepistes, neon tetra, kılıç kuyruk, çöpçü, elma salyangozu bitki olarak da eledoa, saz ve amazon hançeri bitkilerini tavsiye ederim. Hem ekonomik olur hem de göze hitap eden bitkili canlı doğuran akvaryumun olur.
Kolay gelsin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

umutgunayÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/01/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 5099
umutgunayÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Ocak 2015 10:52
2 önerim var.
1: Canlı Doğuran karması. Çok renkli, çok çeşitli, gösterişli ve bol bol doğal üremenin olduğu bir karma.
2: Avcı balık karması. Tetra'lar, sazansıgiller, Gurami'ler, Rainbow'lar gibi balıklar ile birlikte isteğe bağlı Cüce cikletler, Melek v.s. beslenebilir. Üretim düşünülmez, üretim için kullanılabilecek türler ayrılmalıdır.

Bitki olarak başta Anubias, Tilki Kuyruğu, Java Fern, Yosun türleri, Elodea gibi kolay bitkilerle başlayıp tecrübe kazanınca daha iyi bitkilere geçmenizi tavsiye ederim.



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir