Canlı Doğuranlara Veda


mavipenguenÇevrim Dışı

Kayıt: 24/05/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 64
mavipenguenÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Ocak 2013 11:24
Merhaba arkadaşlar yaklaşık bir sene plati,moli,lepistes,velifera tecrübem oldu,sürekli balık ölümü sebebiyle canlı doguranlara ara verdim ancak edindigim tecrübeleri yazacagım ki yeni başlayanlar okusun ve bir klavuz olsun.

  •         Ani sıcaklık degişimi:Odanız 23 derece olsa bile yinede ısıtıcıyı 27 de tutmakta fayda var,su degişiminde en fazla 3 te biri degiştirin çünkü ısı farklılıgında anında reaksiyon gösterip 1 ila 10 gün içerisinde ölürler belirtiler kuyruk kısma,hareketlerde yavaşlama.
  •        Çok fazla dışkı bırakırlar bu yüzden ya saglam bir dış filtre gerekli yada bitkilendirme şartki nitrat ve amonyak fazlalaşmasın.
  • Bence mümkün oldugunca uzun akvaryum alın izlemesi o kadar keyifli oluyor
  • Karantina tankı edinin,günlük en az 15 dakika sıkı gözlemleyin ve hasta balıgı anında karantinaya nakledin.
  • Ana tankta bitki bol oldukça yavrular illaki kurtulur ancak popülasyon arttıkça onlarda işe yaramaz küçük bir tank daha alın budanan bitkileri orda üretin hamile dişiyi aynı sıcaklıktaki bu tanka alın.
  • İstisnai durumlar yinede bazı balıklar tüm şartlara ve bilgisizlige ragmen şaşırtıcı derecede dayanıklı yaşam sürebiliyor ancak bu çok düşük bir olasılıktır.Ve bazı yerlerde bitki bulmak kolay ve ucuz olabiliyor buda avantaja dönüştürülmeli.
     Şu an amerikan zebra balıgına geçtim,bir gün tekrar canlı doguranlara geçecegim mükkemmel derecede tasarıma ve sonsuz kombinasyona sahip varyetelerini asla unutmayacagım.Ve canlı doguranlar artık asla ve asla yeni başlayan balıgı görülmemeli bence yeni başlayan balıgı ilk olarak japon balıgıdır ve zebra olmalıdır.

ugpa42013-01-23 11:28:29

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fira1Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/12/2012
İl: Ankara
Mesaj: 177
fira1Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Ocak 2013 11:30
Teşekkürler , bu değerli bilgiler için

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir