Canlı doğuranlarımın beli bükülüp ölüyor.


coryÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 10/08/2006
İl: Burdur
Mesaj: 2035
coryÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Aralık 2006 22:59
Bende de aynı sorun vardı.Bana kalırsa sorun kuyruk çürümesi farklı markların ilaçları olsada temel iyileştirci  uygun miktarda kaya tuzu 1 seferliğine 23 lt ye 3 çay kaşığı gelecek şekilde kaya tuzu deneyin ancak 1 sefer çünkü bu balıklar tuza karşı hasas.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sonyadorÇevrim Dışı

Kayıt: 17/10/2006
İl: Antalya
Mesaj: 150
sonyadorÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Aralık 2006 23:15
[QUOTE=diskus]
            
Tespit ettiğiniz husus, İskelet veya omurga kıvrılması olarak bilinir. Buna neden; Camallanus, bir spor infeksiyonu veya verem olabilir. Yavru balıklarda doğuştan görülür ise bu yavrular imha edilmelidir. Camallanus paraziti hakkında aşağıdaki hususları bilgi olarak vermek istiyorum.
            
CAMALLANUS:
             
Bu parazit balıkların sindirim organlarında anüs'e yakın kısımlarda yaşar. Bazı balıklarda, balık istirahat halinde iken anüsten 1 -2 mm. koyu kırmızı renkli kurtçuğun dışa uzandığı, balık hareket edince süratle içeri çekildiği görülür.
        
Bu, çoğunlukla dişi lepistes balıklarında izlenebilir. Diğer balık türlerinde de bulunur ise de dıştan parazit kurdu görmek mümkün olamaz. Doğurgan akvaryum balıklarının bir paraziti gözü ile bakılabilir. Tedavi için Trichlorphonlu ilaçlar önerilir veya 1 gr. yeme 75 gr. piperazin karıştırılır ve bir hafta süre ile balıklara yedirilir.
               
Akvaryum balıkları için pek önemli değildirler.  Bu grup içerisine giren Caryophylleus akvaryumlarda da izlenebilmektedir. Bu tenya daha çok tubifex yemlemesi ile akvaryum balıklarına bulaşmaktadır.
        
Herkese sağlıklı balıklar.

[/QUOTE]

burda bahsettiginiz piperazin nedir? ve nerden temin edebilirim?


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

lafayetteÇevrim Dışı

Kayıt: 12/10/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 2952
lafayetteÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Aralık 2006 23:33

Serdar Bey merhaba,

Piperazin bir çeşit tuzdur.Piperazin tuzları diye geçer.Birçok türevi vardır.Piyasada bulabilirmisiniz bilemiyorum.Genelde ilaç yapımında kullanılır(antidepresanlar vs.).Kimyevi madde satan firmalar veya ilaç fabrikalarından bulabilirsiniz.Araştırmam sonucu bulabildiklerim bunlar.Saygılar...


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir