Canlı Doğuranmı Betta mı?


Beko1234Çevrim Dışı

Kayıt: 01/01/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 192
Beko1234Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Haziran 2015 23:43
Merhaba arkadaşlar ben 50 litre bir bitkili akvaryum kuracağım birkaç sorum var

1 Bettamı alayim plati gibi canlı doğuran türlerinimi şimdi betta hoş bir balık ama tek o balığa bakmaktan sıkılırım diye korkuyorum

2 Akvaryuma sadece dere kumumu yoksa dere kumunun üstüne hagen siyah kumlardanmı almalıyım

3 Zemin bitkisi önerirmisiniz ama akvaryumcuların anlayacağı türlerden yani latince olunca biraz zor oluyorda

4 Şimdi akvaryumdaki sunun ısınmasını bekledikten sonra direk bitkileri koyabilirmiyim ? Yani balıklar gibi nitrat nitrit gibi durumlarda ölürlermi

5 Şimdi bu bitkiler fotosente yaparken ben filtre alayimmi iç filtrelerden.Güçsüz olanlardan duyduğuma göre bitkili akvaryumlarda akıntı olmaması gerekiyormuş ayrıca hava taşımı alsam yada? Bakteriler nerde yaşayacak?

6 Bunlar bitki olarak düşünürsek (Kara bitkisi) Karbondioksite ihtiyaçları olurmu tani karbondioksit üremesi için balık almam gerekirmi?

7 Suyu ne kadar dinlendiriyim?


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

arthistoryÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/08/2013
İl: Ankara
Mesaj: 425
arthistoryÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Haziran 2015 00:08
1) Canlı doğuran alın. Tek betta sıkabilir. Yada ilk önce betta alın, hemde bakteriler oturmuş olur. Daha sonra keyfinize göre canlı doğuranlara yönelirsiniz. Belki de betta daha çok hoşunuza gider. Burası en karışık olan kısım. Sizin keyfiniz önemli.

2) İki kumda uygundur. Lakin ikisini karıştırmayın. Yada karıştıracaksanız araya sineklik koyun. Bana kalırsa sadece hagen kum yeterli olur.

3) Subulata (cüce saz) olur, eğer kaya kullanacaksanız üzerine moss türlerinden birisi olabilir. Mesela java moss, yada riccia da güzel oluyor. Marseila var türkçesini bilmiyorum. Monte carlo var. birde zemini micra ile kaplayanlar var. Araştırın derim. Ama zemin bitkileri için tavsiyem sağlam bir taban kurmanızdan yanadır.

4) Bitkileri suyun ısınmasını beklemden ekebilirsiniz. Bu mevsimde genelde ısıtıcı lazım olmaz. Bitkilerde zaten sıcağı pek sevmezler. Nitrit ve nitrattan öleceklerini sanmam deli gibi nitrat emen bitkiler var. Su üstü bitkileri gibi,  saz gibi (yanılmıyorsam) eloadea gibi bitkiler.

5) Filitre için tavisyem size sunsun hw 603-B olur. Aynısı bende kullanıyorum ve çok memnunum. İç filitreden daha iyi olduğu kesin. 6w elektrik harcıyor ve akıl almaz derecede sessiz bir filitre. Benimle aynı odada akvaryumum var ve emin olun difüzör daha fazla ses çıkarıyor. Akıntıyıda istediğiniz gibi ayarlayıp kullanabilirsiniz. Şelale aparatıda var.  Ayrıca bitkili akvaryumda akıntı muhakkak olmalı yoksa verdiğimiz gübreler vs tam dağılım gerçekleştiremez. Akıntı olmasından kast edilen olay, bitkileri yerinden sökecek kadar güçlü bir akıntı olmamasıdır. Bunun için şelale filitre başlıkları uygun oluyor. Suyun yüzünü hafifce hareketlendirecek kadar olması yeterlidir. Hava taşi sizin keyfinizdir. Co2 kullanacaksanız yanılmıyorsam eğer biraz Co2 kaybına uğruyorsunuz. Genelde bitkili akvaryumda tavsiye edilmez.

6) Co2 size kalmış, yeterli ışık gücünüz varsa 50 lt için ben 2*24w t5 kullanıyorum. Sizinde böyle bir sisteminiz olabilir. Ama elbette balıklarında etkisi olacaktır. Lakin bunu bitkileri feci şekilde coşturacak şekilde düşünmeyiniz. 

7) Genel olarak iki gün yeterli geliyor diye genel geçer bir kural var. Sizde buna uyabilirsiniz. Suyunuzu iki gün dinlendirip, su katkıları ile işi garantiye alabilirsiniz. Sera aquatan vs gibi su düzenleyiciler. Ve bakteri kültürü ekleyip kurulumunuzu tamamlayabilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Beko1234Çevrim Dışı

Kayıt: 01/01/2013
İl: Istanbul
Mesaj: 192
Beko1234Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Haziran 2015 15:30
Peki Piyasada hagen kum diye satılan sahte siyah kumlar varmış? Gerçek olup olmdığını nasıl anlayacağım yada istanbulda yaşıyorsanız eminönü gibi yerler güvenilirmidir?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

darkless85Çevrim Dışı

Kayıt: 20/06/2010
İl: Konya
Mesaj: 50
darkless85Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Haziran 2015 18:40
canlı doğuran ama betanında zevki başka tabikide . . .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir