Canlı yem hakkında


ntquartexÇevrim Dışı

Kayıt: 20/02/2009
İl: Bursa
Mesaj: 169
ntquartexÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Eylül 2009 13:50
En keyifli an da zaten o hareket eden larvaları kapan bettaları görmek.Sanırım canlı olmayanları yemiyorlar o yüzden sadece hareketlilere dalıyorlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sonersoÇevrim Dışı

Kayıt: 05/09/2009
Mesaj: 175
sonersoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Eylül 2009 13:23
[QUOTE=tahir94]

Merhaba.

Öncelikle şöyle bir düşünün. Bu balıkları göllerden topladılar ve göllerde de otomatik yemleme makinesi yok ise Tebessüm suyun üstüne düşen sinek, kelebek vs.. yiyorlar. Ben balıklarıma sivri sinek veriyorum. Hiç bir zararını görmedim. Ayrıca 2-3 günde 1 de artemia veriyorum. Maşallahları var. Akvaryumu kurana kadar küçük bir kapdalardı ama gayet sağlıklılar.
 
Size önerim sivri sinek yakalarsanız verin korkmayın. Ama haftada en az 1 kere artemia takviyesi yapılmalı.
[/QUOTE]
ben ucan kacan ne varsa veriyorum. hatta meyveden kurt cikmiştı en cok onu seviyorlar. dişiyi bu kutlarla beslediğimin karnı şişti ve 3. günü yumurtladı.
 
hamam bözekleri kalorifer böceklerinden bir ara verdim ancak şimdilerde pek vermiyorum. Bettalar dogal ortamda bunlarla besleniyor. vermenizde bir sakınca yok. böceklerin bagirsak kısımlarını emiyorlar sonra bırakıyorlar. suyu bulandırır böcek haric diger besinleri rahatlıkla verebilirsiniz.
 
hatta çiğ ve pişmiş, balık, et, tavuk dahi veriyorum. perormansları müthiş. erkek o kadar evcil ki sanki kedi gibi. sahibini tanıyor ve seviyor. yuva yapması için strafor koydum. hemen oraya yuva yaptı. hatta yavrularından 1-2 tanesini kendi buldu bu yuvaya getirdi.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

rain61Çevrim Dışı

Kayıt: 18/01/2007
İl: Izmir
Mesaj: 151
rain61Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Eylül 2009 21:10

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir