Çanta Tipi Jeneratörün Egzoztundan Yağ Gelmesi


KeremÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 09/08/2010
İl: Ankara
Mesaj: 1066
KeremÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 14 Aralık 2012 12:23

Merhaba uzun süreli elektrik kesintilerinden bıktığım için Attlas MP950 çanta tipi jeneratör aldım. 6 aydır kesintilerde kullanıyorum yalnız hep dikkatimi çeken egzozun birleşim yerinden yanık yağ benzeri bir sıvı damlaması. ( 2 saatlik çalışmanın sonunda 3 damla)  

Yağı ve benzini ayrı bir kapta gereken oranda iyice karıştırıp depoya öyle ekliyorum. Yağ 2 zamanlı motorlar için kullanılan shell'in yağı. Benzinde aynı şekilde shell'in 95 oktan kurşunsuz benzini. Yağın ve benzinin kötü olma ihtimali yok.

Servisle görüştüm, yağı fazla koyduğumu veya yağı benzinle iyice karıştırmadığımı iddia ediyor. Ben ise her şeyi doğru yaptığımdan eminim. Son aklıma gelen yağın mineral bazlı olmasından dolayı motor yağı yakamıyor.

Kullanmış olduğum yağ;

http://www.shell.com.tr/home/content/tur/products_services/on_the_road/consumer_lubricants_tpkg/motorcycles/find_right_bike_oils/2_stroke_engine_oils/shell_advance_sx_2/  

Forumda mutlaka 2 zamanlı motosikleti olanlar veya 2 zamanlı jeneratör kullanmış tecrübeli üyelerin öneri ve görüşlerine ihtiyacım var.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir