Caretta Caretta’lar İçin Hastane Açılıyor


DemirÇevrim Dışı

Kayıt: 05/01/2006
İl: Mugla
Mesaj: 1455
DemirÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Eylül 2006 14:53

Arkadaşlar Caretta'lar için Hastane açılıyormuş, haberi yorumsuz veriyorum:

Belek Belediye Başkanı Yusuf Mecek, yaralı ya da hasta halde bulunan caretta caretta kaplumbağalarının bakımı için Belek Beachpark'ta "Deniz Kaplumbağaları İyileştirme Merkezi" açılacağını bildirdi.
Mecek, yazılı açıklamasında, Belek'in Yunanistan'ın Zakynthos Adası'ndan sonra Akdeniz'in ikinci büyük caretta caretta yuvalama alanı olduğunu kaydetti.
Belek'te geçtiğimiz günlerde hizmete giren beachpark projesinde caretta carettaların da göz önünde bulundurulduğunu belirten Mecek, bölgede yaralı ya da hasta halde bulunan caretta carettaların bakımı için beachparkta "Deniz Kaplumbağaları İyileştirme Merkezi" açılacağını bildirdi.
Mecek, Bayındırlık ve İskân Bakanlığı, Ekolojik Araştırmalar Derneği, Hacettepe Üniversitesi, Belek Turizm Yatırımcıları Birliği (BETÜYAB) ve Kadriye Belediyesi'nin bu konuda ortak bir çalışma yürüttüğünü belirterek, "Proje kapsamında bizden, iyileştirme merkezi için yer istendi. Biz de Belek Beachpark içinde Deniz Kaplumbağaları İyileştirme Merkezi için yer ayırdık" dedi.
Beachparkın aydınlatmasının uzmanların görüşleri doğrultusunda yapıldığını vurgulayan Yusuf Mecek, tesisteki aydınlatmanın kaplumbağaların denize ulaşmasını engellemediğini açıkladı.
Öte yandan, Ekolojik Araştırmalar Derneği'nin, bir veterineri deniz kaplumbağası tedavisinde uzmanlık eğitimi alması için Amerika Birleşik Devletleri'ne gönderdiği, Yunanistan ile de bu konuda işbirliğinde bulunulacağı öğrenildi.
Kaynak: www.netgazete.com 17.09.2006


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Altug AyhanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/06/2006
İl: Elazig
Mesaj: 932
Altug AyhanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Eylül 2006 15:20

Paylaşım için teşekkürler.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir