Çeşitli akvaryum bitkilerinin dikim yöntemleri ile ilgili sorular


GeronimoÇevrim Dışı

Kayıt: 10/09/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 5
GeronimoÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Mart 2011 23:08

Tüm akvaryum severlere merhaba... Beni yıllar öncesinden hatırlayan eski dostlara ekstradan merhaba...

Eski evimden, yeni ama küçük bir eve taşınırken, gözüm yaşlı olarak, ellerimle yapmış olduğum 700 litrelik Umbuna tankımı ve 320 litrelik yavru tankımı bozdum.
O zaman yeni doğmuş olan küçük kızımı 2.5 yaşına getirdim. Hobiyi çok özlediğim için  ne yaptım ettim, salonda küçük de olsa bir yer açtım. Yeni bir tecrübe olması için de 160 Litrelik bir tank yapıp bitkili Güney Amerika (Tetra, Cüce Cichlid) akvaryumuna soyundum. Eski dostlar hatırlar, akvaryum tekniğine çok meraklı olduğum için, tankı kurmak, mayalı bir CO2 gübreleme sistemi kurmak, su paramatrelerini ayarlamak problem olmadı (Bitkilerimi dikeyim, zamanım olunca fotoğraf çekip tanıtım konusunu halledeceğim).
 
Konuya geleyim: gittigidiyor.com'dan Zonkuldak'dan; Alternanthera Reineckii, Lobelia Cardinalis, Hygrophila ( zeytin ) ve Lilaeopsis brasiliensis aldım.
Sorular:
 
1) Alternanthera Reineckii ve Hygrophila ( zeytin )'ların kökü yok, dal olarak geldiler, kumun içinde mi köklenir, yoksa cama sabitlemek mi daha doğru? Şu anda cama sabitlenmiş durumdalar. Zeytinler daha dün geldiler... ama co2 ve gübreyi görünce pırıl pırıl O2 kabarcıkları salıyorlar, çok hoş görünüyor.
 
2) Lobelia Cardinalis köklü, ancak bakınca bana Anubias'ın köklerini anımsattılar. Emin olamadım, Lobelia'lar kuma mı diikilecek, yoksa taşa vs'e mi tutturulacak?
 
3) Lilaeopsis brasiliensis'den 100 kadar var... tankın belli bölgelerinde cim gibi tabana yayılsın istiyorum. Bir kök çukuruna kaç tane bir arada dikebilirim? Sakın tek tek demeyinAglama... Bir de her bir kök çukuruna ektiğim öbek arasında ne kadar mesafe olmalı? CO2 ve gübre ile tabana yayılır mı?
 
Bana yardımcı olabilecek tüm akvaryum severlere şimdiden teşekkürler...
 
Sağlık, mutluluk ve esenlik dolu günler dileğiyle...
Geronimo2011-03-12 19:01:38

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZuckarÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/05/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 3259
ZuckarÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Mart 2011 01:52
10 nundan beri kimsenin cevaplamamış olduğunu yadırgadım valla.
Alternan gövdeden kök salabilir güzel bir taban varsa gövdeden kök slmasın az olsun diye kumda olmalı. Zeytin kesinlikle kumda olmalı.
Kökte bitki çok bakım ister tutunana kadar. Lobelia yı kuma koyun.
Lila dikmeden önce koyacağınız tabana varsa misket gübre koyun ve planladığınız alanın dışından içine doğru 5erli 10arlı guruplar halinde dikin. Başka birkilerin gölgeleri gelmesin ve planladığınız alan nekadar büyükse okadar az sayıda guruplar halinde ekin. Işık az gelince boyları çok uzuyor ben bu yüzden değiştirmeyi düşünüyorum. Çiddi sık ve normal boy için lt ye 2watt lazım ki bukadar elektriğe değecek bir bştki değil.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir