Challengerlerim için bir kaç sorum olacak.


yekimÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/03/2011
İl: Samsun
Mesaj: 390
yekimÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Eylül 2012 23:09
Arkadaşlar yaklaşık olarak 200*50*55(H) boyutlarındaki akvaryumumda 4 adet challenger besliyorum ve yaklaşık olarak boyutları 15 cm civarı. Günlük olarak gece 12 den sonra ışıklar sönünce New life Spectrum un jumbo fish formula thera+a (6mm) ile yemleme yapıyorum. Dün de deneme amaçlı serçe parmağımın tırnağı boyutunda bir parça dana ciğeri attım, beklerdiğimde hem balıklarımın ciğere bir aksiyonu olmadı hemde aşşağıda göreceğiniz şekilde 15 dak içinde iğrenç görüntü oluştu hemen akvaryumdan çıkardım.


Akvaryum şuan için yeterli ileride küçük geleceğini söyleyebilirsiniz fakat şuan fabrikada 15 tonluk bir havuz yaptırıyorum balıklarım için. 

Şimdi challengerlerim ile ilgili bir kaç sorum olacak. Challenger beslemiş uzman arkadaşlardan yorumlarını almak isterim.

1. Akvaryumum tabanında midye kırığı kum kullanıyorum. Hem dip çekimini kolaylaştırmak hemde balıkların yemleri kolay bulması için. Yaptığım doğru mu yanlış mı?
2. Balıklarımı ciğer yada tavuk gibi yeme nasıl alıştıra bilirim. 
3. 4 balığımın 2 sinde aşşağıdaki resimde görüceğiniz gibi ağızlarında çarpmaya bağlı olduğunu düşündüğüm yaralar mevcut bu yaraları nasıl tedavi ederim.
 
4. Akvaryumlarda genellikle dekor önerilmiyor fakat mağra ve oyuklardan bahsediliyor. Yuvarlatılmış kayalardan oyuklar, mağralar oluşturmalımıyım (stresi önlemesi için).
5. 20cm boyutunda iki adet albino vatozum vardı ve belki balıklarda stres yaratır diye çıkardım fakat temizlik açısında tekrar akvaryuma eklemek istiyorum eklemelimiyim sizcede.

Şimdide akvaryumumun videosunu sizinle paylaşayım.

[VID]http://youtu.be/HGy4WIS1OCs[/VID]
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=HGy4WIS1OCs&feature=colike[/VID]
yekim2012-09-23 23:11:07

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GETz READYÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 26/10/2006
İl: Kocaeli
Mesaj: 1371
GETz READYÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Eylül 2012 19:45
Stres için fazla ışık ihtiyacı olmayan bitkiler seçebilirsiniz bir süre sonra balıklar ortama alışır diye düşünüyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

pleco-keeperÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 10/06/2011
İl: Içel
Mesaj: 557
pleco-keeperÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Eylül 2012 00:16
Beslenme hakkında bir bilgim yok ancak balığın ağzındaki yara için şunu diyebilirim challengerler genellikle kör oluyorlarmış dikkat edin sizin balıklarınız hep sabit yerde yüzüyorlar tropheuslar gibi akvaryuma renk katmıyorlar, o yüzden sürekli cama çarpıp duruyorlar ve yara oluşmuş, ayrıca challengerlar akvaryuma uygun değiller havuz balıklarıdırlar, eğer bakabilirim diyorsanız çok güzel bir bitkili olur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ersyncarÇevrim Dışı

Kayıt: 02/10/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 4
ersyncarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Ekim 2012 02:56
  Challenger için kör olur diyorlar ama daha önce beslediklerim maşallah atmaca gibi görüyorlardı. Akvaryumun içine iki üç tane büyük ve yuvarlak hatlı (sivri köşeleri olmayan) taş koymuştum arkalarına saklanabilmeleri için ama hiç saklandıklarını ya da stres yapıp sağa sola cama vurduklarına sahit olmamıştım.Genellikle daireler çizerek süzüle süzüle yüzüyorlardı.  bitki ve dekor yoktu (bir mango kökü hariç), kum olarak sıfır numara kum kullanıyordum (yaklaşık 2-3cm kalınlığında) gayet kullanışlıydı hiçbir yaralanma vs olmadı zaten o kadar ince kumla nasıl yaralanabilir bilemiyorum :)
 Yaralar konusunda , çarpmaya bağlıysa stresten kurtulduklarında cama kafa atmayı bırakırlarsa kendiliğinden geçebilir gibi geliyor bana ama konunun uzmanı olmadığım için ahkam kesmek istemiyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

option0Çevrim Dışı

Kayıt: 04/09/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 21
option0Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Ekim 2012 21:24
Abicim sen en iyisi başka bir tür şey maşallah akvaryumun çok güzel hemen televizyonun altında bana ilerde çok iyi bir fikir sundun büyük balık istiyosan oscar koyabilirsın oda güzel bir balıktır sana alışır elini akvaryumun içine soktugunda sevebilirsin senden kaçmaz sana alışır eylenceli bir balıktır yani
http://www.akvaryum.com/astronotus_ocellatus_%28astronot_oscar%29_tatlisur_4_338.asp
SAYGILAR ....

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir