Cİchlid AKVARYUMUNDA MANGO KÖKÜ


canarcaÇevrim Dışı

Kayıt: 03/12/2008
Mesaj: 35
canarcaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Ekim 2009 17:59
Basitçe sitede ne seviyede ph istediğinizi araştırın.
Bir çok üyenin yazdığı gibi ( yeniler daha çok eskiler daha fazla) mango kökleri suyu yumuşatır. Kayaların çoğu sertleştirir.
Kabaca Malawi tanganyika vb. akvaryumlarında kaya. Amerikan ve diğer durgun nehir suyu balıklarında kütük tercih edin denebilir.

Yada büyük bir tanka kafanıza göre koyun, bol bol su değiştirin. Nede olsa siz beğendikten sonra her akvaryum biotop olmak zorunda değil.
Balıklara eziyet etmeyin yeter.



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

nestaÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]10420,2[/B]
Kayıt: 30/10/2008
İl: Ankara
Mesaj: 1923
nestaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Ekim 2009 00:08

Tankınız kaç litre bilmiyorum..Ama ortalama 300-400 litre kapasiteli bir tankın suyunu mango kökü kullanarak yumuşatmaya kalkın..Tankın yarısını kökle doldurmanız gerekir..Size örnek verdim yukarıda,1 yıldır 40 cm boyunda mango kökü malawi tankımda..Tank 400 litre ve balıklarım çok sağlıklı ve renkleri muhteşem..pH değeri 8 in altına hiç düşmedi..Ama kök kullanımında tekrar söylüyorum kök miktarı ve su hacmi çok çok önemli..

Malawilerin doğasına gelince zaten şu an en tecrübelilerimizde dahil belkide %5 imiz falan tam anlamıyla malawi biotobuna sahibiz..Kullandığımız kum ve kaya çeşitlerinin çoğu zaten bu hayvanların doğasında yok..Çoğu kişi malawi tanklarında bitki ve kök koymasada köşeli taşlar,mercan kırığı,midye kırığı v.b. bu balıkların doğasına aykırı malzeme kullanıyor..Hatta bitkilerle dekor yapılan mükemmel malawi tankları var.. Tabiki en iyisi biotop kurmak..Ama evlerimizde akvaryum kurmanın bir görsellik yanı olduğuda bi gerçek.. Biotop dışına çıkıldığında balıkların sağlığını tehtit etmediğine emin olduktan sonra bu tarz dekorlar kullanmak bence çok doğal..Kökde bunlardan biri..Abartmadan çeşitli su ölçümleri yaparak zararı olmadığına kanaat getirdikten sonra neden kullanılmasın..
 
Bu arada cichledler sert su sever tabiri kesinlikle hatalı..Cichlidler değil, özellikle malawi gibi afrika cichledleri sert su ister..Discus, melek gibi balıklarda cichled dir unutmayalımki..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ozgenccoskunÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/06/2009
İl: Ankara
Mesaj: 956
ozgenccoskunÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Ekim 2009 01:21
Bazı kişilere bakıyorumda olur olmaz  yorum yazıyorlar. Cikletlerin doğal hayatında bitki yokta mango kökü yokta o yokta bu yokta hiç Malawi gölü Tanganika Gölü Vs belgeseller izlemeyen arkadaşlar var sanırım buraya bilip bilmeden yorum yazan! Bir Malawi gölünde birsürü bitki çeşidi var.Ağaç kökleride var sonuçta mangrow köküde bir ağaç köküdür ama anlamıyorum sanki burda balığı öldür diyoruz kullanılmış bir mangrow(Mango) kökünü akvaryumunuza rahatlıkla koyabilirsiniz yanınada 2 tane kaya oturttuğunuzda hatta Sert bitkilerde ekip çok güzel bir tank yapabilirsiniz!!!! İlhan Bey inde söylediği gibi bir akvaryumu mangrow köküyle yumuşatmaya kalkarsanız akvaryumun yarısını Kökle doldurmanız lazım ki zaten birsüre sonra salınımları biticektir etkileri onun için diyorumki kullanılmış mangrow kökü kullanın yanınada kaya koyun.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aykut70Çevrim Dışı

Kayıt: 23/09/2007
İl: Izmir
Mesaj: 523
aykut70Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Ekim 2009 01:38
Özgenç bey cichlid  denince daha çok Africa kökeni balıklar akla gelir bu açıdan suyun sertliği daha önemlidir.
Elbette American cichlid'ler daha düşük PH ve daha yumuşak su ister.
Malawi gölündeki bitki ordaki su şartlarına uyum sağlayıp gelişmiştir Malawi gölündeki bitkiyi söküp Amazona dikersek o bitki yüzde 99 ölür ayrı coğrafynın ayrı iklimin bitkisi sonuçta.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

chkLLÇevrim Dışı

Kayıt: 15/09/2009
İl: Tekirdag
Mesaj: 6
chkLLÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Ekim 2009 11:09
Herkeze bilgilerinden doayı teşekkur ederım  benım tankım 160 lt olculer 100-40-40
balık turlerım
 sp
acara blue
ımparator
snow prenses
yasayan kaya
 
çeşitlerim var taslar la bırlıkte sadece 1 ad mango koku koydum fakat akvaryumun suyu cok fazla olmasada sarımtırak bır gorunumu war ama bulanıklık yok bu sekılde denıycem olmassa mango kokunu cıkarıcam
SAYGILAR
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

NiyOÇevrim Dışı

Kayıt: 24/12/2006
İl: Bursa
Mesaj: 969
NiyOÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Ekim 2009 12:08
Mango kökleri suya sarı salınım yapabiliyor. Bu benim akvaryumumdada mevcuttu. Ebat küçük olduğu için bu salınımı daha çok farkedeceksiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bertonenkaÇevrim Dışı

Kayıt: 27/05/2012
İl: Yurtdisi
Mesaj: 236
bertonenkaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Ağustos 2013 16:21
Valla bende 200 lt lik akvaryumuma 3 tane 15 20 cm lik mangrov kökleri aldım.2 3 gün suda bekleteceğim yeterli salınımı yapması için.Yeterince kayada var akvaryumda.Hatta bazalt kum kullanıyorum bu kum da suyu sertleştiriyor.Hepsini beraber koyunca bi ara ph ölçümü yapacagım bakalım 200 lt de 3 kg mangrov kökünün etkisi ne kadar diye.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir