Cichlidlerdeki Gariplikler


olciÇevrim Dışı

Kayıt: 27/10/2010
İl: Ankara
Mesaj: 276
olciÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Ekim 2011 21:28
Video:
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=m3PksLzhdWk[/VID]

Akvaryum Kapasitesi (litre): 120lt

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Kullanılan ilaç ya da başka bir kimsayal yok.

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :

Merhabalar,
Öncelikle bana yardımcı olabilmeniz için videonun tamamını izlemenizi istiyorum. (yaklaşık 3dk), sabrınızdan dolayı teşekkür ederim gerçekten benim için önemli, balıklarım tek tek ölüyor ve ben hobiden soğuma rektesine geldim artık, çok moralim bozuluyor.

46. saniyede görüldüğü üzere, erkek sarı prenses, beyaz prensesin derisinden bişeyler yiyormuş gibi davranıyor (çiftleşme eğilimleri ile alakalı yok, çok mutsuzlar ve rahatsızlar akvaryumda şu an), köpek balıklarının artıkların yiyen çöpçüler olur ya onun gibi derisinden bişey emiyormuş gibi yapıyorlar sürekli karşılıklı olarak.

56. saniyedeki gibi çok sık solungaçlarını ve kuyruklarını sallıyor ve bazen hiç durmuyor, akvaryumda dişi bi prenses de yok aslında. ağzı burnu kapkara oldu, bi taşın altında yan yatıp ölü gibi kuyruk solungaç sallıyor.

1:49'daki diğer sarı prenses de kafasını camlara vurup o yana bu yana dönüp duruyor, sonra bi taş altına geçip ölü gibi yatıyor.

02:10'daki beyaz prenses ve mpanga su yüzeyince "birazdan öleceğiz" efekti ile öylece duruyor, ve tahmin ediyorum ki yarın sabahı göremeyecekler,

02:44'de red dorsal var, mpangadaki durum onda da geçerli, filtrenin oraya geçip ölümünü bekliyorlar.

Tüm bu durumlar cereyan ederken ben balıklarıma nasıl yardımcı olabilirim? Şu ana kadar hiç ilaç falan kullanmadım, hiç bir radikal değişiklik yapmadım yaşamlarında ama bir anda pat pat ölmeye başladılar 1 yıl sonra, gerçekten çok üzgünüm ve neler yapabileceğimi de bilmiyorum.

Yardımcı olursanız sevinirim.
Teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Seyit MutluÇevrim Dışı

Kayıt: 04/05/2011
İl: Kocaeli
Mesaj: 209
Seyit MutluÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Ekim 2011 22:12
Balıklarınızın boylarına bakarak akvaryumunuzun küçük olduğunu söyliyebiliriz tek tür beslemek akvaryumunuz için daha ideal birde akvaryuma kum eklemeyi düşünmelisiniz malawi balıkları kumla oynamayı sever ne tür yemlerle besliyorsunuz su değişimlerini ne sıkla yapıyorsunuz birde balıklarınız yeme karşı iştahlımı azda olsa yem yemeye çalışıyorlarmıSeyit Mutlu2011-10-06 22:19:43

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ashiadÇevrim Dışı

Kayıt: 05/06/2011
İl: Izmir
Mesaj: 192
ashiadÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Ekim 2011 22:40
1- Akvaryumunuzda aşırı derecede balık var. 
2- Malawiler genel olarak min. 200lt'de beslenmesi gerekir. 
3- Kum olmaması cichled'lerin strese girmesini kolaylaştırır.
4- Kum olmaması yararlı bakterilerin oluşmamasına neden olur. Filtrenizde oluşurlar ama kum mu daha çok alan yaratır filtre mi sizce?
5- Bu hacimde iç filtre tamamen işlevsiz olur sadece su hareketi sağlar. Dış filtre kullanmanız gerekir.
6- Uyumlu balıkları inceleyerek akvaryumunuzu oluşturmanız gerekir. Bütün cichled türleri birleriyle anlaşacak diye bir şey yoktur. Ayrıca bu hacimde daha çok problem yaratır size.

Şimdiden geçmiş olsun. Size tavsiyem sıfırdan akvaryum kurmanız. Aşağıdaki linki yol gösterici olarak kullanabilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir