Ciğer Sevmeyen Astronotlar ve Mağdur Sahibi


aserdarÇevrim Dışı

Kayıt: 08/10/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 131
aserdarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Kasım 2011 16:34
Sucuk falan çok iyiymiş!
Hayvanlar hakkaten dua gücüyle yaşıyor sanırım bu tip uygulamalarda!
Neyse, arkadaşlar yazmış güzelce nls demiş, iç parazit demiş, vb. okudum baktım falan diyorsunuz cevaben, ben yine de "astronotçuklar" için yazayım tekrar.
Sucuk bomba onu geçtim de, ciğer vb. yemlerle yararın ötesinde risk alıyorsunuz her zaman. Suya verdiği zarar ve yarattığı iç parazit riski büyük. 2-3 çeşit kaliteli kuru yem yeterli. Orta ve yüzeyden beslenirler. İlla "et" vereyim diyorsanız dondurulmuş karides kullanın.
Birarada yaşama hususunda da "yeterli araştırmayı" yapmışsınız siz ama "mihrimah"ın hatrına tekrar hatırlatayım kısaca; mihrimah bugün var yarın yok!
Kızmayın, araştırın, okuyun...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

efedenizÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/09/2009
İl: Ankara
Mesaj: 1489
efedenizÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Kasım 2011 10:05
[QUOTE=Dora-][QUOTE=rastlantısal]Merhabalar.
Bazen yemeyebiliyorlar evet.
Böyle durumda sarımsak suyunaa batırıp öyle veriyoruz. Kokusu onlar için cezbedici oluyorlar.
Saygılarımla.
[/QUOTE]


Teşekkür ederim verdiğin bilgi önemli :)
[/QUOTE]
Harçlığının boşa gitmesine üzüldüm , belki 17 senedir aralıklarla astronot besliyorum , ciğer'e hayır demelerinin tek sebebi henüz ne olduğunu anlamamış olmalarıdır. Balıklarını her pazar aç bırak , haftanın 7 günü besleme , ve yeni birşey vereceksen hep pazartesi ver. Balıkların sindirim sistemi için haftada 1 gün aç kalmak iyi gelecektir , eğer belli bir süredir aynı tankta yaşıyorlarsa , 1 günde kimse kimseyi yemez korkma .
 
 
bu benim eski astronot tankım detaylarda ne yem verdiğimi görebilirsin , canlı yeme fazla girme , ben Pınar'ın dondurulmuş karidesinden almıştım , buzluğa attım , 2 şer 3'er çıkarıp doğrayıp veriyordum , çok faydasını gördüm ...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TheMuRoÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 18/12/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 587
TheMuRoÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Kasım 2011 11:25
Merhaba :

Astronotlar yapısı gereği herşeyi ağzına almaya çalışan balıklardır. Akvaryumda , su değişiminden sonra naftalin şeklindeki kaya tuzları yiyen bir türden bahsediyoruz Astronotlarınız verdiğiniz yemler balıklarınız boylarına göre uygun olmalıdırlar. Harçlıklarınız boşa gitmesine üzüldüm , balıklarıma derin dondurucuda o an ne varsa ilginç gelebilir ama karides,  kıyma , kuş başı , tavuk ürünleri veriyorum hatta ekmek yediklerini bile duymuştum sindirimi zor olduğunuda söylüyorlar ekmek denemedim sonuçta bu hayvan kuş değil martılara ekmek atmaya benzemez , çoğu arkadaşlar iç parazit vs vs bahsetmiş ayarı tuturduğunuz takdirde hastalıktan çok renk ve gelişiminde farklılıklar görüceksiniz çünkü doğal ortamlarında onlara kuru yem veren birisi yok doğal olarak bulduklarını yiyorlar şunuda unutmayın ağır proteinli yemler yukarıda saydıklarım suyun çok çabuk bozulmasınada yol açabilir. Sizi yanlış yönlendirmek istemem bende oldu sizde olucak diye birşeyde yok , benim balıklarım yedi sizinkilerde severek yiyecekler diyede garanti veremeyiz


TheMuRo2011-12-02 13:25:52

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KaanÇevrim Dışı

Kayıt: 22/05/2009
İl: Antalya
Mesaj: 2557
KaanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Kasım 2011 11:43
Aslında konuya yorum yazmayacaktım fakat yorumları okudum, ve balığınıza zaten ciğer vermeniz hatta sucuk vermeniz sağlıklı bir şey değil hantal bir hayvan olur,hatta kırmızı et verilmesi zaten doğru değil karides,tavuk,balık verilmesi bence doğrudur.Kendi yapılarına ve görünümlerine kavuşuyorlar.Size tavsiyem SUCUK ve ciğer değilde karides tavuk vermenizdir.Ben genelde astronotlarımı hep karidesle beslemişimdir.Çokda vermek iyi değildir,çünkü kısırlık yapıyor diye duymuştum.Kuru yeme alışmış olmaları ise bence alışmıyorlar karidese tavuğa ve balığa hayır demez bu balık isterseniz doğduğundan bu yana kuru yem verin.Ben sucuk olayına tekrar açıklık getirmek istiyorum, balığınıza sucuk vermeyiniz çünkü sucuk %100 saf et değildir içinde yağ tuz vs maddeler mevcuttur.Yani kısacası benim görüşüm balığınıza et değilde tavuk veya karides vermektir.Birde bir ricam olacak Dora balığının bir fotoğrafını ekleyebilirmisin acaba ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir