Ciklet Kavga


mustafa26Çevrim Dışı

Kayıt: 29/03/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 15
mustafa26Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Aralık 2017 18:54
Arkadaşlar.. karma bir ciklet akvaryumum var balıklar yetişkin şimdiye kadar bir problem yoktu lakin birgun eve geldiğinde astronot çikleti fena hırpalamışlar.. hemen ayirdim 30 lt baska akvaryuma koydum suan tek kalıyor. Hasar aldığı yerler yüzgeçleri vücudunda herangi bir darp yok. Yüzgeçleri iyileşir mi acaba? Hadi iyileşti diyelim tekrar ana tanka koysam olur mu?
Tesekkurler

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

UbasciÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 11/07/2017
İl: Eskisehir
Mesaj: 555
UbasciÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Aralık 2017 19:20
İyi akşamlar.
Benim akvaryumumda da özellikle cutteri’ler yumurta dizecekleri dönemlerde akvaryumda ki en iri balık olan erkek cutteri diğer balıkları hırpalıyor. Yani bu kavgaların muhtemel bir sebebi olabileceğini düşünüyorum. Bölgeyi sahiplenme, üreme, türlerin uyumsuzluğu gibi. Dolayısıyla tekrar kavgalar yaşanabilir.
Üstadlar daha iyi bilgi verecektir elbetteki ama benim deneyimim şu şekilde; erkek cutteri, büyük severum un yüzgeçlerini ciddi olarak yaralamıştı. Düzenli su değişimi yapmaya gayret gösterdim. Her su değişiminde 200lt tanka el ayarı belli oranda kaya tuzu eritip ekledim. Ayrıca çay haşlayıp koyuyorum. Tedaviyi bu katkıların sağladığını düşünüyorum. Severum’un yüzgeci büyük ölçüde düzeldi. Yaralı halinin resmini bulursam şimdi ki hali ile birlikte eklerim.

Teşekkür Edenler: [T]184621,mustafa26[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir