Cikletlerdeki Siyah Lekelere Çözüm ?


UlviÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 20/11/2010
İl: Antalya
Mesaj: 1009
UlviÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Mayıs 2011 22:35
Merhaba daha önce http://www.akvaryum.com/Forum/yunusdaki_lekeler__k471894.asp bahsetmiş olduğum yunustaki lekeler diğer tüm balıklara geçmiş durumda ufak tefek lekeler çoğalıyor git gide..
Forumdaki araştırmalarım sonucunda bu lekeler sürekli aynı tip yem kullanımından oluşuyor kararına vardım sizce doğrumudur ?

Yani ben Discus yem olarak geçen yemden kullanıyorum sürekli tek tip yem ve aylardırda böyle besledim balıklarımı sanıyorum başka yem kullanmadığımdan ötürü bi tür hastalık gibi bişey oluştu, sizlerinde görüşlerini almak istedim ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

oomegaakÇevrim Dışı

Kayıt: 28/03/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 77
oomegaakÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 09 Mayıs 2011 16:54
Aşırı tek tür yem ile besleme bazen bu tür şeylere yol acıyor diye biliyorum sarı prenseslerin fazla  kaz cigeri yem ile beslenmesinden sonra kararmaya baslamasıyla karsılastım mesela ama yunusların bu tür birseyi oluyormu bilemiyorum bir yunus koloni besledim 1 yıl kadar ama boyle birseyle karsılasmadım...Yinede olabilecegi kanısındayım...Şu an yanımdaki arkadasım ise tek tur yem ile beslemenın sadece renkten yana ve davranısta sorun yaratabilecegini fakat herhangi bir hastalığa yol acmayacagını soyluyor oda bilgili bi arkadastır ama foruma uye değil...iki farklı yorum verdim ama pek yardımcı olamadım üzgunum...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir