Clout ve Baktopur Direct Karşılaştırma...


erbil7Çevrim Dışı

Kayıt: 15/01/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 81
erbil7Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Ocak 2012 23:17
Forumda uzun süredir bu karşılaştırma yapılıyor arkadaşlar. Kimi arkadaşlar Clout un hiçbir işe yaramadığından ve onun yerine Baktopur Direct in daha etkili olduğundan bahsetmiş. Kimileri ise Bloatın en etkili ilacının clout olduğundan bahsetmişler.. Bilenler bilir, Amerikadaki öğrenci tanıdıklarım buraya gelirken onlara Clout Tablet getirtip forumda satıyorum. Aynı zamanda sağolsun Ümit beyin toplu alımından yeterli miktarda Baktopur D. de temin ettim.. İkiside ecza dolabımda var yani (Bu yazıda satıyorum diye Cloutu tavsiye ederim sonucu çıkarılmasını da istemem. Zaten elimde satılık Clout da kalmadı)
Öncelikle bu iki ilaç da çok kaliteli ama onları kıyaslamak biraz elma ile armutu kıyaslamak gibi oluyor. Çünkü biri anti-bakteriyel diğeri ise anti-parazit. Bilindiği gibi Bloat çoğunluğa göre bir parazitin sebep olduğu bir hastalık (bakteri sebepli olduğunu iddia eden de var tabi ki). Benim Clouta 2 defa ihtiyacım oldu. İkisinde de balıklarımı düzeltti. Birincisinde takasla aldığım 2cm ilangi yavrularım bloat olmuştu. 2 küçük balığım köşede hiç bir şey yemeden şişkin şişkin duruyordu. Hemen clout kullandım ve ertesi sabah birini kaybettim diğeri ise düzelmişti. Bende bu düzelmeye aldanıp balıkları ilaçla boşuna yormamak için tedaviyi 1. günden sonra kestim. Ertesi akşam  baktığımda ise tekrar 2 küçük balığım aynı durumdaydı. Mecburen tekrar Clout kullanmaya başladım. Ertesi gün yine aynı sonuç, balıklarımın birini kaybettim ama diğeri sağlamdı. Fakat bu sefer ilacı kesmedim ve tavsiye edilen gibi 4 tam gün kullandım. Ölümler durdu kalan tek hasta balığım şimdi 4-5 cm.
2. olayda ise damızlık altı ikolamda aşağıdakine benzer ama daha küçük bir çıkıntı meydana geldi anüs kısmında. Forumda araştırdım ve iç parazit kaynaklı olabileceğini okudum. Tabiki elimde iyi bir parazit ilacı olan clout vardı ve hemen balığımı karantina akvaryumuna alarak ilaca başladım. Bugün henüz 2. dozu uyguladım ve çıkıntı neredeyse yok oldu. Demekki hastalık parazit kaynaklıymış.

 

Sonuç olarak Cloutu etkisiz olarak niteleyen arkadaşların balıklarında bakteriyel bir kabızlık söz konusu ki Baktopur kullanarak tedavi edebiliyorlar. Clout kullanarak tedavi edebilen arkadaşların balıkları da parazit kaynaklı bir kabızlık. Yani öncelikle tespit edilebilirse hastalığın kaynağının doğru tespit edilmesi gerekiyor diye düşünüyorum. Bu yazıyı başımdan geçenleri anlatarak, aynı hastalıklarla uğraşan arkadaşlara yardımcı olması umuduyla yazdım. Benim tavsiyem 2 ilacıd a ecza dolabında bulundurmak ve hasta balıkların tedaviye cevap vermediğine kannaat getirilirse hemen diğer ilaca geçmek. Tabi önce hangisiden başlayacağınız size kalmış...

Fakat şunu biliniz ki Clout akvaryumdaki oluşmuş bakteri floranızı etkilemez....

Hepinize sağlıklı balıklar...
 



erbil72012-02-05 23:31:49

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

erbil7Çevrim Dışı

Kayıt: 15/01/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 81
erbil7Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Haziran 2012 21:37
Tabi ki omurgası dışta olan balıklar hariç
 Çoğu balıkta kullanılabilen çok iyi bir iç-dış parazit ilacıdır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir