Co2 Bitkili Tank - İsta Max Mix - Bir Kaç Öneri?


arkabisrem08Çevrim Dışı

Kayıt: 05/10/2008
İl: Eskisehir
Mesaj: 23
arkabisrem08Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Kasım 2015 17:08
Öncelikle merhaba;

2 buçuk yıllık plati lepistes ve melek 180 LT tankım mevcut. 1 yıl önce bitki yetiştirmek istedim ancak başarısız olunca işten güçten vakit bulamayıp tekrar başlayamadım. CO2 siz sistemde sadece ışıklandırmayla java yosunları oldukça çoğaldı. Tekrar bitki için kolları sıvadım. Şu an yaklaşık 15 kök limon mevcut. 1 hafta oldu dikeli ve bir sorun gözükmedi. Yakında 30 40 kök Bacopa Monnieri ve 20 kök Sagittaria subulata gelecek. Bitliler için CO2 şart dedim ve mayalı sistemi tekrar kurdum. Daha önce ista max mix kullanıyordum. Akvaryum içinde dış filtrenin gider bölümüne taktım. Burda engin bilgilerinizi rica edeceğim. Biliyorsunuzdur ista max mix yandan aldığı suyu iç kısımda suyla girdap yapar ve suyu üst kısımdan verir ancak benim şöyle bir sistem kafama yattı. Alt kısımdaki kapağı söktüm. Yandan aldığı suyu ve mayalı sistemden gelen co2 yi girdap galinde tekrar çözüyor ve alttan suyla birlikte co2 veriyor. Bu sizce sağlıklı olurmu? Yani bi seramik diffüzör kadar çok kabarcık göremiyorum ancak reaktörün girdap sırasında suya yedirdiğini düşünüyorum. Henüz yeni yaptığım için bir fark göremedim ileride olumlu olumsuz bilgi aktarıyor olacağım ancak ön bir fikir almakta da yarar var. Video ve fotoğrafları ekliyorum. Öneri ve eleştirilerinize açığım :) Saygılar.

Bu arada 2 sene önceki açtığım konu. O sırada bitkiler 1 hafta sonra tamamen çürümüşlerdi. :)

[VID]https://www.youtube.com/watch?v=oZQvzEvDCQU&feature=youtu.be[/VID]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

leventcckÇevrim Dışı

Kayıt: 29/02/2008
İl: Antalya
Mesaj: 126
leventcckÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Kasım 2015 10:29
İsta mix-maxta kabarcık görmemenin sebebi gelen CO2'nin suyla tamamen çözününceye dek girdaba kapılmasıdır. CO2 gazı yukarı kısımda birikecek ve suyla tamamen çözünerek aşağıdan tankına gidecektir. Bu sistemler reaktör diye anılır ve CO2 suda tam çözünür. Diğer diffizörlere gelirsek onlar CO2 kabarcıklarını incecik bir aralıktan geçirerek küçültme ve suda çözünümünü biraz daha kolaylaştırmaya dayalı bir sistemdir. Bu sebeple tam çözünmediği için kabarcıkları görürsün. İsta mix-max elbette sağlıklı bir reaktör. Fakat içine CO2 verildiğinden ve CO2 miktarının her zaman girdabı engellemeyecek seviyeden fazla verilmediğinden emin olman gerekir.

Teşekkür Edenler: [T]58535,arkabisrem08[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MSAÇevrim Dışı

[B]10504,3[/B]
Kayıt: 24/03/2013
İl: Gaziantep
Mesaj: 2550
MSAÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Kasım 2015 10:41
Reactörün alt kapağını açarak pervanenin vurma hızını ve girdap olayını düşürmüş olursunuz. Debisi yüksek bir filtre temin ederek co2 yi % 100 e yakın çözebilirsiniz.

Teşekkür Edenler: [T]58535,arkabisrem08[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir