co2, Isik, Karides ve Bitki uymu


622aliÇevrim Dışı

Kayıt: 14/11/2010
İl: Yurtdisi
Mesaj: 52
622aliÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Haziran 2012 15:23
120 lt bir akvaryumum var icerisinde 25 adet siyah neon ve 10 adet kiraz karides var. Bitki olarak ta tabanda kullandigim 

Micranthemum bitkisi var.

Benim birden fazla sorunum olusmaya basladi. Oncelikle mayali sistem co2 kullaniyorum. Yaklasik 60 w lik isik duzenegim var. Bitkilerimde hafif yosunlanma ve kararma gordum. Ayni zamanda neon larim grup halinde yuzmemeye baslayinca bir miktar cay eklemeye karar verdim. ( 120 lt ye 20 ml cay ekledim) Karides lere zararli olabilecegini bildigim halde. 

Sonuc; Dusundugum gibi karideslerimin 2-3 tanesi neredeyse olmek uzereler, Neon larimda hic iyi durumda degiller. Bitkilerimi guzellestiriyorum, Canlilarima zarar veriyorum. Canlilarim saglikli oluyorlar bu seferde Bitkilerim olmeye basliyor. Ne yapacagimi sasirmis durumdayim.

Bu konuda bir denge tutturmus, bilgi sahibi ve bu konunun ustadlarindan yardim bekliyorum...

Herkeslere simdiden tesekkurlerimi sunuyorum.



Buarada uzun suredir yurt disinda oldugum icin turkce anlatimimdaki aksakliktan dolayi kusurlarimi maruz gorun.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ozgur-ReyhanÇevrim Dışı

Kayıt: 12/07/2011
İl: Aksaray
Mesaj: 252
Ozgur-ReyhanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Haziran 2012 01:21
Merhaba Ali Bey,
Akvaryumunuz hakkında ayrıntılı bilgi vermemişsiniz. Kullandığınız ışığın türü, gübre kullanıp kullanmadığınız, kullanıyorsanız hangi tür gübreleri hangi oranda kullandığınız, filtrasyon, su değişim miktar ve sıklığı. Bunların herbiri yanlış, eksik, fazla uygulandığında sorun yaratabilecek unsurlar. Genel olarak karma akvaryumlarda çıkan problemler: aşırı gübrelemeden dolayı canlıların zarar görmesi; mayalı sitem CO2 takviyesinde kaçınılmaz olan düzensiz CO2 salınımı ve buna bağlı olarak Ph'ta ani dalgalanmalardan canlıların zarar görmesi; su değişimin aksatılmasından dolayı belli bir veya birkaç kimyasalın aşırı birikiminden dolayı canlıların zarar görmesi; geceleri CO2 takviyesinin devam edip havalandırma da yapılmayıp aşırı CO2 birikiminden canlıların zarar görmesi; yetersiz veya bitkiye uygun olmayan ampul kullanımından dolayı bitkilerin zarar görmesi; tuz ve ilaç kullanımından dolayı bitkilerin, abartılırsa canlıların da zarar görmesi, yanlış gübreleme yapılmasından dolayı her ikisinin de zarar görmesi olarak özetlenebilir.
Eğer filtrasyonunuz iyi, su değişimilerini de aksatmıyorsanız uygun oranda çay kullanımının bir zararı olmaz.
Sağlıklı canlılar ve bitkiler dilerim.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir