Co2'siz Bitkiler?


yusuf yurdagülÇevrim Dışı

Kayıt: 03/09/2011
İl: Izmir
Mesaj: 121
yusuf yurdagülÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Ocak 2012 15:58
[QUOTE=vuslat] [QUOTE=yusuf yurdagül] [QUOTE=vuslat] [QUOTE=yusuf yurdagül] Haftada bir şişe maden suyunu kapağını açınız. 1 saat dinlendirin gazı uçsun. Suya yavaş yavaş dökünüz. Üzerini okuyun gereken tüm mineraller ihtiva eder. [/QUOTE]

Yusuf Bey;

Maden suları bitkilerin ihtiyacını karşılayacak kadar mineral ihtiva etmezler. Bitkiler için hazırlanmış gübreler kadar etkisi olmaz. 
[/QUOTE]

Tabiki o sizin görüşünüz Fatih Bey ,ancak ben kendi 3 ayrı tankımda bun denemeleri yaparak kendi tecrübelerimi paylaşmak istedim,buda benim kişisel görüşüm.Maden suyunun katkısını yok sayamayız değilmi?bu haksızlık olur.
[/QUOTE]

Yusuf Bey;

Bu benim görüşüm değil genel bir görüştür. Daha doğrusu genel bir gerçektir. Ben size tamamen yok demedim. Bitki gübreleri ile kıyaslanacak kadar değildir. Maden suyunu kullandığınız tankın durumuna ( high tech veya low tech ) ve baktığınız bitkilere bağlıdır. Maden suları içtiğimiz suların minarelce biraz daha zengin halleridir. Bünyesinde bir çok tuzu barındırır. En çok bikarbonat ihtiva eder ki zamanla bitkiler için sıkıntı olur. Bitki tarafından kullanılmayan tuzlar zamanla suda birikme yapıp bitkinin genel besin alımını durdurur.  
[/QUOTE]

Söylediklerinizi dikkate alacağım.Tuz mevzuu ve bikarbonat önemli tabiki,zaten benim tanklarımda eledoa,dev saz,amazon,cabomba,çam gibi bitkiler olduğundan gelişimin çabuk olduğunu gözlemledim,ama elbette dedikleriniz önemli,bu faydalı paylaşımınız için teşekkürler.
vuslat2012-01-16 16:03:30

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

NCanberkKÇevrim Dışı

Kayıt: 15/01/2012
İl: Denizli
Mesaj: 93
NCanberkKÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Ocak 2012 19:07
Peki sadece bitkiyi yerleştireceğimiz yere gübre koysak ayrıca sıvı gübre kullansak bir sorun teşkil eder mi ? (tankın içinde canlılar -lepistesler- varken )

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

vuslatÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
[B]6339,1[/B]
Kayıt: 14/11/2006
İl: Sivas
Mesaj: 3591
vuslatÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 17 Ocak 2012 08:29
[QUOTE=NCanberkK]Peki sadece bitkiyi yerleştireceğimiz yere gübre koysak ayrıca sıvı gübre kullansak bir sorun teşkil eder mi ? (tankın içinde canlılar -lepistesler- varken )
[/QUOTE]

Tablet gübre uygulamalarını bitki köklerinin yakınlarına yapmakta yarar var. Köklere uzak olan bölgelerde bulunan tabletlerin köklere pek yararı olmayacaktır. Her ne kadar bitkileri köklerinden desteklesek bile sıvı gübre ile de gübrelemeliyiz. Tank içinde canlı varken gübrelemekte herhangi bir sıkıntı olmaz. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir