Çocukluk Hayaliydi Gerçek Oluyor...Kurulum Resimleri eklendi Sayfa:3


edebi_kisilikÇevrim Dışı

Kayıt: 14/07/2011
İl: Karabük
Mesaj: 199
edebi_kisilikÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Ağustos 2011 10:41

Öncelikle herkese merhabalar, hayırlı kandiller. ..


çocukluk hayalim olan akvaryumu sonunda üniversite son sınıfında gerçekleştireceğim hayırlısıyla. Şu an memlekette olmam nedeniyle akvaryumu bayramdan sonra kurmam mümkkün olacak. Ancak şimdiden sizden bazı konularda tavsiye ve öneriler almak istedim.


yaklasık 2-3 aydır hergün formdaki hemen hemen tüm konuları okudum ve türlü türlü bilgiler öğrendim. Ama yine de bilgilerden çok tecrübeye ihtiyacım var o da sizlerde. ..


memlekette tanıdığım bir akvaryumcuya akvaryum siparişini verdim 100-40- 50h(200l) ölçülerinde. ..Bayram sonrasında onu balıkesire taşımam gerekecek.


şimdi gelelim öğrenmek istediğim bazı sorulara:


1- sadece iç filtre kullanmak istiyorum bunun için önerebileceğiniz bir marka model var mı ?


2- balık olarak sp ve yunus yavruları düşünüyorum. Sizce sadece sp den oluşan bi akvaryum mu kurayım yoksa yunuslarla birlikte karma bir akvaryum olsun. ..Ayrıca vatoz ve çöpçü konusunda da öneri bekliyorum. ..


3- seçtiğim balıklara uygun hangi kumu tavsiye edersiniz?


4- bir adet çift çıkışlı hava motoruyla hava taşı vasıtasıyla akvaryumu havalandırmak istiyorum. Bunun için marka ve model tavsiyesi ?


5- bu işte daha yeni olduğum için kurulumda suya ekstradan bi ilaç kullanmam gerekir mi bilmiyorum. Varsa ne almam gerekiyor?


vereceğiniz tavsiyeler dahilinde 2-3 gün içersinde akvaryum ve malzemeleri toplayayım kolilemek istiyorum. Sabırsızlıktan bayramdan sonrasını bekleyemeyeceğim çünkü


şimdiden teşekkür ediyorum.

edebi_kisilik2011-09-08 22:25:11

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Ayşe yılmazerÇevrim Dışı

Kayıt: 30/07/2011
Mesaj: 226
Ayşe yılmazerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Ağustos 2011 10:59
O hacme yunus olmaz , sp besleyin .
Sadece iç filtre yeterli olmaz bana göre.
Minik bi iç filtre alın suda sirkülasyon yapsın ve dış filtre ilede temizliği olsun.
Hava motoru sessiz olanlardan almalısın bazıları çok ses yapar çin malları .


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sekizÇevrim Dışı

Kayıt: 31/07/2011
İl: Gaziantep
Mesaj: 101
sekizÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Ağustos 2011 11:02
1)Sadece iç filtrenin sağlıklı olmayacağı kanaatindeyim.Zira biyolojik filtrasyon büyük akvaryumlarda daha bir önemli oluyor ki bunu da iç filtre sağlayamıyor.
2)Yunuslara küçük gelebilir akvaryumunuz.Çünkü kaynaklarda en az 300 L olarak belirtiliyor.En iyisi 3 cm kadar, 10 veya daha fazla sarı prenses ile koloni kurmanız.(yanına ek tür olarak iceman de olabilir)
3)Afrika cichlid'lerine en uygun kum ''silis'' kumdur.ancak suyu sertleştirmediği için ya ek olarak mercan ya da kalsiyumlu kum olabilir.
4)Atman'ın çift çıkışlı hava motoru olabilir.(sessizlik ve sağlamlık bakımından)veya sıradan bir hava motoru da iş görür.
5)Ek olarak ilaca gerek olmuyor bence ama ''sera aquatan''iyi bir su hazırlıycıdır.
Bir de eksiklerinizi belirtmek isterim: Kayalar ve besleyeceğiniz balığa uygun yem.
 Kolay Gelsin...
sekiz2011-08-29 00:31:47

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gizercoskunÇevrim Dışı

Kayıt: 01/08/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 179
gizercoskunÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Ağustos 2011 11:02
O hacimde bir akvaryum için sadece iç filtre yetersiz kalır.. Kesinlikle dış filtre öneririm.. Yunuslar içinde biraz dar olacaktır sp besleyin ve mümkünse tek tür besleyin.. Atman yada resun marka hava motoru alabilirsin ben yıllardır kullanıyorum bir sıkıntı yaşamadım.. Azoo Aquaguard yada Sera Aquatan alıp suyunuzun daha çabuk oturmasını sağlayabilirsiniz..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Burak ERDOĞANÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/03/2011
İl: Eskisehir
Mesaj: 875
Burak ERDOĞANÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Ağustos 2011 11:03
[QUOTE=edebi_kisilik]

1- SADECE İÇ FİLTRE KULLANMAK İSTİYORUM BUNUN İÇİN ÖNEREBİLECEĞİNİZ BİR MARKA MODEL VAR MI ?

2- BALIK OLARAK SP VE YUNUS YAVRULARI DÜŞÜNÜYORUM. SİZCE SADECE SP DEN OLUŞAN Bİ AKVARYUM MU KURAYIM YOKSA YUNUSLARLA BİRLİKTE KARMA BİR AKVARYUM OLSUN...AYRICA VATOZ VE ÇÖPÇÜ KONUSUNDA DA ÖNERİ BEKLİYORUM...

3- SEÇTİĞİM BALIKLARA UYGUN HANGİ KUMU TAVSİYE EDERSİNİZ?

4- BİR ADET ÇİFT ÇIKIŞLI HAVA MOTORUYLA HAVA TAŞI VASITASIYLA AKVARYUMU HAVALANDIRMAK İSTİYORUM. BUNUN İÇİN MARKA VE MODEL TAVSİYESİ ?

5- BU İŞTE DAHA YENİ OLDUĞUM İÇİN KURULUMDA SUYA EKSTRADAN Bİ İLAÇ KULLANMAM GEREKİR Mİ BİLMİYORUM. VARSA NE ALMAM GEREKİYOR?

VERECEĞİNİZ TAVSİYELER DAHİLİNDE 2-3 GÜN İÇERSİNDE AKVARYUM VE MALZEMELERİ TOPLAYAYIM KOLİLEMEK İSTİYORUM. SABIRSIZLIKTAN BAYRAMDAN SONRASINI BEKLEYEMEYECEĞİM ÇÜNKÜ

ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDİYORUM...
[/QUOTE]
 
1) 200 lt de dış filtre öneririm.Bence kurmuşken tam kurulum olsun ve ileride sorun çıkmasın.Lifetech-jebo marka dış filtreler var saatte 1000lt çevirenler işinizi görür.Fiyatları 60 -80 arası değişiyor.
2)S.p ve yunus  uyumlu balıklar olduğu için beslenebilir.Yada s.p-iceman 2lisini önerebilirim.Ben deneme amaçlı malawi tankıma cüce vatoz atmıştım ama  balığı rahat bırakmadılar.Ciklet için labio veya makrakanta olabilir.
3)Silis veya mercan kırığı.Mercan kırığı kullanırsanız suyun sertleşmesinede yararı olur.
4)Eğer dış filtre kullanırsanız şelale kısmını suyun üstünden verip hava sağlayabilirsiniz.İç filtrede hava verdiği için bence hava taşına gerek yok ama illa olsun derseniz herhangi bir hava motoru işinizi görür.
5)İlaç kullanmamaya çalışın.Suyunuzu akvaryuma doldurduktan sonra tüm ekipmanları 1 hafta çalıştırıp biyolojik döngüyü oturtabilirsiniz.Hatta az miktarda yem atarsanız bakterin oluşmasına katkı sağlar.Yada vatoz da olabilir.1 hafta 10 gün boş şekilde suyunuz dinlendikten sonra balıklarınızı akvaryuma koyabilirsiniz.
 
Şimdiden hayırlı olsun.Sağlıklı Balıklar Dilerim

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

anestheticÇevrim Dışı

Kayıt: 26/02/2011
İl: Tekirdag
Mesaj: 21
anestheticÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Ağustos 2011 11:06
Sarı prenses yanında Yunus yerine Iceman koyabilirsin, sarı prenseslerinin de sürekli saklanmaz.
Iceman balıkları çok aktif balıklar.
Ayşe hanıma katılıyorum sadece iç filtre yeterli gelmeyecektir.
Eğer dış filtre alırsanız bana göre hava motoruna gerek yok fazladan gürültü çıkartıyorlar. :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

uzyrdmrÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/09/2007
İl: Ankara
Mesaj: 3037
uzyrdmrÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Ağustos 2011 11:08
Koray bey akvaryumunuz hayırlı olsun.200 lt lik akvaryumda yunus olmaz.Tek tür olarak 1 e 5-6d şeklinde sarı prenses güzel olacaktır.Ekipmanlar konusunda imkanlarınız doğrultusunda alabildiğiniz en iyi ekipmanı almanızı tavsiye ederim.Öyleki ekipmanlar çok çeşitli ve fiyat farkı çok örneğin dış filitreyi 100 tl ye de alabiliyorsun 800 tl ye de sana tavsiyem dış filitre al debiside saatte en az 500-600 lt  olsun.Kum olarak silis kum koyabilirsin birazda kayalık dekor yaptınmı süper olur.Gelişmeleri bizimle paylaşırsan seviniriz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

invulnerableÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 09/04/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 3575
invulnerableÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 26 Ağustos 2011 11:13
Ben mümkün olduğunca malzemelerinizi kendiniz yapmanızı tavsiye ederim.Böylece hem ucuz,hem de istediğiniz gibi olur.Balığa gelince ful sp çok güzel olur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

edebi_kisilikÇevrim Dışı

Kayıt: 14/07/2011
İl: Karabük
Mesaj: 199
edebi_kisilikÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Ağustos 2011 11:22
Tavsiyeleriniz için ayrı ayrı teşekkürler... Şimdi kafamda yavaş yavaş akvaryum şekillenmeye başlamış oldu. Akvaryumcumla ufak bir hesap çıkardığımız da balıklar hariç 200 tl ye yakın bi fiyat çıkmıştı. Ben de bütçemi ona göre ayarlamıştım. O zman öncelikle ufak bir iç filtrenin yanında bir dış filtre bulmam gerekiyor. Hava motorunu büyük ölçüde hava taşıyla görsellik olsun diye istiyordum(çocukluğumdan beri o baloncuklar çok hoşuma gidiyor:) Akvaryumun içini de  bir kaç testi ve bol kayayla süslemeyi planlıyorum. Balık konusunda ise büyük ölçüde SP tek tür düşünüyordum ama yanına yunus da olabilir diyordum. Anlaşılan tek tür SP 1 ve ya 2 Erkek 10-15 dişi olacak.

Yem konusunda ise forumdaki arkadaşlardan su piresi almayı planlıyordum canlı yem olarak ama kuru yem olarak ne vereceğim konusunda pek bir bilgi sahibi değilim önerebileceğiniz yem ve marka hangisi...Forumda okuduklarımdan sonra kesinlikle akvaryumcularda satılan açık yemlerden almayacağımdan emin olun :) Kutu ve kaliteli yemin önemi çok büyükmüş :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

anestheticÇevrim Dışı

Kayıt: 26/02/2011
İl: Tekirdag
Mesaj: 21
anestheticÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Ağustos 2011 11:35
Sera Granugreen
Sera-Tetra Cichlid Sticks
Sera Flora

Tavsiye edebilirim :) Akvaryumunuz şimdiden hayırlı olsun.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sekizÇevrim Dışı

Kayıt: 31/07/2011
İl: Gaziantep
Mesaj: 101
sekizÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Ağustos 2011 14:13
[QUOTE=edebi_kisilik]Tavsiyeleriniz için ayrı ayrı teşekkürler... Şimdi kafamda yavaş yavaş akvaryum şekillenmeye başlamış oldu. Akvaryumcumla ufak bir hesap çıkardığımız da balıklar hariç 200 tl ye yakın bi fiyat çıkmıştı. Ben de bütçemi ona göre ayarlamıştım. O zman öncelikle ufak bir iç filtrenin yanında bir dış filtre bulmam gerekiyor. Hava motorunu büyük ölçüde hava taşıyla görsellik olsun diye istiyordum(çocukluğumdan beri o baloncuklar çok hoşuma gidiyor:) Akvaryumun içini de  bir kaç testi ve bol kayayla süslemeyi planlıyorum. Balık konusunda ise büyük ölçüde SP tek tür düşünüyordum ama yanına yunus da olabilir diyordum. Anlaşılan tek tür SP 1 ve ya 2 Erkek 10-15 dişi olacak.

Yem konusunda ise forumdaki arkadaşlardan su piresi almayı planlıyordum canlı yem olarak ama kuru yem olarak ne vereceğim konusunda pek bir bilgi sahibi değilim önerebileceğiniz yem ve marka hangisi...Forumda okuduklarımdan sonra kesinlikle akvaryumcularda satılan açık yemlerden almayacağımdan emin olun :) Kutu ve kaliteli yemin önemi çok büyükmüş :)
[/QUOTE]
kaliteli yem olarak:
sera granugreen
tetra pro vegetable
tropical spirulina super fort
new life spectrum cichlid formula.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

edebi_kisilikÇevrim Dışı

Kayıt: 14/07/2011
İl: Karabük
Mesaj: 199
edebi_kisilikÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Ağustos 2011 14:52
Sizden aldığım tavsiyeler sonucunda piyasa da dış filtre araştırması yaptım. Fiyatlar biraz yüksek geldi fakat daha sonra şans eseri bir akrabamla karşılaştım ve onda boşta olan iki adet filtre olduğunu öğrendim 1000 lik ve 500 lük. Bana ikisini de alabileceğimi söyledi. Ben bu iki filtreyi birden kullansam akvaryumda bi problem oluşturur mu. Hani herşeyin fazlası zarar mantığıyla düşündüğümüz de?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

anestheticÇevrim Dışı

Kayıt: 26/02/2011
İl: Tekirdag
Mesaj: 21
anestheticÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Ağustos 2011 15:01
[QUOTE=edebi_kisilik]Sizden aldığım tavsiyeler sonucunda piyasa da dış filtre araştırması yaptım. Fiyatlar biraz yüksek geldi fakat daha sonra şans eseri bir akrabamla karşılaştım ve onda boşta olan iki adet filtre olduğunu öğrendim 1000 lik ve 500 lük. Bana ikisini de alabileceğimi söyledi. Ben bu iki filtreyi birden kullansam akvaryumda bi problem oluşturur mu. Hani herşeyin fazlası zarar mantığıyla düşündüğümüz de?[/QUOTE]

1000 lik fazlasıyla işinizi görecektir ikisini birden kullanırsanız fazla elektrik yakarsınız :))

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

edebi_kisilikÇevrim Dışı

Kayıt: 14/07/2011
İl: Karabük
Mesaj: 199
edebi_kisilikÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Ağustos 2011 15:22
Tamam o zman markası AİM DOLPHİN di sanırsam inş kötü bi marka değildir. Birde filtrenin iç malzemelerini kolay temin edebilir miyim . Uzun zamandır kullanılmadığı için yenilesem iyi olur diye düşünüyorum...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir