Çok Enteresan...


mujocanÇevrim Dışı

Kayıt: 07/03/2007
İl: Hatay
Mesaj: 29
mujocanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Mart 2007 18:37

Arkadaşlar Selam Öncelikle Hepimize Sağlıklı Ve Huzurlu Balık Yetiştirmeler Diliyorum... Ben Yeni Bir Akvaryum Severim,Bu İşe Yeni Başladım Fakat Kafama Takılan Bir Konu Var. Yaklaşık 15 Gündürde Bu Güzel Foruma Üyeyim Gerek Balıkların Gelişimi Gerekse Akvaryum'la İlgili Her Türlü Konuda Bilgilerinizi Paylaşıyorsunuz Bizimle.Fakat, Dün Cikletlerimi Aldığım Akvaryumcuya Uğradım,Bir Kaç Parça kaya Ve Aksesuar Almak İçin,Forumdan Öğrendiğim Bazı Konularıda Oradaki Çalışanlarla Paylaştım.

Konu Başlıkları Şöyleydi.

1-"Ispanak,Havuç,Bezelye Yararları

2-"Tuz Yararları"

3-"Akvaryum Isısı"

4-"Sürtünme"

1.Konu.Cevap:Bu Tür Besinler Balığın Gelişimini Kötü Yönde Etkiler Hiç Bir Faydası Yok Gerekte Yok Normal Yemlemeye Devam Edin...

2.Konu Cevap:Tuz Balığın Derisini Yakar Çok Az Atsanız Dahi, O Yüzden Kullanmak Kesinlikle Zararlı Sakın Bir Dah Denemeyin

3.Konu Cevap:Cikletlerin Kesinlikle Isıtıcıya İhtiyacı Yoktur. (Cikletlerden Önce Japon Besledim 1 Hafta Sürdü Aynı Cevap)

4.Konu Cevap:Sürtünme Bu Tip Balıkların Doğasında Var  Kumu Eşelemek Ve Sürtünmek Çok Doğal Ve Normal Hiç Bir Şey Olmaz Merak Etmeyin....

Arkadaşlar.Bu Bilgileri Forumdan Öğrendiğimi Belirttiğim Zaman,Bu Bilgilerin Gerçekle İlgisi Olmadığını ve İtibar Etmemem Gerektiğini Söylediler.

Ben Buradan Şu Kanıya Vardım.Akvaryumcu Benim Balıklarımın Bir Önce Ölmesi İçin ve Tamamen Ticari Bir Amaçla Bilgi Verdiği Kanısındayım.

Yoruma Açık...

Saygılar...

mujocan2007-3-16 18:39:2

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 16 Mart 2007 18:41
%100 katılıyorum müjdat bey

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 16 Mart 2007 18:57

Bahsettiğiniz akvaryumcu, balıkların doğasını şöyle dile getirmiş:

Balıklar doğal olarak akvaryumcudan alınır, yemlenir, kısa zamanda hasta olur veya ölür.

Doğal olarak hasta olan balığa ilaç akvaryumcudan alınır.

Doğal olarak balığa yararlı başka hiçbir şey yapılmaz.

Doğal olarak ölen balığın yerine akvaryumcudan balık alınır.

Dünyada nasıl su döngüsü varsa, akvaryumcu döngüsü de budur.

Tabi buda doğaldır.

Not:İşini doğru yapan akvaryumcular, kendilerini bilir.

Cihan2007-3-16 18:58:11

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BIYIKLIÇevrim Dışı

Kayıt: 27/03/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 507
BIYIKLIÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Mart 2007 19:47
Küçük düşündükleri, bu işten zevk alan hobicileri kazıklamaya çalışıp soğuttukları sürece tek kaybeden kendileri olacaklar. Bu tür bakkal zihniyetli adamların dükkanına adım atmamak gerek. Ben artık öyle yapıyorum çünkü bunlar sinek avlamadıkça kendilerini geliştirmeyecek, akvaryum hobisinin genele yayılmaması için tümsek vazifesi görmeye devam edecekler.

Bir çok malzememi (yem, karbon) artık netten alıyorum. Filtre ve ısıtıcı da aldım yakında balık bile alabilirim. Bu işi bilinçli yapan herkese elimden gelen ticari desteği vermeye çalışıyorum. Az önce Balıkesir'den 3 saatlik yoldan makrakantalarım geldi ve getiren kuzenimin dediğine göre elimizdeki yavruları da boyuna bakmaksızın alabileceğini söylemiş. Ürüyorlarsa yazık canlı yem olmasınlar, ayrı tankta büyütün en azından giderlerinizi karşılarsınız demiş. Daha önce kuzene daha yeni geldiği için balık satmamıştı. Balıklar toptancıdan geldiğinde çok güçsüz düşüyorlar ve kayıplar kaçınılmaz oluyor, müşterime sattığımda öleceğine benim elimde ölmelerini yeğlerim demiş. Şimdi bu adama destek vermeyelim de kime verelim.

Herkese sağlıklı balıklar, bilinçli akvaryumcular diliyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mujocanÇevrim Dışı

Kayıt: 07/03/2007
İl: Hatay
Mesaj: 29
mujocanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Mart 2007 10:14

Yorumlara Katılmamak Elde Değil, Zaten Bir Daha O Akvaryumcuya Gitmeyi Düşünmüyorum,Tabi Bu Benim Sahşi Tepkim Ne Kadar Etkili Olur Bilemem.İlk Aldığım Balıklar Japondu 11 Adet Aynı Akvaryumcudan Almıştım Bir Hafta Sonra Birinin Sırtında Pullar Dökülmeye Başladı, Japonları Değiştirip Yerine Ciklet Alabilirmiyim Diye Sordum "Prensibimiz Değil Ama Getirin Bakalım" Dediler,Tabi Burada Balıkarı Değiştirme Nedenim Hastalıkları Değildi Sadece Cikletler Bana Daha Hoş Gelmişti Birde "Yeni Başlıyosun japon Besle"Diye tavsiyeler Almıştım O Yüzden. Daha Bir Haftalık Balıkları Götürdüğümde Bunların Hepsi Hasta Olmuş Dediler Ve Gözlerimin Önünde Hapsini Kanalizasyona Döktüler.Şok Olmuştum Ne Diyeceğimi Şaşırdım İnanın O Gece Uyumamadım Çünkü Götürmeseydim Belki Ben Onları Kurtarabilirdim Benim Yüzümden Ölmüşlerdi Çok Pişman Oldum. "Neden Böyle Bişey Yapıyorsunuz"Dediğimde "Bunları Tanka Koyamayız Öbürleride Hasta Olur" Dediler Çok Mantıklı Fakat Diğer Bair Tankta Sanırım Tedavileri Yapılabilirdi ve Arkadaş Bana "Üzülme Ben Bir Günda Üçbin Ytl'lik Balık Döktüm Buraya" Dedi. Tamamen Ticari Bir yaklaşımla Balıkların Sadece Tezgahta Duran Bir Mal Bir Kazanç Aracı Olarak Görüldüğü Bir Akvaryumcu Olduklarını Zaten O Zaman Anlamıştım. Çok Yazık Hala Aklıma Geldikçe O Japonlara Üzülüyorum...

Saygılar...

mujocan2007-3-17 10:18:55

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

selmankahyaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/11/2006
İl: Antalya
Mesaj: 701
selmankahyaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Mart 2007 10:34
"Üzülme Ben Bir Günda Üçbin Ytl'lik Balık Döktüm Buraya"


Arkadaşlar işte bu sözler akvaryumcuların niyetini açıklayor. Üçbin Ytl'lik balık ne demek. Tanesi 3 Ytl'den 1000 tane Lepistes, tanesi 6 ytl'den 500 Tane cichled, tanesi 50 Ytl'den 150 Tane tanganyika... Bu listeyi böyle uzatıp gidebiliriz. Biz  hasta olan bir balığı iyileştirmek için o kadar çaba harcarken sayın akvaryumcularımız onları çöpe atıyor. Farkımız balıklarımız bizim için bir CAN akvaryumcular için sadece PARA. Bu kadar canilik olamaz.

Not: İşini düzgün yapan akvaryumcular eleştirilerimin dışındadır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Balik YemiÇevrim Dışı

Kayıt: 01/11/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 709
Balik YemiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Mart 2007 10:40
Siz de takdir edersiniz ki akvaryumcu kesiminin %90 ı bu işten bıkmış, üstüne üstük kör cahil durumda bu işe kalkışmış insanlardır. Bir Eminönüne gidip "demasoni" var mı diye sorsanıza Allah aşkına. 10 dükkandan sekizi " o ne ya?" diye bir tepki verecektir. Size nacizane fikrim, piyasayı mutlaka araştırın ve hangi konuda bilgi edinmek istiyorsanız forumlarda sorun öğrenin. Öğrenme işini akvaryumcuya bırakmayın çünkü o da bilmiyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir