çok mu ilgi öldürür


ay_cinÇevrim Dışı

Kayıt: 05/04/2009
İl: Tekirdag
Mesaj: 43
ay_cinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Nisan 2009 01:57
Fotoğraf:
çok severek ve isteyerek yıllardan sonra akvaryum sahibi oldu ama balıklarım sürekli ölüyor 8 ayda yaklaşık 40 balığım öldü en son olarak plati aldım 6 platim var 3d3e fakat onlarda iyi görünmüyor erkek platiler zayıflamaya başladı daha önce çöpçüm ve cikletlerimde olmuştu zayıflıyor halsizleşeyor ve ölüyorlar sorun ne anlamıyorum yardım ve önerilerinizi bekliyorum(akvaryumumda hiç bitki yok ve tekirdağda öğrendiklerimi bulamıyorum.önerilerinizi bekliyorum.)
Canlıdaki Belirtiler:platilerim sürekli su üstünde ve yüzgeçleri kapalı yüzüyor şimdide sırtlarında sıyah benek şeklinde lekeler oluştu

Akvaryum Kapasitesi (litre):40-30 lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:1japon,6 lapistes yavru

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon:

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :akvaryum 50*30*20 15 günde bir su ekliyorum biraz üstünden alıp dinlenimiş su ekliyorum ve birazda tuz atıyorum.
balıklarımı akvaryumcudan aldığım önerilen yemler ile besliyorum.

ay_cin2009-04-13 21:28:12

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

QuErorZÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/01/2007
İl: Gaziantep
Mesaj: 1483
QuErorZÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Nisan 2009 02:05
 "Sakınan göze çöp batar". Aslında ben bu söz kadar hurafe bir şey görmedim. Saçma geliyor. Burda bilimsel bir cevap verebilseydim keşke fakat ben de şahsen nezaman balıklarımın üstüne titresem hepsini kaybettim. Ama kendi hallerine bırakıp, sularını eskisi kadar sık değiştirmeyip, balıkların sağlığını çok umursamadığımda, balıklarım uzun süre hastalıksız bir şekilde yaşadılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sayokanÇevrim Dışı

Kayıt: 11/01/2009
İl: Bartin
Mesaj: 75
sayokanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Nisan 2009 02:11
Öncelikle Japon-Köpekbalığı-Lepistes, plati balıklarından bir grubu seçip diğerlerini çıkarmanız gerektiğini düşünüyorum. japonu tek başına beslemeniz daha uygun olur sanırım.
 
Balıklarınızın ölüm sebebi ile ilgili yardım edilebilmesi için de balıklarınızın bakımı ve akvaryumunuzla ile ilgili daha fazla bilgi vermeniz gerekiyor. Örneğin: filtrasyon sistemi, canlı sayısı, balıklarınızı besleme şekliniz, aldığınız balıkları akvaryuma nasıl naklettiğiniz gibi...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir