Çöpçü intiharı


PenaÇevrim Dışı

Kayıt: 20/08/2007
İl: Eskisehir
Mesaj: 102
PenaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Eylül 2008 13:28

Öncelikle herkesin bayramı kutlu olsun.Bugün bir sevindirici birde üzücü olay yaşadım.Sevindirici olan kılıçlarımdan yavru aldım üzücü olan ise sabah kalktığımda çöpçümün biri akvaryumun önünde yerde yatıyordu.Derisi kurumuştu öldüğünü sanarak alayım dediğimde kuyruğunu oynattı bende hemen attım akvaryuma sonra hiç hareket etmedi ve öldü.Dün akşam bu atlayan çöpçü diğer çöpçüler gibi dipte değil kılıçlarım gibi yukarıda yüzüyordu.Acaba atlamasının nedeni ne olabilir.Dİğer çöpçülerde anormal bi durum yok.Teşekkürler.

 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

praksisÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 11/09/2006
İl: Yurtdisi
Mesaj: 839
praksisÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Eylül 2008 13:49
Merhaba Okan Bey;

Balıklarınız yüzeye yakın şekilde durup hızlı hızlı solunum yapıyorlar mı? Sanki su içermiş gibi yapıp atmosferden hava almaya çalışıyorlar mı? Eğer böyle bir durum varsa akvaryumunuzda oksijen yetersizliği var demektir. Oksijen yetersizliği durumlarında genelde balıklar akvaryum dışına atlar. Çöpçüler de böyle durumlarda sürekli hızlı şekilde su yüzeyine çıkarlar ya da yüzeye yakın dururlar. Bu durumda yapmanız gereken akvaryuma daha fazla oksijen vermektir.

İkinci bir şık amonyak zehirlenmesidir. Bu durumda balıkların yüzgeçlerinin diplerinde gövdeye yakın yerlerinde kızarıklıklar olur. Ayrıca yüzgeç çürümesi başlar. Balıklar kuyruklarını kısar, yüzeye yakın durup sallanırlar, yeme isteksiz olurlar genelde. Çöpçüler de yüzeye oldukça yakın dururlar. Bu durumda da yapmanız gereken yemlemeyi azaltmak ısıyı sabit tutmak, havalandırmayı oldukça fazla düzeyde arttırmak, varsa dış filtreyi kapatmak, minimum yüzde 50 su değişimi ve dip çekimi yapmak ve balıkların direncini arttırmak için bemiks kompoze vitaminden yaklaşık 200-300 lt hacme kadar 1 ampul dökmek. Sonra da vitaminin bozulmaması için akvaryumu karanlıkta bırakmalısınız.

Saygılar...
praksis2008-09-30 13:51:48

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

PenaÇevrim Dışı

Kayıt: 20/08/2007
İl: Eskisehir
Mesaj: 102
PenaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Eylül 2008 14:32
Nevzat bey diğer balıklarda söylediğiniz gibi oksijen yetersizliğini gösteren bi durum yok akvaryumda şu an 3 tane daha çöpçü var onlardada anaormal bi durum yok sürekli kontrol ediyorum çünkü sadece atlayan balıkta dün akşam anormallik vardı ve orta seviyelerde yüzüyordu sabahta yerde buldum ilginç olan bulduğum yere gelmiş olması akvaryumun sadece arkasında 3-4 cm lik bi açıklık var ordan atlamış arkaya düşmesi gerekirken akvaryumun önünde buldum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir