Çöpçü üretiminde teşvik ?


BerkanCerciÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 10/07/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 1293
BerkanCerciÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Mart 2013 20:25
[QUOTE=fatihkarakaser] [QUOTE=BerkanxX96Xx]Tavsiye için teşekkürler abi ben ilk yavrulamayı gözlemledim yumartalardan sade 2 cory doras çıkabildi onlarda öldü gerisi mantara gitti sanırsam kuluçka makinesini iyi takamadım.
Taze su kullanıyorum.Ama denildiği gibi soğuk koyamıyorum tankta diğer canlılarda var beyaz benek olur diye.Şelale tipi bir yavruluk takdım dışarda o çalışıyor hem yukardan yağmur havası veriyor baya co2 kaçağı oluyor ama napalım..

yanlız 1e 1d im var.Bu şekilde dursun yavrulamazlarsa E eklemesi yapacağız artık.
[/QUOTE]


Eğer yumurtaları yerinden söküp kuluçka makinasına koyduysanız yumurtalar o sebeple mantarlaşmıştır. Yumurtaları yerinden sökmeyip balıkları başka bir akvaryuma aktarmanız daha iyi olacaktır.Ayrıca coryler sürü balığı olduğu için bir dişi bir erkek şu durumda stresli ve tedirgin olabilirler. Grup halindeyken hem daha rahat oluyorlar hemde bir kaçının kurlaşması diğerlerini de harekete geçirerek çok daha rahat yumurtlama gerçekleşiyor.Sayıyı artırmanızı tavsiye ederim.

Saygılarımla..
[/QUOTE]

Yumurtadan 2-3 tane çıkan gözlemledim ancak kuluçka makinesinin dibindeki teller biraz genişti sanırsam o aradan düştüler.. Akvaryumu boşlatmam imkansız hemde tamamen imkansız bu canlıları başka tankada almam imkansız.Tanktaki balıklar;

Hafta sonu çöpçü eklemesi yapıcam ancak durum şöyle benim dişi çöpçü albino erkek bronz çöpçü.

Şimd ben erkek alibonmu alayım yoksa bronz albinomu albinolar 2 çeşit oluyomuş sanırım bi komando albino bide bronz albino diye.

Dişi erkek oranını nasıl tutmalıyım ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fatihkarakaserÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 387
fatihkarakaserÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Mart 2013 21:27
Berkan kardeşim çıkan yavruları kuluçka makinası yerine yavruluğa koyman daha uygun olur.Hani şu canlı doğuran yavrulukları var ya onlara işte. Eğer yumurtaları ayırma imkanın yoksa taban kumunu çakıl taşı büyüklüğündeki kum ya da taşlardan oluşturursan yumurtadan çıkan larvaları anaçların yiyemeyecektir. Hatta bu tip çöpçü üreticilerinin tabana komple misket serdiklerini de biliyorum.Ancak dediğim gibi doğal olması her zaman iyidir. Ayrıca erkek-dişi bronz yada albino bronz alman farketmez.Ancak normal bronzlardan daha kolay yavru alabileceğini düşünüyorum.Albinolar biraz daha uğraştırıcı olabilir. İki erkek bir dişi oranına göre sürüyü genişletirsen havalar ısınmadan sonuç alabilirsin. Malum yaz kapıda sular yavaş yavaş ısınmaya başlar..

Saygılarımla...
fatihkarakaser2013-03-12 21:30:16

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir