Corydoras weitzmani hakkinda hersey


ApistogrammaÇevrim Dışı

Kayıt: 22/09/2010
İl: Yurtdisi
Mesaj: 236
ApistogrammaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Aralık 2010 14:48
Selamin aleykum arkadaslar coryodras weitzmani hakkinda akvaforum.no bir makale yazildi. Bende sizlere bunu tercume etmek istiyorum. Kusurlarim olabilir kusura bakmayin, iste basliyor.
Yazar ; Mona Opland

Corydoras weitzmani
(Nijssen, 1971)
Aile: Callichtyidae
Aile ici: Corydoradinae
Buyuklukleri: 50 mm (erkekler) og 55 mm (disiler), iyi bakim sartlarinda daha buyuk olduklari gorulmustur. Tavsiye edilen su degerleri yumsak veya yumsaga yakin ph 6.0 ve 7.2, dusuk  gH ve kH. Sicaklik 24-26(biraz daha soguk oladabilir). Akvaryum donanimi ince koyu kum los isik yer yer golgelik(kutukler ve bitkiler)  bitkilerin basinda javamoss gelmesini tercih etmeliyiz bu bitki bircok mikro organizme barindirmakdadir ve tabiki meseagaci yapragi.

Isimkimbuldu: Coryodras weitzmani ismini dr. Standlet Weitzman bulmasiyla olustu. Division of fishes gibi onemli kuruluslarda calisiyor.

2004 Peruda corydoras weitzmani bulundugunda 1 sene sonra akvaryum hobisinin icinde yer aldi ve bircok kisi tarafindan begenildi. Cok yayilmasada bir cok kisi bu canlinin arkasindaydi ve bircok kisi uzun sure bulamadi. Japonyada kucuk boyutlarda 1000$ satildi alicisida cok vardi. Sunuda unutmamanizi isterim bu calinlilar daha akvaryumun bebekleri daha o kadar yaygin degiller.
 
Corydoras weitzmani halen bazi ulkelere hic ugramadi uzun bir sure ugrayacaginida sanmiyorum bu baliklar normal corydoraslardan pahali ama uretimi dahada hizli yapilirsa ucuzlayacagina eminim.
Marketlerde tanesini 250 veya 400 kr'dan satis yapiyorlar (100 kr =24 tl). Ev satislarinda ise tanesini 100-150kr satiliyor. Eger ilgi cogalirsa ureticiler bu fiyati biraz daha indirebilirler die dusunuyorum. Onlara tesekkuretmek gereklidiye dusunuyorum.
3 tane erkek bos bir disi ariyorlar.
 
Butun corydoraslar gibi bu weitzmani turunu ince taneli kumlarda barindirmak gerekir. En iyi renklere burunmesini arzuluyorsaniz kuvvetli isik olmamasi gerekir bunuda andemat(su mercimegi) saglayabilirsiniz bildiginiz uzere su mercimegin bir cokda faydasi var. Su sartlari kotu olursa, isik kuvvetli vurursa renklerinde degisim görürsünüz.
Yavru alma metodu ise butun corydoraslardan pek bir farki yok yanlizca ph cok yukselmemesi ve sürüyü bol tutmakda yarar var. Yumurtalamayi cama yapmazlar genelde toplu halde degilde daginik sacarlar yaprakalara, javamoss ustune koklere gibi. Kendi yumurtalarini yedikleri icin akvaryumda ne kadar javamoss olursa o kadar iyi hem yavrularin kurtulmasi icin hemde yavrularin ciktikdan sonra yem bulabilmesi icin.
 

Apistogramma2010-12-09 08:27:20

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RüzgardegirmeniÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 12/04/2006
İl: Manisa
Mesaj: 5919
RüzgardegirmeniÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 21 Aralık 2010 11:12
Makale için teşekkürler Abdurrahman,daha yeni görme fırsatım oldu.Bu gibi makaleler ve gelişmeler olursa bizi tekrar bilgilendirmen dileğiyle.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir