cüce vatoz


cihan123Çevrim Dışı

Kayıt: 27/10/2010
İl: Ankara
Mesaj: 225
cihan123Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Mart 2011 09:53

Arkadaşlar öncelikle iyi forumlar dilerim herkese. Benim 15 cüce vatoz yavrum var boyları 2,5-3,5 arası ve bir tane yaklaşık 5-6 cm boylarında erkek cücem var. Bunlar yavru akvaryumunda duruyorlar. Yavru tankım 50 cm boyunda ve canlı doğuran yavruları var. Dün akşam yavru akvaryumunda bir yavrunun öldüğünü ve bir yavrunun kuyruğunun sivrileştiğini gördüm ama yaklaşık 1 saat sonra ışığı kapatmaya geldiğimde yavrunun kuyruğunun düzeldiğini gördüm ama yine tedirginim hastalık falan olursa cücelere bişey olur diye. İlk kez cüce besliyorum ondan biraz tedirginim, ana tanka almak istiyorum ama korktuğum 1-2 hususdan dolayı koymadım. Size sorup ona göre 100cm tanka almak istiyorum hem gelişimlerinin hızlanması hem de yosunlar sorunu için. Sorularım:

1) Akvaryumda canlı doğuran besliyorum kılıç,plati,moli,lepistes bunların yanında 8 komando 2 bronz çöpcü ve yaklaşık 12-15 cm boylarında leopar vatoz bulunmakta. Bunların yavrulara zararı olur mu?

2) Çok sayıda deniz kobuğu mevcut bunların içine girip sıkışma durumları olur mu yani ölme olasılığı?

3) Yavruları ana tanka alırken neye dikkat edip nasıl bir şekilde alayım? Tabi direk ordan ana tanka almanın yanlış olduğunu bildiğimden dolayı nasıl almamı tavsiye edersiniz?

4) Çöpcülerin çokluğu yavrulara yem bırakmamasına yol açar mı yoksa yavrular rahatlıkla beslenirler mi?

Biraz uzattığımın farkındayım ama kusura bakmayın yavrularımın ölmesini istemiyorum, yardımlarınız için şimdiden çok teşşekkürler dilerim. Sağlıklı balıklar ve bol yavrulu günler dilerim...




gulay2011-03-18 17:22:26

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir