Cüce vatoz yavru ölümünü çözmek


masaaiiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/05/2011
İl: Ankara
Mesaj: 897
masaaiiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Şubat 2014 21:19
Arkadaşlar birçok vatozcunun sorunu yavru ölümü. bunun üzerine çözebilmek için bu hususta bir konu açmak istedim. vatozlar çok enteresan balıklar. kimi insan damlama yöntemiyle su değişimi yapıp yaşatıyor, kimi insan %50 su değişimini hortumla veriyor ve yaşatıyor. ( ben mesela :))) bunun için bu konuyu açmak istedim. öncelikli olarak balığı yaşatan ve yaşatamayan arkadaşlar yaptıklarını yazarsa kıyaslama yapabiliriz. birde vatozların gördüğüm sıkıntı belirtilerini yazmak istiyorum.

- çoğunluğu cama yapışık bir şekilde duruyorsa nitrat çok fazla yükselmiştir. dip çekimi yapmak şart demektir.
- çoğunluğu cama yapışık bir şekilde duruyor ve birden yukarı fırlayıp iniyorsa hava ve nitrat problemi var demektir. hava takviyesi ve dip çekimi yapmak gerekiyordur.
- çoğunun hareketliği az ise sıcaklık değeri istediklerinin altında demektir.
- çok fazla hareketlilik varsa acıkmışlar yem atsanıza :)))



BENİM TANKIMIN BİLGİLERİ:

- 125*50*50 310 litre
- haftada 1 defa %30 civarı dip çekimi yapıyordum ama yavrular büyüdüğü için yetmemeye başladı. 3 günde 1 %30 civarı dip çekimi yapıyorum. suyu klozetin pisuarından bahçe hortumuyla alıp bir taraftanda şohbenden kaynar su alıp sıcaklığı dengeliyorum. kumlu olduğu için kuma batırıp çıkararak dip çekimi yapıyorum.
- sadece pipo filtre ve 300 watt ısıtıcı mevcut. diğer filtrelerin hepsini denedim ve yavruların içine kaçıp ölmesine yol açtı.
-sadece bitkisel yem veriyorum. protein ağızlarına sürmezler :))
- kabak,salatalık vs.. vermeyi denedim ama akvaryumda sabitleyemediğim ve pek ilgi göstermedikleri için vazgeçtim.
- akvaryumda muhakkak bir miktar pislik bırakırım, içinde oynamak en büyük hobileri :))

Not: benim balıklarım ölmemekteler.

sizlerden de tecrübelerinizi ve yaşatıp yaşatamadığınızı yazmanızı bekliyorum. masaaii2014-02-15 21:22:06

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 16 Şubat 2014 10:21
öncelikle vatoza gönül vermiş birisi olarak ben yavru vatozlarımı yumurtadan çıktıktan son ra saklama kabına alıyor ve orda en az 1 ay istediğim şekilde besliyorum özellikle yumurta esnası ve çıktıktan sonra on gün su değişimi yapmıyorum evet su değişimi yapacaksamda 150-200 lt akvaryumda en fazla haftada 10-15 lt arası su değişimi yapıyorum yalnız kaloriferin üstüne 10 lt pet şişeleri koyuyorum hem kışın ısı derecede oynama ve beyaz benek olmuyor hemde yavru kaybı ve şahsen hava hortumu ile damla damla su değişimini yapıyorum gelelim ilk yavrular çıkınca önce kabak veya taze ırmızı biber yalnız kırmızı biberin içindeki pullar kesinlikle alınmalıdır salatalık verecekseniz en fazla 2 saat tutmanızı tavsiye ederim yoksa suda nitrat yaşayabiliriz neyse uzatmadan haftada 2 gün sebze ve 3 günde yem ne yemi vereceğiz benim şahsen favori yemlerim tetra pro vegatable sera tablet ve sera flora +protein desteği versin diye nls 0,5 mm çok az yalnız veiyorum birde fazla uzatmayalım yavru balıklarınıza az ama sık bu çok önemli 10 dk tüketebileceği yem kalan yemler yavru ölümünü tetikler ben bütün hobicilere şunu söylüyorum balık açlıktan değil çok yem vermek yada tüketemiyeceği yemden kayıp yaşanır daha anlatılacak çok şey var kısaca özetlemek istedim özellikle ül vatozlarda yemde ben pul yemle başlıyor ve tablet ve tetra pro veriyorum herkese saygılar



Yavru balıklarım ve vatozlarıma ait bir kaç resim paylaşmak istedim bilgi amaçlı umarım herkese faydalı olur ayrıca erkek vatoz yumurtaları bazen dışarı atması durumunda hemen kuluçka makinesine almanız durumunda kesinlikle yavrular çıktığını görürsünüz herkese iyi hobiler







Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

masaaiiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/05/2011
İl: Ankara
Mesaj: 897
masaaiiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 17 Şubat 2014 11:11
Paylaşımınız için teşekkürler kadir bey. maşşalah minnaklara da :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir