Cücevatozda su değişimi ve spirulina


blackmarlinÇevrim Dışı

Kayıt: 14/11/2010
İl: Mugla
Mesaj: 51
blackmarlinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Kasım 2011 00:02
Selamlar pek çok farklı familyalardan balıklar besledikten sonra trendmidir nedir ben de plecolara başladım.Forumlarda okuduğum kadarıyla su değişiminden baya yavru öldüren yada bundan sıkıntı yaşayanlar olmuş.Nacizane tecrübelerimi paylaşmak istedim.Cüce vatozlarda (şimdiye kadar  albino ve siyah cüce ve l144 besledim) 160 litre tankımda her gün 20 litre su alıp 20 litre su eklememe rağmen defalarca aldığım yavrularda tek ölüm dahi olmadı aynı şekilde kalvuslarımda da bu sistemi uyguluyordum.tek dikkat ettiğim konu suyu akvaryumun üstüne koyduğum bidondan akvaryum hortumu ile musluk vasıtasıyla damla damla saatler içinde aktarmak.3 gün kadar da dinlendiriyorum suyu boş akvaryumda.

Spirulina pek çok firmanın düşük yüzdelerde kullandığı bu değerli besin maddesini eczaneden alıp vermek daha saf bir oranda balıkların kullanmasını sağlamak daha mantıklı gelmeye başladı sizin fikriniz nedir?Solgar markasının pakedi üzerinde 100% hawaian spirulina yazıyor örneğin..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

etulumÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/03/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 490
etulumÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Kasım 2011 14:04

Merhaba, ben de düzenli su değişimi yapıyorum aynı şekilde hiç yavru kaybı olmadı. Aynı sıcaklıkta ve 2 gün dinlenmiş olması yeterli oluyor. Toz spirulina ile daha önce yem tarifi vermiş arkadaşlar vardı, doğrudan kullanan arkadaş oldu mu hiç hatırlamıyorum.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir