Delirten bulanıklık


selmandÇevrim Dışı

Kayıt: 24/09/2005
İl: Ankara
Mesaj: 1349
selmandÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Aralık 2009 22:58
[QUOTE=CEMAL]Arkadaşlar sonunda başardım :) Hepinize teşekkür ediyorum.Su herzamanki gibi banıktı,içinde karidesler sae ler ve apple snail ler vardı.Hazır akvaryumdan alınıp su kalitesi düşük akvaryuma su koymanın faydalı olabilceğini okumuştum.Denedim,edindiğim izlenimleri yazmakta fayda olduğunu düşünüyorum

-ışıklandırmayı aralıklı yaptım ( 3 -3-3 saat )
-yemlemeyi minimuma düşürdüm,nedeni sudaki bakterilerin faydalanmamasını sağlamak için
-midye lerin büyük faydası oldu
-kimyasal kullanmaktan vazgeçtim(kesinlikle ben tavsiye etmiyorum)
-bu süreçte (yaklaşık 3 ay) akvaryuma balık eklemedim.
-son olarak yaptığım ve yüzde yüz sonuç veren şey ise
suyu sarılaşmış yaklaşık olarak 2 aydır komple su değişimi yapmadığım nadiren su alıp eklediğim bir akvaryumumdan ( 3 tane akvaryumum var ) bir litrelik bir şişeye su doldurdum içine kurutulmuş ciğer attım bir tutam olamk kaydıyla.sonra bu karışımdan günde 100 ml ekledim yaklaşık 3 gün boyunca...

SONUÇ;
Sonuç olarak 3. gün sonunda karışımdaki sudan eklemeyi kestim ve merakla beklemeye başladım...ilk gün bulanıklık azalmıştı...ikinci gün bulanıklık hala azalıyordu ancak istediğim seviyede deyildi.3. gün sabah kalkığımda manzara karşısında şok oldum :) akvaryumda su yokdu.
Su yokdu derken su varmı yokmu belli bile deyildi.hiç koku gelmiyordu artık.bu günleride gördüm ya artık ölsemde gam yemem :)

şimdi kendini toplamaya çalışan bitkilerime yardımcı olmaya çalışıyorum.Arkadaşlar benden size bir tavsiye elinizin altında uzun süredir temizlemediğniz yalnız bakmadığnız demiyorum çünkü o zamanda sonuç daha beter olabilir.akvaryumunuz varsa kesinlikle hazır akvaryum bakterilerine para dökmeyin...bu süreçte yaklaşık 3 değişik markanınkini kullandım hiç bir işe yaramadı.su değişim yapmak zorunda kalmakda yanıma zarar kaldı...

bunlar tamamen benim kendi düşünce ve izlenimlerim...[/QUOTE]

bende tam diyecektimki fazla oynama bir kaç haftaya kendisi düzelir, sistem ağır gelmiştir. :)

bu tarz durumlarda akvaryumu ellememek azar azar su değişimleri yapmak filtrasyon hızını minimuma düşürerek saprofit bakterilerin işini kolaylaştırmak ve amonyağın nitrite onunda nitrata çevrilmesini kolaylaştırmak gerek.

bir daha başınıza böyle bir şey geldiğinde günde bir kere su değiştirin %10 u geçmesin ve bulanıklık geçene kadar aşırı yavaş bi filtrasyon yapın.

bakteri aşılamasını dilerseniz bakteri kültürü ile dilerseniz eski bi akvaryumun suyu ile yapın. ancak siz siz olun akvaryum suyunu bulanık diye elli kere boşaltıp doldurmayın :) akvaryum demek sabır demek, gözlem demek adı üzerinde hobi. bazen hepsinin öldüğünü de göreceksiniz ama eminolun sabırlı olursanız yavaş yavaş olmasını beklerseniz çok daha güzel bir akvaryumunuz olacak.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir