demasoni ile alakalı bir kaç soru


fatih_0653Çevrim Dışı

Kayıt: 03/06/2011
İl: Ankara
Mesaj: 51
fatih_0653Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Şubat 2012 00:56
Merhaba
şu an 7 tane 4-5-6 cm demasoni elimde mevcut. Dişi erkek oranını tam bilmiyorum. 3 aydır balıklar bende. 
günde bir kez yemliyordum.Işiğı açık bırakıyordum bir saat.
haftada bir %20 su değişimi yapıyorum.Sarkabiliyordu bazen bir hafta. 
demasonilerim sanırım biraz küçük kaldılar tek çeşit bitkisel pul yem kullanıyorum. Akvaryum90*40*40 sıcaklık 26 derece sabit 10-12 tane kaya var bunları tünel gibi yaptım. Çok küçük mercan kırığı kullanıyorum. Sizce balıklarımı formlarına kavuştura bilir miyim?
bunun yanında akvaryumun temiz kalması için iki adet iç filtre kullanıyordum
forumda bir çok araştırma yaptım. Tatmin olamadım. . 
http://c1202.hizliresim.com/u/d/2n7r3.jpg

Su günlerde balıklara özen gösteriyorum biraz ve sekiz saatte bir azar azar besliyorum onları. Aynı yeşil pul yem ile besliyorum. Bunun yanına tropical super spirulina forte haftada 3 4 sefer bu yemi kullanacağım. Bir de protein ağırlıklı bir yem haftada iki vereceğim tam adını bilmiyorum osupurune gibi bir şey olsa gerek. 
bunun yanına demasonilerimin rengini,formunu ve biraz daha büyümeleri için önerebileceğiniz yemleri takviye etmek istiyorum lütfen yem ismi verirken ne kadar kullanacağımı da söyleyebilir misiniz. Demasonilerim için bir yem programı yapmak istiyorum. 
balıklarımdan yavru almak istiyorum. Net dişi erkek oranını öğreneceğim. Yarın en geç foruma ekleyeceğim. Aldığımda 3 e 4 dişi kesin vardı. Balıklarımın 3 ünü kaybettim. Sanırım bloat hastalığına yakalandılar. Baktopur felan kullandım. İşe yaramadı. Üç aydır gözle görülür bi büyüme farkedemedim. Biraz geç kaldım ama yardımınız ile bu sorunu aşıp formda demasonilerimden yavru almak istiyorum:d
vereceğiniz bilgiler ve yardımlarınız için teşekkür ederim. Buraya kadar okuduğunuz için de minnettarım. 
saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sgoktasÇevrim Dışı

Kayıt: 02/02/2012
İl: Kütahya
Mesaj: 31
sgoktasÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Şubat 2012 01:00
Hastalanan ve kaybettğiniz balıklar için üzüldüm.

Demasoniler geç büyüyen balıklar.
Ben 4 aylık demasoni satın aldım.
3 aydırda balık bende ve 2 aylık Sarı prensesler bile ondan daha büyük.
Geç büyüyüp zor çifleştiği için pahalı olduğu söyleniyor ama güzel balık.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

XXLODOSXXÇevrim Dışı

Kayıt: 31/10/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 274
XXLODOSXXÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Şubat 2012 01:06
Demasoniler ince kumu ve yassı düz kayaları severler. Akvaryumunuzu buna göre dizayn ediniz. Tropical sp. süper forte yemi gerçekten kaliteli ve süper bir yem oldugunu düşünüyorum kendimde kullanıcısıyım. Demasonilerde protein agırlıklı yemler fazla kullanıldıgında sorun teşkil edebiliyor. Protein agırlıklı yem vericekseniz tetra discus kullanın. Bunuda haftada sadece iki öğün vermeniz şahsimce yeterli olacaktır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EnigmaÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 21/12/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 332
EnigmaÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Şubat 2012 01:11
Selam ve iyi geceler arkadaşım Tetra-Vegetable kullan derim cips gibidir.Hafiften kırıntıla daha kolay ağzına alır demasoniler ve ben Tetra-Vegetable veriyorum sabahları akşamda sera flora yada tetra phyll veriyorum.Buda önemli demasoniler çabuk büyüyen tür değildir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fatih_0653Çevrim Dışı

Kayıt: 03/06/2011
İl: Ankara
Mesaj: 51
fatih_0653Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Şubat 2012 02:46
.yorumlarınız için teşekkürler.
öncelikle kaya konusunda bir şey danışmak istiyorum.yassı kaya bulmakta biraz sıkıntı yaşıyorum.elimde gördüğünüz turuncu kayalarcan bolca mevcut bunları parçalayıp mağaralar oluşturmak istiyorum.sizce bu demasoniler için bir sorun yaratırmı? illa yassı kaya mı olması gerekir?

iki tane iç filtre kullanmam büyümelerine engel olur mu?dış filtre kullanmıyorum.bu koonuda araştırma yapmadım.iç filtre yeterlidir dediler bende almadım.temiz olsun diye fazla olan filtreyi taktım.ikisini yan yana koydum sık sık yem veriyorum.proteinleri yaksınlar diye akıntıyı biraz fazla tutuyorum ne kadar doğru bilmiyorum.sizce birini bazı saatlerde kapamam daha iyi olur mu?

bir de çevremde üretim yapan insanlardan NLS marka yem kullan tavsiyesi aldım.bu marka yem kullanmak istiyorum.markanın hangi yemlerini önerirsiniz.

saygılarımla....Yorumlarınız için teşekkürler. 
öncelikle kaya konusunda bir şey danışmak istiyorum. Yassı kaya bulmakta biraz sıkıntı yaşıyorum. Elimde gördüğünüz turuncu kayalarcan bolca mevcut bunları parçalayıp mağaralar oluşturmak istiyorum. Sizce bu demasoniler için bir sorun yaratırmı? illa yassı kaya mı olması gerekir?

iki tane iç filtre kullanmam büyümelerine engel olur mu?dış filtre kullanmıyorum. Bu koonuda araştırma yapmadım. İç filtre yeterlidir dediler bende almadım. Temiz olsun diye fazla olan filtreyi taktım. İkisini yan yana koydum sık sık yem veriyorum. Proteinleri yaksınlar diye akıntıyı biraz fazla tutuyorum ne kadar doğru bilmiyorum. Sizce birini bazı saatlerde kapamam daha iyi olur mu?

bir de çevremde üretim yapan insanlardan nls marka yem kullan tavsiyesi aldım. Bu marka yem kullanmak istiyorum. Markanın hangi yemlerini önerirsiniz. 

saygılarımla. ...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

babur alimovÇevrim Dışı

[B]8859,2[/B] [B]13176,3[/B]
Kayıt: 27/04/2011
İl: Antalya
Mesaj: 1437
babur alimovÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Şubat 2012 12:02
Bence çok fazla uğraşmayın yani üstüne düşmeyin en ufak sorunuda buyuk gibi görmeye başlicaksınız  demosoni çok yavaş buyuyen ve zor ureyen bir türdür ve görselliği konusundada muhteşemdir balıklarınızın formu iyi görünüyor sadece bir kaç çeşit yem takviyesi yapın sprulina özellikle ve ara sıra su piresi verin hem buyumesini hemde üremesini desteklicektir saygılarımla 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir