Demasonilerde renksizlik ve artemia


Max HorkheimerÇevrim Dışı

Kayıt: 10/12/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 97
Max HorkheimerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Mart 2011 23:37
Merhaba.
Tankım 180 lt. ve içinde 13 tane 3-4 cm demasonim var.Balıkların tankımda 29 uncu günleri.Fakat bir problemim var balıkların bazılarını alfa erkek olarak belirledim 3 tane alfa erkeğim var fakat bu alfa erkekler dışında balıkların çoğunun rengi alfa erkekler kadar belirgin değil helede yemlerini yerlerken ama kaya altına girince renkleri geliyor geldiği zamanda bile renkler beni tatmin etmiyor.Kullandığım yemler 3 günde bir nls, sera granugreen, sera flora , sera supriline tablet.Bu yemlerden başka birde balıklarım küçük diye artemia vermemi tavsiye ettiler.Artemia hakkında pek fikrim yok ama petshopa gittiğimde petsshopun bembaları daha benimki gibilerdi.Gideli 3-4 hafta oldu 6 cm olmuş balıklar gerçekten çok işe yaramış artemia ama bi zararı olurmu ve nasıl kullanıcam bilgilendirebilirmisiniz..

Teşekkürler saygılarımla.




Not:Balıkların 20 gün önceki resimleri.Biraz büyüdüler ve renkleri birazdaha geldi.





Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cgrcsrÇevrim Dışı

Kayıt: 15/09/2009
İl: Kocaeli
Mesaj: 1068
cgrcsrÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Mart 2011 01:19
3-4 Cm yavrulara bu saatten sonra artemia yerine daha çeşitli yemler verin, dainichi veggie Fx, Tetra pro vegatable, tropikal süper spirutabin gibi yüksek spirulinalı yemler verin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MEB_Çevrim Dışı

Kayıt: 03/08/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 311
MEB_Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Mart 2011 04:10
Tankınızında ki alfa erkek harici diğer demasonilerinizin, erkek dahi olsalar soluk renkli olmaları olağan bir durumdur. Erkek-dişi olarak düşünüldüğünde, genel olarak dişiler daha soluk renkli olurlar. Alfa erkek hariç diğer erkekler ise dişiler gibi soluk renkli olurlar. Bunu bir problem olarak görmeyin.
3-4 cm. boyutlarında ki demasonilerinize 1 ay kadar, haftada bir artemia verseniz kafidir. Yeni doğan demasonilere 1 ay canlı artemia vermek yararlıdır. Daha sonra, artemiayı kesmek gerekir. Sizin şuan da kullanmış olduğunuz yemler uygundur. Bu yemlere ekleme yapmak istediğinizde, size önerebilceğim yem tetra pro vegetabledır. Demasoniler bu yeme karşı çok iştahlılar. Ayrıca Dainichi yemlerden de ekleme yapabilirsiniz. Yararını görürsünüz.

Sağlıklı balıklar.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

dominoumitÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/01/2011
İl: Izmir
Mesaj: 863
dominoumitÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Mart 2011 16:24
                Yavru balıklarınızı artemia ile beslemenizde bir problem yok eger artemia cıkartamıyorsanız balık büyütme yemleri var ayrıca kabugu soyulup kurutulmus artemia yumutasınıda balıklarınıza verebilirsiniz iyi bir yemdir ayrıca mavi ısıgınızı beyaz ısıkla takviyelemenizi öneririm uzun sureli mavi ısık strese girmelerine sebep olabilir. balık büyütme yemleri proteinsel agırlıklıdır
          Otcul beslenen balıklarınızın gelişme evresinde proteinsel yemlerle beslenmesi gelişimlerini hızlandıracaktır ilk üç aylık gelişimlerini tamamladıktan sonra orjinal diyetlerini uygulamaya baslarsınız ana yeme gectikten sonra da kırmızı renkli yemleri tercih ederek balıklarınızın erişsginlige ulastıklarında renklerinin de oturdugunu göreceksiniz iyi forumlar saglıklı balıklar
         Yem markası vermek istemiyorum ama sera, tetra, nls ve gemma nın bütün yemleri güzel diger diger cin mallarını tavsiye etmiyorum ama renklendirmedede cin malı yemler balıgı daha cok renklendiriyor nekadar yararlı ,ne kadar zararlı kestirmek zor tabiki ben yinede amerikan ve alman mallarını kullanmanızı tavsiye ederim.
dominoumit2011-03-30 16:29:57

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Max HorkheimerÇevrim Dışı

Kayıt: 10/12/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 97
Max HorkheimerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Mart 2011 18:13
Teşekkür ederim yardımlarınız için.Dediğiniz gibi proteinsel yeme başlıcam.Artemiada vericem.İnş. renklerini füzgünce alırlar bir abide gördüm süper renkleri dişileride erkekleride aynı renkte ama formları süper ve renklerde süper benim yemlerin aynılarıyla besliyo tek fark tetra veteabla.İnş. benimkilerde büyüdüğünde onunkiler gibi olur.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir