Demasoni'lerim Bir Bir Ölüyor!


raydekÇevrim Dışı

Kayıt: 25/09/2007
İl: Eskisehir
Mesaj: 521
raydekÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Haziran 2008 09:52

Canlıdaki Belirtiler: Hiç bir problem yokken ve fıldır fıldır dolanırken ertesi gün birden dipte köşede hareketsiz durma, yeme ilgisizlik, gözlerinde siyahlaşma,hızlı nefes alma. Karınlarında bloat'tan şüphelenilecek bir şişme ya da ileri iç parazit belirtisi olarak çökme yok.
 
Bu durgun balıklar öldükten hemen sonra "diğerlerinde bir şey yok diyorum ki" sanki devir teslim yapar gibi ertesi gün capcanlı balık hastalanıyor ve onun üzüntüsü başlıyor bu sefer. Cry
 
Yem olarak: Granugreen ve Flora veriyorum.
 
Not: Beraber olmalarına karşın yunuslarımda hiçbir problem yok işin garibi. Cry
 
Akvaryum Kapasitesi (litre): 160 lt.

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Aynı boy 30 kadar yunus yavrusu

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: 3 tane Flagyl eritip suya ilave ettim, Kaya tuzu ekledim ve %30 su çekip aynı ısıda taze su ekledim. 2 günlük kadar yemlerini de sarımsak suyu ile karıştırıp verilmek üzere hazırldım. İlk öğünü de sabah verdim.

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : En son bu müdahaleleri bu sabah yaptım. Öncesinde ilaç ve tuz koymuyordum akvaryumlarıma hiç. 
 

    Arkadaşlar kime danıştıysam kimse bir çözüm bulamadı. Balıklar tanıdığım bir arkadaşımın yerli üretimidir. 2 haftadır bendeler ve bu iki haftalık süreçte balıklarımın yarısını kaybettim. Elimde kaldı 10 tane. Bu gidişle demasoni sevdasından da akvaryum sevdasından da pes edip nefret edeceğim her şeyden. Öyle çok seviyordum demasonilerimi!.      CryCryCry


 
raydek2008-06-19 17:40:34

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

zeytindalıÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/03/2006
İl: Isparta
Mesaj: 564
zeytindalıÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Haziran 2008 09:56
Geçmiş olsun hocam
 
Size tavsiyem ilaç kullanmadan kaya tuzu ve 2 güne bir ısıyı ayarlayarak su değişimi yapın.Ortam loş olsun.Bunu ana tankta uygulayın.
 
Kolay gelsin...
 
zeytindalı2008-06-10 09:57:39

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

raydekÇevrim Dışı

Kayıt: 25/09/2007
İl: Eskisehir
Mesaj: 521
raydekÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Haziran 2008 10:07
Peki solan ve adeta renkleri gri gibi olanların renkleri yerine gelir mi?
 
İlacı zaten bıraktım. Dün 2 tatlı kaşığı tuz ekledim. Miktar doğru mudur peki? Daha önce hiç yunuslarıma ve diğer tanklarıma tuz eklemediğim için bilemiyorum.
 
Işığı açmamanın da faydasını sorabilir miyim? Malum üzerlerine çok titriyorum demasonilerimin ama ne demişler; sakınan göze çöp batarmış.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BuyuKReiSÇevrim Dışı

Kayıt: 18/02/2008
İl: Isparta
Mesaj: 17
BuyuKReiSÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Haziran 2008 10:15
 Öncelikle geçmiş olsun. Işık ı açmamanın sebebi strese girmemeleri için sanırım. Rengini nls. yemlerle düzeltilebilir kanaatindeyim ama deneyimli üstatlar daha iyi bilir sanırım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

raydekÇevrim Dışı

Kayıt: 25/09/2007
İl: Eskisehir
Mesaj: 521
raydekÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Haziran 2008 17:12
Yeni konu açmamak için eski mesajımı güncellemiş bulunmaktayım arkadaşlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cov_covÇevrim Dışı

Kayıt: 09/01/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 62
cov_covÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Haziran 2008 18:33
İnanırmısınız anlattığınız olayın aynısını 2 haftadır bende yaşıyorum.10 adet demasoni aldım ilk başta iyi ama dediğiniz sorunların aynısını yaşayarak 6 adet balığım öldü...Sizin bu yazınızı okuyunca birisi benim yerime yazdığını düşündüm...Bakıncada bütün şartlar normalmiş gibi gözüküyor ama tarifleriniz benimkilerle aynı... İlginç.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

raydekÇevrim Dışı

Kayıt: 25/09/2007
İl: Eskisehir
Mesaj: 521
raydekÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Haziran 2008 18:58
[QUOTE=cov_cov]İnanırmısınız anlattığınız olayın aynısını 2 haftadır bende yaşıyorum.10 adet demasoni aldım ilk başta iyi ama dediğiniz sorunların aynısını yaşayarak 6 adet balığım öldü...Sizin bu yazınızı okuyunca birisi benim yerime yazdığını düşündüm...Bakıncada bütün şartlar normalmiş gibi gözüküyor ama tarifleriniz benimkilerle aynı... İlginç.[/QUOTE]
 
Aynısını söyleyen başka arkadaşlar da oldu. Onlar "ithal" balıklarda bu olayı yaşadıklarını söylediler ama benim balıklarım yerli üretim.
 
Şimdiki durumları nasıl balıklarınızın? Akvaryumcudan mı aldınız? Yerli üretim mi dedi size?
 
Yok mu moderatör veya demasoni tecrübeli diğer arkadaşlardan derdimize çare? Cry

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

m.güngörÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/10/2007
İl: Malatya
Mesaj: 233
m.güngörÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Temmuz 2008 14:06
Arkadaşlar aynı sorun bende de var. Yeni konu açacaktım, ama Kadir arkadaşımızın anlattığı sorunların aynısı birkaç gündür bende de var. 17 tane demasoniden 2 tanesi öldü ve 2 tanesi de şu anda akvaryumun dibinde hiç yem yemeden öylece duruyor. Kadir bey siz konuyu açacalı yaklaşık 1 ay olmuş. Bu süre zarfında demasonilerin ölümlerine bir çare bulduysanız beni de bilgilendirirseniz sevinirim...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kazımmÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/02/2008
İl: Ankara
Mesaj: 1383
kazımmÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Temmuz 2008 16:07
Arkadaşlar öncelikle geçmiş olsun.Bende demasoni besleyen biri olarak sizlere kendi tecrübelerimi aktarmak istiyorum.Demasoniler sizin de bildiğiniz gibi çok hassas balıklar akvaryumdaki en ufak değişikliklerden kolayca etkilenebiliyorlar.Su değişimindeki ısı farkı olsun,akvaryumdaki balık sayısının fazla olmasından dolayı strese girmeleri olsun,kullanılan yemin kalitesiz veya protein ağırlıklı olması olsun vb. Bu gibi durumlarda malesef demasonilerimiz çok fazla dayanamayıp ölüyorlar.Siz diyorsanız ki benim akvaryumumda demasoniler için bütün şartlar uygundur diye o zaman size önerim akvaryumunuzun karşısına oturun ve balıklarınızı takip edin.Genellikle demasonileri üç veya dört cm'ken alıyoruz ve bu boyda bir balığın cinsiyetinide doğal olarak bilemiyoruz.Eğer aldığınız balıkların arasından erkek daha fazla çıkarsa özellikle bu erkekler dişiler üzerinde çok aşırı baskı kuruyorlar ve dişilerin zayıf düşmesine kendilerini koruyamaz hale gelmelerine neden oluyorlar.Bunun sonucunda akvaryumunuzda ki bütün şartlar uygun olsa bile balıklarımızı kaybediyoruz.Böyle bir durumda benim sizlere tavsiyem akvaryumunuzdaki erkek dişi sayınızı belirlemenizdir.Peki bunu nasıl yapabiliriz?öncelikle bu balıklar mbuna türü olduğu için kayalığı bol olan akvaryumu severler,erkekler kayalıkların belli bölümlerini kendilerine yuva edinirler ve hiç bir balığı yanaştırmazlar,erkeklerin renkleri dişilere oranla daha canlıdır ayrıca erkeklerin anal yüzgecindeki benek sayısı daha fazladır.Erkek dişi sayısını belirledikten sonra fazla olan erkeğinizi akvaryumdan çıkarın veya dişi sayısını artırın ki dişilerinizin üzerindeki baskıyı azaltın.Benim edindiğim tecrübeler bunlar.Umarım yardımcı olabilmişimdir.Sağlıklı balıklar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Emre NarÇevrim Dışı

Kayıt: 13/10/2007
İl: Rize
Mesaj: 3138
Emre NarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Temmuz 2008 16:07
Selamlar, demasoniler çok narin balıklar olduğundan ve yeni bir tanka adım attıklarında en ufak nedenlerden dolayı kayıplara maruz kalabiliyorlar. Bu balıkların en kötü yani en ufak birşeyden etkilenmeleri ve narin olmaları. Benim düşünceme göre balıklarınızda tank değişimlerinden sebep metabolizmalarında yavaşlama, bozulma ve bunun ardından ölümler görülmekte. Bu evrede akvaryumda kaya tuzu kullanmak yarardan çok zarar sağlayacaktır. Kaya tuzu akvaryumdaki su değerlerini bozacak ve balıkların metabolizması giderek yavaşlayacaktır.
Öncelikle düzenli bir şekilde 4 günde 1 kez 1/4 oranında dip çekimi yapınız. Tedavi süresince ışıkları kapalı tutunuz. Yemlemeyi sadece sera flora ile yapınız.
1 Tablet Flagyl'yi 4 parçaya bölerek 1 parçasını 150 ml'lik suda eritiniz. 2 Günde bir sabah yemlemesinin ardından bir enjöktör yardımıyla hasta olan balıklarınızın ağzına 2ml gelecek şekilde damlatın.
Günde 3 kez yemleme yapın. Isıyı 28 dereceye sabitleyin. Sorun 1 hafta içinde ortadan kalkacaktır.
Not: Tedavi şahsım tarafından uygulanıp olumlu sonuç vermiştir.
 
Saygılar,
fişherman2008-07-12 16:12:43

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 12 Temmuz 2008 16:09
Balıklarınızın ölümünün iki sebebi olabilir.
 
1 Bakteri çakışması dediğimiz olay. Balıkları her zaman aynı yerden ve aynı zamanda alın deriz. Bunun sebebide bir partide alınan balığın sahip olduğu ve bağışıklığı olduğu bakteriye ikinci partide gelen balığın bağışıklığının olmaması.
2. Göz kararması ve hızlı nefes alma solungaç parazitinin emaresi.
 
Bence balıklarınız büyük bir ihtimalle yavru ve solungaç parazitine dayanacak kuvvette değiller. Bundan dolayı birer ikişer ölüyorlar.
 
İlk iş olarak dip çekimi yapın ve akvaryumunuzdaki olası kötü su değerlerini düzeltin. En az iki defa %20 su değişimi olsun. Ardından ısıyı kontrollü olarak 30 dereceye çıkarın. Akvaryumun ışığını hiç açmayın. Akvaryuma tuz ilavesi yapın. 20 litreye 3 çay kaşığı şeklinde.
 
Gözlemlerinize göre bence sorun büyük bir ihtimalle solungaç paraziti. Bunun için ilaç ( sera omnisan yada sera costapur ) prospektüsüne göre kullanın. ( Bunun dışında da ilaç olabilir ama ben kullanmadım ve alabilirseniz omnisan daha etkilidir. Eğer muadil ilaç alacaksanız içinde mutlaka formalin - malahit yeşili bulundursun.)Bol hava verin.Filtreleri akvarumdan çıkarın yada çalıştırmayın.
 
Düşük ihtimalde olsa sorun bakteriyel kaynaklı ise Demasonilerinizin dayanıklı olanların dışındakilerin hepsini  kaybedeceksiniz. Solungaç paraziti tedavisi yararlı olmaz ise tedaviyi sonlandırın ( ama bu tedaviyi en az 1 hafta uygulayın ) ve yine dip çekimi toplamda % 50 olacak şekilde su değişimi yapın ve prospektüsüne göre sera baktopur direct kullanın. ısı yine 30 derece olsun ve ışık hiç yakmayın.Bol hava vermeyi ve filtreleri kapatmayı unutmayın.
 
Not : Sorunun iç parazit olacağını pek sanmıyorum. Ama balıklarınızı görmeden bunu netleştrimek zor olur. Baktopur directde iç parazit tedavisinde kullanılır. Ama Flagy'den daha etkili bir ilaçtır ve Flagy suda çabuk bozulma yapar. Yani attığınız Flagy tabletin belkide %40'ı balıklara faydalı olur.  
 
Geçmiş olsun dileklerimle
 
volkanfiliz2008-07-12 16:25:21

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kazımmÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/02/2008
İl: Ankara
Mesaj: 1383
kazımmÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Temmuz 2008 16:27
Emre bey konuyu açan arkadaşımız balıklarda bloat veya iç parazite benzer rahatsızlıkların bulunmadığını yazmış.Siz arkadaşa flagyl uygulamasını söylemişsiniz.Sizce uygunmu bu uygulama sizin bu hastalık hakkındaki düşünceniz nedir.İç parazitmi?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

m.güngörÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/10/2007
İl: Malatya
Mesaj: 233
m.güngörÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Temmuz 2008 16:47
Balıkları yaklaşık 12 gün önce aldım ve şu anda 120 lt'lik akvaryumdalar. Akvaryumda onlardan başka balık yok. Karnı içine çekilmiş balık da var. Fakat onlar gayet hareketliler. Bir tane demasonim birkaç gündür dipte öylece duruyordu, bugün de kaybettim. Herhalde son olacak dedim ama o öldükten sonra başka bir demasoni dipte öylece duruyor. Kaya tuzu ekledim, ısıyı artırdım. Flagly demişsiniz 120 lt ne kadar atmam lazım?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Emre NarÇevrim Dışı

Kayıt: 13/10/2007
İl: Rize
Mesaj: 3138
Emre NarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Temmuz 2008 18:46
[QUOTE=kazımm]Emre bey konuyu açan arkadaşımız balıklarda bloat veya iç parazite benzer rahatsızlıkların bulunmadığını yazmış.Siz arkadaşa flagyl uygulamasını söylemişsiniz.Sizce uygunmu bu uygulama sizin bu hastalık hakkındaki düşünceniz nedir.İç parazitmi?[/QUOTE]
Benim düşüncem şöyle; balıklar su değerlerinin değişmesiyle vucutlarında bir tür enfeksiyon gerçekleşmiş. Bu enfeksiyon özellikle bağırsak peristaltizmini yavaşlatmış, doğal olarak zararlı bakterilerin üremesine yol açmış. Hastalığın sinsi sinsi yayılması bundan sebep.
 Flagyl' bu bakterilerden ve vucut direncinin artmasından önerdim. Benim balıklarım da aynı durumu saptadığımda bu tedaviyi araştırmış ve uygulamıştım.
Hastalığın tam adını sorarsanız kesin bir yargıda bulunmak doğru olmaz. Birçok nedenden dolayı bu tedaviyi önerdim.
 
Saygılar,

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir