DENİZ AKVARYUMCULUĞUNA BAŞLAYANLAR İÇİN


SuskunvesuskunÇevrim Dışı

Kayıt: 21/04/2008
İl: Kocaeli
Mesaj: 363
SuskunvesuskunÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Temmuz 2008 10:55
Merhabalar arkadaşlar deniz akvaryumculuğuna  başlayan arkadaşlarım için yardımcı olabilme  adına böyle bir  makale  koydum umarım faydası olur  saygılarımla.
 
 
 

Deniz akvaryumu bakımı tecrübe gerektiren bir olaydır. Deniz akvaryumu kurduğunuzda hayal kırıklığına uğramamak için ilk önce enaz 3-4 sene tatli su akvaryumu bakımı tecrübeniz olması gerektigi kanisindayim. Bunun nedeni tatlı su akvaryumunda yaptiginiz hatalarin çoğunda eğer hatanızı çabuk fark ederseniz çok az bir kayipla olayi atlatabilirsiniz, fakat deniz akvaryumunda yapacaginiz bir hata tam bir felakete yol açabilir. Sakın sizin hevesinizi kırmaya çalısıyorum sanmayın sadece deniz akvaryumunun tecrübe gerektirdiginin inancindayim. Insan hata yapa yapa öğrenir ama, her hatanızda akvaryumunuzdaki bütün balık ve diğer canlılar ölüyorsa ve size bu doğal olarak pahalıya mal oluyorsa hevesiniz o yolla tamamen kırılabilir.


© Copyright 1999-2004 Serkan Alasya

S.Alasya@effect.net.au


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

efestosÇevrim Dışı

Kayıt: 18/01/2008
İl: Yurtdisi
Mesaj: 101
efestosÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Temmuz 2008 20:51
Tatli su tecrubesi tabiki faydali olucaktir ama sart degil. Mesela ben sadece cocukken fanusta basledigim bir japon vardi. Tek tecrubem buydu. Suanda tuzlu akvaryumum var ve cok buyuk sorunlar yasamadim. Suana kadar gordugum tuzlu suda en cok gereken sey sabir ve arastirma. Hic birsey icin acele etmemek gerekiyor. Ilk olarak basit canlilarla baslanmali. Her ne kadar gordugumuz guzel canlilari akvaryuma eklemek istesekte kendimiz frenlemeyi bilmeliyiz, yoksa sonu husran olucaktir. Dedigim gibi cok fazla arastirip okuyarak, ve bu forumdaki yardimsever insanlara danisarak gayet guzel tuzlu suya baslanabilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HOCAÇevrim Dışı

Kayıt: 29/10/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 1271
HOCAÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Temmuz 2008 01:03
[QUOTE=efestos]Tatli su tecrubesi tabiki faydali olucaktir ama sart degil. Mesela ben sadece cocukken fanusta basledigim bir japon vardi. Tek tecrubem buydu. Suanda tuzlu akvaryumum var ve cok buyuk sorunlar yasamadim. Suana kadar gordugum tuzlu suda en cok gereken sey sabir ve arastirma. Hic birsey icin acele etmemek gerekiyor. Ilk olarak basit canlilarla baslanmali. Her ne kadar gordugumuz guzel canlilari akvaryuma eklemek istesekte kendimiz frenlemeyi bilmeliyiz, yoksa sonu husran olucaktir. Dedigim gibi cok fazla arastirip okuyarak, ve bu forumdaki yardimsever insanlara danisarak gayet guzel tuzlu suya baslanabilir. [/QUOTE]
 
Birde şunu eklemek lazım. İnternette okuduğunuz herşeye inanmayın. Bilgili olun ve okuduklarınızı akıl süzgecinizden geçirin. İnsanlar bazen aklına gelen fikri daha uygulamadan "Ben yaptım çok güzel oldu" deyip, başkalarının uygulamasını sağlıyor ve sonuçlarını başkalarının akvaryumunda test ediyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BOĞAZIN YARGICIÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 19/07/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 871
BOĞAZIN YARGICIÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Temmuz 2008 12:33
Hocam, gerçekten söylediklerin doğru. Hatta kendi yapmadıklarını yaptım deyipte buna kendisi bile inananlar var. Big%20smile Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir