Deniz Akvaryumu Hk Bilgi..


DenizYILDIZÇevrim Dışı

Kayıt: 11/08/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 721
DenizYILDIZÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Aralık 2010 16:38
Merhaba Arkadaşlar,
 
Şu an Tuzlusu konusuna gireli 1 aydan kısa süre oldu. Bu nedenle oldukça yeniyim. Şu an ki iş yoğunluğum ve yer darlığımın olmasının dışında bilgimin başlangıç için enaz 1 seneye ihtiyacı olduğunu biliyorum. Bu kuracağım akvaryumun tüm tesisatını akvaryumun kendisi kapağı masası dahil hepsini DIY olarak yapacağım. Elektronik ve filtreleme aletlerini tabiki hazır alacağım :) Ancak bazen işim gereği gezerken elimin altına çok ama çok uygun fiyatlı ürünler geçerse kenara depolayabilmek için size danışmak yorumlarınızı almak için bu başlığı açtım. Bu arada planladığım Tuzlusu akvaryumu 150-200 litrenin üzeri olmayacak maalesef.
 
İlk sorum, genelde dalga motorlarının kullanıdığını gördüm ülkemizde. Ancak yabancı forumlarda sumplara koyduğumuz sump motoru benzerini dalga veya sirkulasyon için kullandıklarını gördüm. Yani suyun hacmi 200 litre ise enaz saatte 2000 lik bir motor kullanılıyor. Hem akvaryumda yer daraltmıyor hem ölü nokta için çok daha etkili olduğunu düşünüyorum . Sizden ricam aranızda bu tür bir yöntem kullanan var ise kullandığı motorun adı ve tükettiği güç watt olarak öğrenebilir miyim?
 
Birde minik partiküller için kullanılan yurtdışında 5-7 dolar arası değişen Micron socks adlı ürünü ülkemizde bulabilir miyiz?
Birde TunzeAquawind ve aşağıdaki linkteki alet soğutma için yeterli olur mu? İstanbulda yaşıyorum. Eğer önümüzdeki yıl global ısınma değişiklik çok yaratmazsa az çok ne aşırı sıcak nede aşırı soğuk olan bir yerde yaşadığımı göz önüne alarak yorum yaparsanız daha yararlı olabilir tarafıma .
 
Eşimin kuzeni Amerikada yaşıyor . Yaza doğru gelebilir  uygun fiyatla alıp onun adresine yollatabilirim gelirken getirir. Bu nedenle aklınızda yer etmiş uygun tuzlusu malzemesi satan güvenilir online satış sitesi önerileriniz olursada çok teşekkür ederim.
 
 
 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir