Deniz Yıldızları Neden Parçalandı


z_g_hÇevrim Dışı

Kayıt: 23/02/2009
Mesaj: 226
z_g_hÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Nisan 2010 18:37
Tüm arkadaşlara katılıyorum akvaryumda mümkün olduğunca doğallığı yakalamalıyız tabiiki. Ben arka fonunda mercanlar olan bir akvaryumda japon beslenmesini hiç doğal bulmuyorum gözümede hoş gelmiyor zaten. Deniz yıldızıda adı üzerinde deniz canlısı ve tatlı su akvaryumunda işi yok.

Sorunuzun cevabına gelirsek size açıklamaya çalışayım. Deniz yıldızı denizlerde yaşayan üzerinde vantuzlar bulunan ağzı olan beslenen büyüyen bir canlı yani balıktan bir farkı yok. Deniz yıldızları canlı olarak yakalanıp güneşin altında kurutularak satılan ticari bir öğe. Ama tabi hayvanı güneşin altında katlettiklerini unutmamak lazım bence alınmaması gereken bir şey.

Neyse kurumuş bir canlı tekrar suyla buluşursa ne olur. Cevabu biliyorsunuz içine su çeker. Su çekince ne olur yumuşar eeeee bu canlı ölü değilmi kurutulduğu için öylece duruyordu ama şimdi su emdi nolacak çürüyüp doğaya karışacak. Nasılki akvaryumda ölen balığı almazsak çürüyüp parçalanıyorsa aynı şekilde deniz yıldızıda çürüyüp dağolmaya başlayacak.

Burada balıklarınız suçlu değil balıklarınız belkide hiç elleşmediği halde deniz yıldızı kendi kendine çürüyüp dağılmış da olabilir.

İnşallah yeterince açıklayıcı olmuşumdur.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HydraÇevrim Dışı

Kayıt: 16/08/2011
İl: Kocaeli
Mesaj: 111
HydraÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Ağustos 2011 18:53
Deniz yıldızının tek tür bakılması gerekir
Ayrıca deniz yıldızı tuzlu su canlısıdır

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RainbowÇevrim Dışı

Kayıt: 05/08/2010
İl: Karabük
Mesaj: 437
RainbowÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Ağustos 2011 10:03
[QUOTE=Mystic] Dün küçük akvaryumumdaki süs deniz yıldızları midas zebralar tarafından parçalanmış tuz buz olmuş. Neden olabilir çözemedim. Yemleme de düzenli yapıldı aç değillerdi fikir ürettim ama tam çözemedim. Herkese iyi forumlar... [/QUOTE]

Küçük akvaryum demişsiniz de ne kadar küçük? Akvaryum hacminizi söylerseniz daha yardımcı oluruz. Midas büyük boyutlara ulaşabilen bir balıktır. Küçük akvaryuma koyduysanız doğal olarak stresten parçalamıştır. Eğer gerçekten strestense yakında zebrana da saldırabilir dikkatli olun.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

smttbkÇevrim Dışı

Kayıt: 25/01/2012
İl: Çanakkale
Mesaj: 1
smttbkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Ocak 2012 05:06
Bir cüce vatozum 10 tane de yavru lapistesim var
2 Yapay bitkim var 
Dipte midye kabukları falan filan...Geçen gün kurumuş deniz yıldızı attım akvaryuma aksesuar olsun diye 1 gün kaldı sadece
ışığı kapattım 2-3 saat sonra açtığımda  deniz yıldızı parçalanmıştı.Lapistes yavrularının gücü yetmiceği için
Cüce vatoz bunu neden yaptı sizce??


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MücahitÇevrim Dışı

Kayıt: 09/03/2007
İl: Hatay
Mesaj: 251
MücahitÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 25 Ocak 2012 08:17
Acaba midas deniz yıldızının gölümüzde ne işi var diye mi parçalamıştır. Arkadaşlar bu namı diğer midas elini koysa parçalar desem yeridir. Biraz zaman geçsin arkadaşımız midas zebramı parçaladı neden acaba diye başlık açmazsa şaşmam. Erdal hocamın dediği gibi "saçma"ibaresi gerçekten kırıcı olmuş. 
o zaman 10 sene önce bende baya saçmalamışım. Lütfen arkadaşlar birbirimizi kırmadan incitmeden yorumlarımızı yapalım. Hobici kardeşlerimiz bilerek yada bilmeyerek sarfettiğimiz sözlerle hobiden uzaklaştırmayalım. 
midas agrasif bir balık olduğu için önüne geleni parçalamak ister. Bunun başka açıklaması varmı bilmem.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir