Denizden topladıklarım (kum ,taş vs.) (resimli)


bulo27Çevrim Dışı

Kayıt: 10/02/2011
İl: Gaziantep
Mesaj: 56
bulo27Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Ağustos 2012 16:51
Tabiiki bir akvarist olarak gezintiye gittiğimiz zaman,denizden veya dere yataklarından taş,bitki ve canlı arayışı içinde olmamak elde değil. Bu paradan daha ziyade hobinin vermiş olduğu bir dürtü sanki :) Bende kilolarca kumu deniz kıyısından eve taşıyıp ,yıkayıp güneş ışınlarından faydalanarak temizlemiştim, sonrada paşa paşa gidip mercan kumunu aldım tabiiki. Yine zıpkıncı olduğumdan dolayı Deniz domatesi, gün balığı,tekeler ve birkaç iri kabuk akvaryumumu süslüyor ve kendim bulup , emek harcadığım içinde keyif alıyorum.
Sağlıklı Balıklar,    

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Serkan_34_Çevrim Dışı

Kayıt: 26/07/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 407
Serkan_34_Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Ağustos 2012 20:32
[QUOTE=bulo27]Tabiiki bir akvarist olarak gezintiye gittiğimiz zaman,denizden veya dere yataklarından taş,bitki ve canlı arayışı içinde olmamak elde değil. Bu paradan daha ziyade hobinin vermiş olduğu bir dürtü sanki :) Bende kilolarca kumu deniz kıyısından eve taşıyıp ,yıkayıp güneş ışınlarından faydalanarak temizlemiştim, sonrada paşa paşa gidip mercan kumunu aldım tabiiki. Yine zıpkıncı olduğumdan dolayı Deniz domatesi, gün balığı,tekeler ve birkaç iri kabuk akvaryumumu süslüyor ve kendim bulup , emek harcadığım içinde keyif alıyorum.
Sağlıklı Balıklar,     [/QUOTE]

Kesinlikle katılıyorum Bülent Bey.. :) belki petshoplardan aldığımız ürünler belki daha güzel olabilir ama doğadan kendi arayışlarınızla kendi çabalarınızla bulup( tabii doğadaki canlılara ve doğal ortamlarına zarar vermemek şartıyla) temizleyip şekilledirmek bambaşka bir duygu emek vermek çok farklı birşey bencede :)


Bülent Bey   " sonrada paşa paşa gidip mercan kumunu aldım tabiiki" demişsiniz nedemek istediğinizi anlayamadım denizden topladığınız kum akvaryuma zararmı verdi yoksa mercan kumunu yine denizden kendinizmi topladınız? :)
Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bulo27Çevrim Dışı

Kayıt: 10/02/2011
İl: Gaziantep
Mesaj: 56
bulo27Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Ağustos 2012 10:44
Serkan Bey,
Besleyeceğim tropheus türleri için, mercan kumunun en iyisi olduğunu anlayınca , topladığım kumları garaja istifleyip , petshop tan aldım kumu. Denizlerimiz de mercan resifleri çok az bulunduğundan mercan kumu malesef ülkemizde mevcut değil.

Zafer Bayramınız kutlu olsun bu arada..   

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hakanweb1907Çevrim Dışı

Kayıt: 27/08/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 17
hakanweb1907Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Ağustos 2012 17:08
[QUOTE=Serkan_34_]Merhaba arkadaşlar,
Akvaryuma yeni başlayanların genel olarak merak ettiği konu olan, denizden topladığım kum ve taşlar hakkında bende kesin ve net cevap arıyorum.

Bayramda Çanakkale tarafına tatile gittim, kumu ve taşları hoşuma gitti bende akvaryumda güzel duracağını ve yeni edineceğim sarı p. için güzel yuvalar oluşturacağımı düşünerekten taa Çanakkaleden
İstanbula taş ve kum sırtlayıp getirdim :) tatildeyken taşları bir kaç defa kaynattım fakat eve geldiğimde  taşlardan çok ağır bir koku geldiğini farkettim,
1) (acaba taşları güneşte kurutmadan nemli olarak poşetledim diye midir bu koku?) bu taşları nasıl temizleyebilirim? deniz kokusu kalmayacak şekilde!

Kum için hiç bir temizleme yöntemini uygulamadım ( pederden gizli getirdim için) :)
2)kumu nasıl temizleyebilirim? kesin temizlenecekse yer yöntemi deneyebilirim !

ve görüldüğü üzere 5-10 tene deniz kabuğu topladım
3)bunları nasıl temizlerim ve balıklara bir zararı olurmu?



En son eklemiş olduğum resimdeki beyaz taşları piknik yaparken kayalıklardan topladım taşların içinde cama benzeyen kısımlar var akvaryumda parlar güzel durur diye düşündüm bunun bir zararı varmıdır acaba?

Saygılar...

[/QUOTE]

hobi işine yeni girdim bende salyangoz yani o poşetteki küllüklerden çıkarttım içlerini kaynatıp öldürüp çıkarttım 2gündür ilaçlı suda duruyorlardı iki günde normal suya aldım bende henüz test ediyorum ama çok uzun zamandır bu işte olan bir abim söyledi banada PERMASOL ilacı var 250mg 20tabletlik 10tl e aldım bunda potasyum permanganat var temizlemek istedigin şeylerdeki bakterileri  mantarları öldürüyor ben böyle temizledim şimdide dinlendiriyorum nasıl bir tepki vericek bilmiyorum sadece öneri benimkisi istersen sende dene:P

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

YUNUSÇU YUSUFÇevrim Dışı

Kayıt: 25/10/2011
İl: Ankara
Mesaj: 501
YUNUSÇU YUSUFÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Ağustos 2012 17:13
Ben denizden çıkan ne olursa olsun sıcak su ve aynı zamanda tuzlu sıcak suya koyup bekletminizi tavsiye ederim. Öncelikle kaynar tuzlu suda bekletin. daha sonra tekrar bi kaynar sı yapıp orda bekletin. Daha sonra gönül rahatlığıyla akvaryumunuzda kullabilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bako39Çevrim Dışı

Kayıt: 11/08/2012
İl: Kirklareli
Mesaj: 412
bako39Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Ağustos 2012 18:28
Kumun üstüne kaynamış su dökerek temizleyebilirsin ama tam anlamıyla işkence ben 2gün önce bearded dragonum için yaptım o işlemi tamamiyle işkence bir de benim kumu elemem gerekti un eleği ile o daha ayrı bir işkence oluyor. En iyi yöntem su dök üstlerine biraz beklet ardından suyun süzebildiğin kadarını süz ve kalanı 160C fırına at orada hem kurur hem de olası bakteriler ölür. Gerçi benim annem izin vermedi seninki verir mi bilmiyorum.
 
Edit: akvaryumda kullanılacağını unutarak yazdım bunu kumu 1-2 defa yıka süz son olarak koy üstüne kaynar suyu karıştır karıştır süz sonra kullan ne olsa akvaryum dimi :)
 
bako392012-08-30 18:32:48

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

samsuncikletÇevrim Dışı

Kayıt: 21/08/2012
İl: Samsun
Mesaj: 152
samsuncikletÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Eylül 2012 14:51
Ben ne kaynattım ne bolca suyla yıkadım. Sonuçta bu balıklar doğal yaşadıkları ortamda çok daha kötü şartlara maruz kalıyor. Ben hoşuma giden taşları kayaları gönül rahatlığıyla ekliyorum. Öyle ki çankırıdan kaya gibi birşey getirdim bulmusum daha dogrusu alt tarafı gri gibi tas ust kısmıda beyaz tuz yani kaya tuzu gibi. Akvaryumda 2 yıla yakın durdu ve git gide küçüldü çözüldü ve şu anda ilk halinden 10 kat daha küçük ve 2 parçaya bölündü akvaryumda duruyor hala. Bu balıkların tuzada ihtiyacı var çamurada yosunada tozada toprağada :)) biraz abarttım tabide yani demem o ki çok çok özen istemez abartılı şekilde. Mustluk altında yıka 2 dakka at gitsin hocam suya merak etme hiçde bişi olmaz. Kolay kolay balıklarım hasta olup ölmez. Ölümleri ya yaşlandıkları için yada diğer balıklar yediği için oluyor. Belkide evdeki akvaryum cok ufak değil 500 Litre civarı su alıyor ondanda olabilir araya kaynıyordur eklediğim kum taş kabuk salyangoz midye v.s  Kum midyesi bile koydum gecen yaz 2-3 ay yasadılar sonra astronotlar sağolsun kıra kıra kabuklarını yediler. Şimdi kabukları kaldı sadece. Markalı kayadır taştır kumdur hikaye sanki afrikada göllerde adamlar markalı kum döküyo suyun dibine :))

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir