Denizli


gönüldenkÇevrim Dışı

Kayıt: 18/01/2009
İl: Denizli
Mesaj: 23
gönüldenkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Ocak 2009 02:46
Selam Denizli'li arkadaşlar.
Forumda yeni üyeyim.
 
150*35*40 = ort. 120lt. akvaryuma sahibim.
akvaryumum magaralarla dolu.
İçinde 6-7cm. 1erkek 3dişi sarı prenses beslemekteyim (yeni düzen kurdum) 1adet te 4cm vatoz balığım mevcut.
temizliğini iç filtre ile sağlıyorum, shampıon çift çıkışlı hava motoru ile oksijen vermekteyim.
sizlerinde tavsiye ve katkılarınızla balıklarımdan bol yavrulu günler bekliyorum.
 
ilerideki amacım (tabii sizinde görüş ve tavsiyeleriniz doğrultusunda) ya bir-iki tanede daha dişi sarı prenses almak yada 1e2d mavi imparator besleyebilmek.
 
şimdilik bu kadar forumdaki Denizli Bölümünde elimden geldiği kadar aktif durumda olup, düzenlenen aktivitelere de katılmaya çalışacağım.
 
(arkadaşlar yeni üye olduğum için fazla mesaj hakkım yok buraya sıkıştırmak zorundayım kusura bakmayın)
ben kendim planladığım ve siteden de araştırdığım kadarıyla bir dış filtre yapmak istiyorum.
bunun için elinde fazla Bioball topları olan veya almayı planlayan arkadaşlarla irtibata geçmek istiyorum.tabii bu iç filtre hakkında izninizle sizlere daha çok sorum olacak.
birde ilerideki amacım olan balıkların temiminde Denizlili arkadaşlarla haberleşmek isterim.
 
şimdiden teşekkürler.
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AtlasÇevrim Dışı

Kayıt: 31/07/2006
İl: Denizli
Mesaj: 267
AtlasÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Ocak 2009 11:55
Övünç bey aramıza hoşgeldin.Sormak istediğin şeyler için msn den veya öm ile yardımcı olabilirim. Ben Övünç beye böyle yazmıştım.Övünç beyde bana öm den aşağıdaki şeyleri yazmış.Denizli deki diğer yeni başlayan hobicilerin faydalanabilmesi için buraya taşıdım İnşallah mod arkadaşlar müsamaha gösterir.
metin bey merhaba..
forumda sorularıma yardımcı olabileceğini söylemişsin bende canımı sıkan ve nerdeyse beni bu akvaryumdan soğutmaya kadar götüren saruma bi çare bulabilirseniz sevinirim.
 
size en başından anlatmaya çalışayım.
şimdi 10-12 gün önce akvaryumumda bulunan 2beyaz prenses 2sarı prenses ve 1 tanede asai balıklarım vardı. yavru alabilmek için baydil akvaryuma gidip 1 tane erkek olan sarı prensesim hariç diğer 4 balığımı verip bunların karşılığında ortalama 6-7cm boyunda 3 adet dişi sarı prenses ve 2 adet 4cm.boyunda vatoz balığı aldım. buraya kadar herşey normal.
eve erkek ve yeni aldığım 3 dişi sarı prensesimi aynı kova içerisinde aynı şartlarda 1 saat sonra getirdim.ve yarım saat de akvaryumu şöyle kabaca temizleyip balıklarımı normal herzamanki gibi akvaryuma koydum.erkek balığım 2-3 saat geçtikten sonra akvaryumda dişi balıklarımı sanki öldürecekmiş gibi kovalıyor ve yanlarına gidip kur titremeleri yapıyor ama dişiler buna izin vermeyip kaçıyorlar.erkek balığım dişilere rahat vermiyordu.dişiler kaçıp akvaryumun üst yüzeyinde köşelerde sıkışıp ya yan yatıyorlar hiç kımıldamadan ya da akvaryumda ölü gibi tam dik bir şekilde duruyorlar.
 
bende foruma bi konu açıp durumu belirttim.arkadaşlar sağolsunlar yardımcı olmaya çalıştılar hep fakat dediklerini aynen yaptım hiç birisi de akvaryumdaki huzuru sağlamaya yeterli olamadılar.
dedikleri;
1-) erkeğin üremeye hazır olup dişilerin üremeye hazır olmadıkları ve erkeğin dişileri baskı altına alıp kortkutması
2-) akvaryumun balıklar için saklanabilecek yeri olmamasından kaynaklandığı(halbuki vardı)
3-) va bir arkadaşım da akvaryumdaki taş iç filtre gibi yerleşimin yerlerini değiştirmemi ve erkeğin başka ortama geldiği hissini verip böylece erkektede bi tedirginlik yaratabileceğimi  önerdi..
bende akvaryumdaki yerleşim düzenini değiştirdim fakat erkeğime yinede kar etmedi ve dişilerimi sürekli öldürecek gibi kovalamaya başladı.
 
bende son olarak 5gün önce pazar günü dekorasyoncudan özel taşalrdan alıp akvaryumu resmen kaya ve mağara cenneti haline getiriptam bi sarı prenseslerin yaşama ortamı yaptım.balıkları içine attıp ve hepside ilk etaplarda ortamı keşfettiler uslu uslu durdular.
!!ama şimdi balıklarım sürekli kayaların içinde duruyor, arkalarında geziyor resmen hiç görünmüyorlar diyebilirim.hatta geçenlerde gelen misafirim akvaryumdaki 4balığı göremeyip akvaryumda balık yokmu bile dedi yani :(( buda üzüntü verici.
ancak aç bırakırsam öyle kayaların dışına çıkıp bi kenarda toplanıp öylece duruyorlar ne zaman yem attım o zaman yine kayalarda gizleniyorlar.
halbuki bu sarı prenses kolonisini kurarken bol yavrulu gönler bekliyordum. ama şimdi resmen akvaryumdan soğumak üzereyim.diğer değiştirdiğim balıklarım yem atacağımı anlayıp yep attığım yeride biliyorlardı ve izlerken zevk veriyorlardı. :(((
 
(biraz uzun bi hikaye oldu ama..acemilik ve tedirginliğime verin..)
şimdi akvaryumumdaki sorun sizce ne olabilir.?
ne yapmam gerekir.bu sorunu (bence sorun) nasıl çözebilirim?
önerileriniz nelerdir.?
birde bu pazar buluşma gerçekleşecek mi?
 
 
Not :
- akvaryumum 80*35*40
- gerekli mağara ve yaşama ortamını sağladığıma inanıyorum
- iç filtre ile temizliğini yapıyorum
- hava motorum (shampıon çift çıkışlı) belli aralıklarla (çok gürültü yaptığı için) günün 16 saati çalışmaktadır.
Cevabım:Övünç bey yeni başlayan hobicilerin yaşadığı sendromları sende yaşıyorsun.Bu hobi ortalama 6 aylık bir sabır ister.Altı ay hobiyi bırakmadan sabredebilirsen yavrulara kavuşursun.Haa şansın varsa daha öncede yavrulara kavuşursun ama dediğim gibi şans işi birazda.Başına gelenler olağan şeyler.Sen anlattığına göre her ortamı yapmışsın gerisi onlara kalmış.Sık sık müdahale etmeden beklemek lazım.Mağaralar arkada bir kaç tane olsun önlerde serbest yüzecek yerler kalsın.Ben bu işe ağustos 2006 da başladım 2007 nin ilk aylarında yavru alabildim.Şimdiye kadarda 500-600 yavru yetiştirdim.
Atlas2009-01-23 11:25:45

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

acipatlicanÇevrim Dışı

Kayıt: 14/01/2009
İl: Amasya
Mesaj: 13
acipatlicanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Ocak 2009 13:25
Buluşma bu hafta da ertelenecek galiba arkadaşlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

baris.aydinÇevrim Dışı

Kayıt: 02/11/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 1563
baris.aydinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Ocak 2009 14:49
25 Ocak 2008 Pazar itibarı ile Baydil Akvaryum kapanmıştır. Bilgilerinize..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

acipatlicanÇevrim Dışı

Kayıt: 14/01/2009
İl: Amasya
Mesaj: 13
acipatlicanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Ocak 2009 09:00
[QUOTE=baris.aydin]25 Ocak 2008 Pazar itibarı ile Baydil Akvaryum kapanmıştır. Bilgilerinize..[/QUOTE]

Baydil akvaryum neredeydi Barış bey? Ben Denizli'de yeni olduğum için bilmiyorum da...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EmrahÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/11/2006
İl: Aksaray
Mesaj: 1265
EmrahÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Ocak 2009 09:01

Aslında hiçbir faydası ve zararı yok bize.Elindeki balıklar standart balıklardı.Yemler zaten ne olduğu belli değil.Kendileri poşetleyip karışım yapmışlar.Sattığı malzemeleri piyasada rahatlıkla bulabiliyoruz.

Bizim açımızdan bir faydası veya zararı yok ama,yine bir işletme daha kapandı.Ülkemize teğet geçen ekonomik kriz,birçok kişiyi işsiz bıraktı,üretim yapan ve ülke ekonomisine katkıda bulunan fabrikaların kapanmasına sebep oldu,binlerce insan işsiz kaldı.Allah sabır versin bu insanlara.Çoluğuna,çocuğuna ekmek götürememek çok zor birşey olsa gerek.
 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ugurozpekÇevrim Dışı

Kayıt: 14/12/2007
İl: Denizli
Mesaj: 221
ugurozpekÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Ocak 2009 10:22
Emrah'ın dediklerine aynen katılıyorum. Ama sonuç itibariyle bir işyerinin kapanması da üzücü tabi. Sanırım başka bir iş koluna geçmişler. Hayırlısı olsun.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

emogÇevrim Dışı

Kayıt: 15/11/2008
İl: Aydin
Mesaj: 318
emogÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Ocak 2009 21:34
Turgut Akvaryum Denizli'nin en hesaplı yeri diyorlar fakat ben yerini bulamadım forumda yazana göre pazaristan arka sokağı deniyor ama ben bulamadım! Şunun karşısı, bunun yanı gibi tarif ederseniz belki daha iyi bulabilirim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EmrahÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/11/2006
İl: Aksaray
Mesaj: 1265
EmrahÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Ocak 2009 11:15
Emin bey, kesinlikle tavsiye etmiyorum.Üçkağıtçılığın en çok yapıldığı bir müessese.Hele birde sizin yaşınız küçük olduğu için,kandırmaya çalışacaklar.
 
Bir ürün almak istiyorum,ama başım ağrımasın ve sorunsuz kullanıyım diyorsanız; Elit Akvaryumu tavsiye ediyorum.Fiyatlar diğer akvaryumculara göre 5-10 lira pahalı ama,pazarlıkla uygun fiyata alabilirsiniz.Devamlı müşterisi olursanız eğer çok çok uygun fiyata alabilirsiniz.
Emrah2009-01-28 14:14:00

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

baris.aydinÇevrim Dışı

Kayıt: 02/11/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 1563
baris.aydinÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Ocak 2009 14:09
[QUOTE=emog]Turgut Akvaryum Denizli'nin en hesaplı yeri diyorlar fakat ben yerini bulamadım forumda yazana göre pazaristan arka sokağı deniyor ama ben bulamadım! Şunun karşısı, bunun yanı gibi tarif ederseniz belki daha iyi bulabilirim.
[/QUOTE]
Emin, bu tarz soruları ÖM yoluyla sorarsan, hem Denizli başlğı için hem de detaylı bilgi alabilmen için uygun olur. Bu başlığa şu an çoğu kişi, çekincelerden dolayı yazamıyor O yüzden kimine göre yanlış olan bir yer kimine göre doğru olabilir. Neye göre ucuz, neye göre pahallı karşılaştırmasına ise burada girmek yanlış olur.
Ben sana az sonra ÖM yoluyla kendi nacizane fikirlerimi sunacağım.Ona göre haberleşiriz.
Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

emogÇevrim Dışı

Kayıt: 15/11/2008
İl: Aydin
Mesaj: 318
emogÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Ocak 2009 00:00
[QUOTE=Emrah]Emin bey, kesinlikle tavsiye etmiyorum.Üçkağıtçılığın en çok yapıldığı bir müessese.Hele birde sizin yaşınız küçük olduğu için,kandırmaya çalışacaklar.
 
Bir ürün almak istiyorum,ama başım ağrımasın ve sorunsuz kullanıyım diyorsanız; Elit Akvaryumu tavsiye ediyorum.Fiyatlar diğer akvaryumculara göre 5-10 lira pahalı ama,pazarlıkla uygun fiyata alabilirsiniz.Devamlı müşterisi olursanız eğer çok çok uygun fiyata alabilirsiniz.
[/QUOTE]

Elit akvaryumla amazon akvaryum değişmez öncelikli iki petshop. Elittekiler müşteriyle çok daha iyi ilgileniyorlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

acipatlicanÇevrim Dışı

Kayıt: 14/01/2009
İl: Amasya
Mesaj: 13
acipatlicanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Ocak 2009 08:40
Bu hafta da geçti. Haftaya kesin yapalım buluşmayı isterseniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EmrahÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/11/2006
İl: Aksaray
Mesaj: 1265
EmrahÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 31 Ocak 2009 12:37
8 şubat Pazar günü buluşma yapılacaktır.Gelmek isteyen arkadaşlar +1 butonuna basarsa isimlerini listeye eklerim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

oguzhanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/09/2005
İl: Istanbul
Mesaj: 441
oguzhanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Şubat 2009 18:13
Arkadaşlar 8 şubat günü kesin olarak buluşma yapılacak mı?Yapılacaksa katılmak isterim.

Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir