Depresyonda Japon


kivanckitapciÇevrim Dışı

Kayıt: 04/10/2007
İl: Ankara
Mesaj: 48
kivanckitapciÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Şubat 2009 11:45
Merhaba,

Yaklaşık 1.5 senedir 50 lt akvaryumumda 2 japon ve 1 vatozum vardı. Japon balıklarımdan birini yaklaşık 2 ay önce kaybettim. Kalan sevimli japonumun o günden beri sanıyorum bir sıkıntısı var. Akvaryumun arka sol alt köşesine sinip orada duruyor.. Burnunu cama yapıştırıp öylece bakliyor. Doğru düzgün yem yemiyor. Kabızlık mı acaba dedim ama belirtilerini de göstermiyor.

Haftada bir %20 dip çekimi yapıyorum, sera goldy color ve goldy royal'i dönüşümlü kullanıyorum. Vatoz için günde bir vipachips, anubias'ım için her su değişiminden sonra 5ml florena kullanıyorum. Tabii hepsinin yanında haftada bir 5 damla sera fishtamin de var.

100 watt ısıtıcı ve iç filtrem mevcut. Hava taşıyla iyi bir havalandırma da sağlıyorum.

Balığım yaklaşık 2 aydır bu halde. Umarım sizlerden gelecek önerilerle iyileşecek.

Kıvanç

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

rhemeÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/02/2006
İl: Edirne
Mesaj: 5261
rhemeÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Şubat 2009 11:54
Kıvanç Bey ; 15 yıla yakın bir süre japon balığı besledim.İki kez yumurta bir kezde yavru aldım.Tecrübelerimden edindiğim deneyimlere göre japon balıkları oldukça duygusal hayvanlar sanılanın aksine gelişmiş bir yapıları var sizde 1.5 yıldır japon balığı beslediğinize göre bunu hissetmişsinizdir.Benim tecrübelerime göre uzun süre ikiden fazla sayıda yaşayan japon balıkları bu duruma alışıyorlar ve tek başlarına kaldıklarında strese giriyorlar.Bu nedenle eğer balığınızda fiziksel bir problem görülmüyorsa kabız olmadığınıda düşünüyorsanız ona bir arkadaş almanızı öneririm.Aynı boylarda ve aynı türden alacağınız bir başka japon büyük olasılıkla japonunuzun neşesini yerine getirecektir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mightymuratÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/11/2008
İl: Samsun
Mesaj: 1556
mightymuratÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Şubat 2009 11:55
Acilen bir japon balığı daha almanızı tavsiye ederim japonlar tek beslenmemeliler küçükte olsa yanına bir arkadaş daha alın.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir