Dezenfekte etmek


muratozzÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/01/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 126
muratozzÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 2015 01:13
Metin bey bilgiler için çok teşekkür ederim. Estağfirullah o nasıl kelime öyle siz değil bilakis biz maksadımızı aştıysak affola. Benim sıkıntım dışarıdan alınan bitkileri sadece klorlu çeşme suyuyla iyice yıkamak yeterli mi, bitki hastalık taşır mı?Ben dezenfekte edeceğim diye bir sürü bitkiyi heba ettim tuzlu su ve sirkeli su banyosuyla. Ya yöntem yanlış ya da ben dozajı fazla tuttum. Bazı hobiciler bitkiler hastalık taşımaz der bazıları da mantar da dahil bir çok hastalığı taşır der. Oluşan bu ikilemler ya da varsa tutarsızlıkları gidermek adına yapılan yorum ve paylaşımlar büyük önem taşıyor. Bu sebeple siz ve sizin gibi tecrübeli, bilinçli hobicilere ihtiyacımız var, lütfen yazmaktan geri durmayın.

Soruna gelecek olursak adi veya diğer tür salyangozları aynen dediğiniz gibi katillerle halletmek en iyi yol. Kimyasal dökmek pek mantıklı değil. Ben bunlardan çok dışarıdan alınan bitkilerden balıklara geçebilecek hastalıkları önlemedeki yöntem ve yollardır.

Tekrar çok teşekkür ediyorum ilgi, alakanız ve zaman ayırdığınız için.

Saygılarımla

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OzuKOCÇevrim Dışı

Kayıt: 05/10/2016
İl: Ankara
Mesaj: 468
OzuKOCÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Ocak 2017 03:46
Metin Bey çok güzel noktalara değinmişsiniz teşekkür ediyorum, işin felsefesinden doğayı taklit etmekten bahsetmişsiniz herkesin tercihi farklıdır tabiki ama ( Bu arada çok tecrübeli biri değilim daha yeni sayılırım bu işlerde fakat her gün eve gelince face'den önce akvaryum.com'u açıp tüm başlıkları az çok gözden geçiren biriyim ) bu "adi salyangoz" dediğimiz salyangoz türlerini neden kimse sevmiyor bi onu anlamış değilim =) tamam küçükler çok güzel tipleri olmayabilir ama onlarda akvaryumun döngüsünde yararlı birer canlılar diye düşünüyorum benim 50 lt'lik canlıdoğuran tankımda da varlar betta tankımdada belki başıma gelmedi çok aşırı bir üreme görmediğim için rahatsız olmadım hiç ama ben onları yararlı bir balık ya da bir karides gibi görüyorum hep, benim bilmediğim akvaryum döngüsüne bir zararları var mı acaba ? Madem bir doğayı biyotopu taklit etmeye çalışıyoruz neden herşeyi bu kadar idealize ediyoruz arkadaş onu anlayamıyorum =) tabi ki görsellik önemli ama görsel zevkimiz için bari yararlı olan canlılara karışmasak diyorum içimden =) Bu arada benim tankta bi kaç tanesi var ki biraz daha büyümüş haldeler adiler mi bilmiyorum ama kabuklarındaki renkler kırmızı turuncu benekler çok güzel en kısa zamanda düzgün fotoğraf çekebilirsem ekliyeceğim =)

Beğenenler: [T]121139,braweheart[/T][T]193674,ZayaZ[/T]
Teşekkür Edenler: [T]121139,braweheart[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir