Diatom Süreç Hakkında


spiritanimalÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 29/05/2023
İl: Izmir
Mesaj: 53
spiritanimalÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 02 Kasım 2023 14:42
Merhabalar,

Bir ay önce 54 LT üzerinden tuzlu su akvaryumu kurdum. İçerisinde Caribsea kaya, kum juraperla ve bioclean bakteri kültürü ile başladım. tuz elos (1023 - 1024) sıcaklık 25 derece olarak devam ediyor. Ayrıca dış filtre kullanıyorum oase filtosmart thermo 100 içindekiler ; seachem matrix - sera siporax seachem purigen ve biyolojik sünger ile 1 ay boyunca su değişimi olmaksızın döngü devam etti. ELimde tüm canlılar eklendikten sonra seachem matrix carbon var onu ekleyeceğim.

Ancak çok az olmakla beraber taşların bazı yerlerinde pas gibi lekeler vardı ama ne büyüme nede küçülme oldu kumda hiçbirşey yok okuduğum ve sorduğum kadarı ile diatom süreci geçmiş bazı akvaryumlarda bu şekilde olabiliyormuş?

Bilgili arkadaşlardan yorumlarını bekliyorum (SU KRİSTAL BERAKLIĞINDA)
[EDIT]spiritanimal,2023-11-02 14:44:15[/EDIT]

Beğenenler: [T]121433,onuribrahim[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

onuribrahimÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]13189,2[/B]
Kayıt: 01/01/2012
İl: Ankara
Mesaj: 1300
onuribrahimÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 02 Kasım 2023 16:02
Merhabalar... Pas gibi olanlar diatom. Bazı tanklar da olmaz sadece geri kalan tüm sistemlerde oluşmakta. Tanklarda olmasa bile eninde sonunda çıkar bir gün ortaya. Akvaryum içerisinde protein skimmer mevcut değil mi öncelikle bunu merak ettim. Şahsen nano tanklara filtre malzemesi koymuyorum ama yanlış olduğunu da söylemiyorum çok bilgim yok bu konu hakkında. Bence aktif carbonu canlılardan önce sisteme dahil edin bir süre sonra çıkarırsınız.

Beğenenler: [T]239826,spiritanimal[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

spiritanimalÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 29/05/2023
İl: Izmir
Mesaj: 53
spiritanimalÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 02 Kasım 2023 16:23
[QUOTE=onuribrahim]Merhabalar... Pas gibi olanlar diatom. Bazı tanklar da olmaz sadece geri kalan tüm sistemlerde oluşmakta. Tanklarda olmasa bile eninde sonunda çıkar bir gün ortaya. Akvaryum içerisinde protein skimmer mevcut değil mi öncelikle bunu merak ettim. Şahsen nano tanklara filtre malzemesi koymuyorum ama yanlış olduğunu da söylemiyorum çok bilgim yok bu konu hakkında. Bence aktif carbonu canlılardan önce sisteme dahil edin bir süre sonra çıkarırsınız.
[/QUOTE]

Teşekkürler, evet skimmer kullanmıyorum sadece dış filtre var. Diatom evet bazı tanklarda çok geç olabiliyormuş, yapımış olduğum araştırmada değerler normalse canlı ekleme yapılabileceği.. Matrix carbon ile ilgili olarak hem reef2reef hemde seachem ile yaptığım görüşmede purigen ilk koyabilirsiniz ancak matrix karbonu canlı girişinden sonra öneriyorlar. ve 15 - 20 günde bir değişim

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir