Dikkat etmemiz gereken bir nokta


kadirhanÇevrim Dışı

Kayıt: 28/11/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 485
kadirhanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Temmuz 2009 23:11
Merhabalar.

Bu forumda "bilinçli" akvarist arkadaşların varlığı çoğu zaman beni sevindirmiştir. Zaten hepimiz dikkat etmiştir ki, forumda dolaşmaya başladığımızdan beri hepimiz iyi kötü ilerleme kaydettik, bilgilerimizi paylaştık. Şahsen, kulaktan dolma bilgilerle başladığım bu hobide kendimi çok geliştirdim. Belki bunda forumun payı %90'dır desem yalan olmaz. Bu yüzden tüm akvarist arkadaşlara burdan tekrar teşekkür ediyorum.

Yine bu büyük paylaşım ortamında bazı başlıklar altında yerel türleri tanıdık ve onların aslında büyük tehlikeler altında olduğunu anladık.

Bu başlığı da National Geographic dergisinin bu ay bu konuyla paralel olarak,  bizi de ilgilendiren önemli bir çalışmaya imza attığını duyurmak için açtım. Her ne kadar bazı arkadaşlarımız "Göle Balık Salmak" maceraperest ruhlarını dizginleyemese de aslında ne kadar tehlikeli işlere kalkıştıklarını belki aşağıdaki linkten inceleyebilirler.

Aynı zamanda ülkemizde yokolmaya yüz tutmuş canlı türlerinin ne kadar fazla olduğunu, ve bu konuda hemen birşeyler yapmamız gerektiğini anlamamız dileğiyle...

Söz konusu harita derginin bu ayki sayısı ile beraber hediyeymiş. Sitedeki resmin çözünürlüğünün düşük olması da bununla alakalı olsa gerek, ama incelemek isteyenler için hiç yoktan iyidir.

Herkese sevgiler...

Tehdit Altındaki Türler


kadirhan2009-07-24 23:15:50

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tugixÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 21/09/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 1002
tugixÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Temmuz 2009 23:28
Çok önemli bir noktaya değinmişiniz Kadirhan bey.Sapanca gölüne piranha salan zihniyet nelere yol açabileceğinin farkındamı aceba.İzninizle haritanın büyük resminin linkini ekliyorum.Saygılar..

http://cm.ntvmsnbc.com/dl/TehlikeAltindakiTurler/harita_turler.html

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir