Dip çekimi ile ilgili doğrumu?


pac012Çevrim Dışı

Kayıt: 08/08/2007
İl: Antalya
Mesaj: 67
pac012Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Kasım 2007 10:16

Merhabalar herkese arkadaşlar!az önce aşka bir forumda bir üyenin yazdığı bilgi gözüme çarptı ve bunun doğru olamayacağı aklıma geldi ama yine de ben bir kez de tecrübeli arkadaşlara danışayım dedim yazıyı şudur:.

Bitkili akvaryumlarda dip çekimi, yapılması hakkında düşüncelerim: Bence bol bitkili akvaryumlarda, bitkiler nitratı tamamen gübre olarak kullanacaklarından dip çekimi kanaatimce; doğru olmaz.
     
     Hatta yeterli oranda balık ve çürüyen bitki artıkları olmasa bitki akvaryumlarında nitrat eksikliğinden dolayı sorunlar yaşanacağı kanaatindeyim. Bu nedenle bitkili akvaryumlarda yeterli miktarda balıkta bulundurulması gerekliliğini göz ardı etmemek lazım.
   

     Bitkili akvaryumlarda bitkilerin çürüyerek akvaryumumuza nitrat salgılamasını istemediğimize göre nitrat ancak balıkların dışkısıyla suya salınacaktır. Bu  yüzden yapılan dip çekimleriyle nitratıda büyük oranda akvaryumdan uzaklaştırmış oluruz. Buda bitkilerimizi olumsuz yönde etkiliyecektir. Bunun için bitkili akvaryumlarda dip cekimi YAPMAMALIYIZ.
       
      Bunları  tamamen benim izlenimlerim ve gözlemlerime dayanarak yazdım.
 
Sizce doğrumudur benim gibi acemi olan arkadaşlara yanlış bir yönlendirme olmaz mı?Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mustafayıldırımÇevrim Dışı

Özel Üye
[B]4289,1[/B]
Kayıt: 14/05/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 1915
mustafayıldırımÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Kasım 2007 10:25
            Ersan bey ,arkadaşın yazdıkları doğrudur,bu akvaryundaki balık yükü ,bitki sayızı ve akvaryum büyüklüğüyle alakalı ve hatta bazı akvaryumlarda balık yükü yani sayısı az olduğu zaman haricen nitrat ilave edilir ama biraz tecrübe ister .Biraz kısa ve öz oldu.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

pac012Çevrim Dışı

Kayıt: 08/08/2007
İl: Antalya
Mesaj: 67
pac012Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Kasım 2007 10:38
Mustafa bey teşekkür ederim,ben şahsen bunun böyle olduğunu bilmiyordum hatta akvaryum tanıtımı bölümünde bitkili akvaryum sahibi arkadaşların dip çekimi ile ilgili birşey yazmadığı zaman ;yapmaz olurlarmı hiç yapıyorlardır da yazmamışlardır diye düşünüyordum:))yeni bir şey daha öğrenmiş oldum. Ama ben yine de haftada 1 dip çekimi yapacağım anladığım kadarıyla biyolojik dengenin çok iyi olması gerekiyor ve dediğiniz gibi tecrübe işi henüz o seviyede olmadığım için bir takım artıkları dipten uzaklaştırmak en azında balıklarım için iyi olur diye düşünüyorum. teşekkür ederim tekrar. ..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir