DİP SÜPÜRGESİ FİKRİ


kakooÇevrim Dışı

Kayıt: 18/09/2013
İl: Mugla
Mesaj: 31
kakooÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Haziran 2015 17:19
Merhaba arkadaşlar,

Yaklaşık 1 seneden beri kurmuş olduğum bitkili canlı doğuran tankım da dip çekimi yapmıyorum. En son galiba 4-5 ay önce su değiştirdim. Sadece eksilen suyu 1-2 günde bir yeniliyorum. 

5-6 gün önce tankım da ki canlılara ek olarak 100 adet civarında kiraz karides ekledim. Fakat dün akşam karidesler tanka alıştıklarından bitkilerin arasından çıkıp dolaşmaya başladıklarında onları seyretmek için tankın içine daha dikkatli baktığımda planurya olduğunu anladığım karideslerden önce görmediğim bir solucanımsı yaratıkla karşılaştım. 

Tankım da 150 civarı lepistes, 100 civarı ramshorn, 4 tane helena ve 100 civarı kiraz karides var. Tankım 350 litre bol bitkili büyük kaya ve kök dekorları olan bir tank.

Şimdi dip çekimi yapmaya karar verdim. Sizce marketlerde satılan pilli damacana pompaları ile dip çekimi yapabilir miyim? Yani petshoplarda satılan dip süpürgeleriyle aynı mantıkla çalışıyorlar. Üzerlerinde yapılacak birkaç eklemeyle sadece kum üzerindeki pislik ve yem artıklarını toplamaya yetecek kadar.

Bu düşüncem hakkında fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim. Ayrıca planuryayı yok etmek için andozol şuruptan bahsediyorlar. Sizce kullanmalı mıyım? Tanktaki diğer canlılara zarar verir mi?



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TugraAltunÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/02/2015
İl: Izmir
Mesaj: 416
TugraAltunÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Haziran 2015 17:35
Merhaba. Dip çekiminde kullanacağınız sistemle ilgili bir şey söyleyemem ama andazolu ben kendi nano tankımda kullandım hydralardan kurtulmak için. Ne bir balık ne bir karides kaybı yaşadım. Fakat helenaları 1 gün boyunca dışarıda tuttum. Ramshornları da dışarı almalısınız. Yani bütün salyangozları toplayıp andazol kullanabilirsiniz. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir