Dış Filitre Boru Kilidi Su Kaçırıyor


sylarÇevrim Dışı

Kayıt: 15/03/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 191
sylarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Haziran 2009 16:44
Sun Sun 302 model bir dış filitrem var. Dış filitreyi temizlemek için çıkardığımda borunun filitreye girdiği yerdeki kilit iyi çalışmıyor olacak ki su akıtıyor. İnternetten araştırdım fakat bulamadım. Bu kilitten bulabileceğim bir yer biliyor musunuz? Yoksa hortum tesisatının hepsini mi satın almalıyım.
Bir sorum da araştırırken "Filitrenin iyi temizlemesi için sepetlerin tam dolu olması gerektiği" yazıyor. Bende 3 katta da 1 cmlik elyaf var. Subsrat ve bioball da var en alt ve orta katlarda. Tam olması gerekmektedir derken "3 sepette dolu olmalı" veya "3 sepette ağzına kadar dolu olmalı" hangisini kasttettiğini anlayamadım.
 
İyi Günler. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

minerÇevrim Dışı

Kayıt: 03/03/2006
İl: Kütahya
Mesaj: 160
minerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Temmuz 2009 17:36
Benim bir önerim var. Ama son tercih olarak yapılabilecek birşey. Bende de iki tane mozoo marka dış filtre var. Temizledikten sonra vanalarından ve hortum girişlerinden su kaçırdı. Bende bu vanaları iptal ettim. Nasılmı? Öncelikle filtrenin üst kısmını kestim (vanaların ana gövdeye birleştiği yer). Bu kısmı kesip aldığınızda ortaya iki tane giriş ve çıkış yuvası çıkıyorki bunlar direk hazneye bağlı, yani buradan daha aşağıdan su kaçırma ihtimali yok. Bu girişler ile filtre hortumunu birleştirmek için bir parça kalın bir hortum ve hortum birleştirmeye yarayan aparatlardan kullandım. Bu şekilde filtrenin hortum girişlerinden su kaçırma ihtimali kalmadı. Ama sistemde artık vana yok. İstenirse eklenebilir ama gerek de yok. Merak eden olursa fotograf da çekip koyabilirim.  miner2009-07-02 17:36:52

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sylarÇevrim Dışı

Kayıt: 15/03/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 191
sylarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Temmuz 2009 19:14

Bende ki biraz farklı sizde iki faklı giriş var sanırım. Benim filitre de ikisi bir arada. Yalnız bana bir fikir verdi. Hortumu kesip araya bir vana takarsam sorun hallolur. Çalışırken su kaçırmıyor sadece filitreyi sökünce vanası iyi değil su kaçırıyor.

Öneriniz için saolun bir dahaki temizlemede araya bir vana takıp problemi çözerim.  

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir